Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
26/2-2008 09.36
26/2-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Christian Petersen - feriedag
Ove Larsen - fridag
 
FRA MEDIER
 
"Wana Will" trukket fri
Tirsdag vil dykkere fortsætte arbejdet med at undersøge skroget for yderligere skader udover hul i tanken på den forreste del af skibet. Styrmanden som førte skibet kan se frem til en bøde oplyser politiet, på baggrund af en spiritusprøve som viser at han var beruset.
Jyllandsposten/epn.dk, 26/2 07.11, http://jp.dk/indland/article1278298.ece
Jyllandsposten/epn.dk/ritzau, 25/2 19.53, http://jp.dk/indland/article1278083.ece
 
"Wana Will" har 2 huller i skroget
Søværnets Oprerative Kommando har oplyst at det grundstødte skib ved Rønne har to huller i skroget. Der er ingen fare for olieudslip. Når muligt skal dykkere nærmere undersøge skroget for yderligere skader. Der er endnu ikke modtaget plan fra rederi eller forsikringsagent om hvordan skibet skal bjærges, og det er bla. derfor uvist hvornår bjærgning kan indledes.
 
5 trailere med laks røg i havet
"Victoria" på vej fra Færøerne til Hanstholm løb i alvorlige vanskeligheder i weekenden da skibet i kraftig storm var tæt på den danske kyst. Fem trailere med laks til en værdi af 4 millioner kroner røg udenbords, og en femte løsrevet trailer anrettede store skader på skibet. Fragtskibet blev af rederiet omdirigeret til Frederikshavn hvor skib, last og besætning kan blive undersøgt.
Maritime Danmark/nordjyske.dk, 26/2 08.18, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=1373
 
Bornholmsruten lukker
Ved udgangen af denne uge lukker Bornholmsruten ned på grund af manglende økonomi i ruten. Rutens skib "Bornholm" har hidtil løftet i alt ca. 30.000 tons gods årligt og nu får BornholmsTrafikken så monopol på al fragt frem og tilbage fra Bornholm. M/S "Bornholm" har været i rutefart mellem Rønne, Hundested, Ålborg og Kolding, og lukningen af ruten betyder 20-30 trailere ekstra via Køge om ugen. Det bornholmske erhvervsliv har sendt brev til Folketinget med anmodning om at den nye situation straks forelægges Trafikstyrelsen.
Bornholms Tidende, 25/2, side 3
 
Ny intern ansøgerrunde i Mærsk
Nu kommer anden runde hvor Mærsk-ansatte skal søge deres egen stilling og denne gang er der tale om "mange hundrede". Mange vælger ved lejligheden at søge flere forskellige stillinger, og det giver sved på panden i personaleafdelingen. Rikke Fabian fra Mærsk oplyser at alt går som planlagt og processen forventes afsluttet med udgangen af april.
Maritime Danmark/borsen.dk, 25/2 18.59, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=1370
 
APM-datterselskabet Safmarine i eksplosiv udvikling
I løbet af året tilføres Safmarine 9 nye containerskibe, heraf 7 egne og 2 i langtidscharter. Safmarine har netop modtaget det første af de 9 skibe, 33.915 DTW "Ngami". Kapaciteten er på 2474 TEU og besætningens størrelse på 17.
Maritime Danmark, 25/2 14.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=1369
 
Investeringsbanken Carnegie venter svækket Mærsk-regnskab
På trods af positive toner fra Mærsk-konkurrenter på container-markedet, er Carnegies forventninger til Mærsk-regnskabet tilbagegående. Mærsk Lines bidrag til indtjeningen ventes ned med 12% i 2008 og 19% i 2009. Også på olieområdet er Carnegie mere skeptiske end tidligere. Carnegie fastholder en anbefaling på aktien som kaldes "underperform".
Maritime Danmark, 25/2 13.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=1368
 
Mærsk i ikke-kommercielt samarbejde med mexicanske PEMEX
Mærsk Olie og Gas har indgået en aftale med det mexicanske statsolieselskab om udveksling af viden og ideer på det tekniske område.
 
Kritisk situation ved Antarktis
Nyere undersøgelser af en række gletsjere fra et område ved Antarktis som har været sjældent besøgt, giver ny plads for bekymring. Gletsjerne strømmer nemlig ud i havområderne omkring Antarktis med en hidtil ukendt hastighed. Udskilninger kan blive katastrofale og betyde en slags kollaps af området ved Vest Antarktis.
Jyllandsposten/epn.dk, 25/2 18.24, http://jp.dk/nyviden/article1277890.ece
 
3F klar til konflikt med arbejdsgivere hos kristelige arbejdsgivere
Poul Erik Skov Christensen er sikker på svaret bliver et klart ja til LO-formanden når han på hovedbestyrelsesmøde i LO fredag beder om mandat til konflikt mod kristelige arbejdsgivere. De kristelige har selv optrappet den mere end 100 år gamle konflikt i sagen med de 3 frisørkæder. Kristelig Arbejdsgiverforening forsøger således nu at presse 9 frisører ind i Kristelig Arbejdsgiverforening til en billigere overenskomst med Kristelig Fagbevægelse. De kristelige har altid fraskrevet sig strejkeretten, men nu forsøger de stille og roligt at æde branche efter branche. Direktøren for Kristelig Arbejdsgiverforening håber på hurtigt politisk indgreb, fordi en arbejdskamp som der trues med, vil være ubærlig for de kristelige og dermed vil 100 års kamp være tabt.
 
Blandede reaktioner fra kristelige arbejdsgivere
Særlig benzinforhandlere vil blive omfattet af en eventuel LO-konflikt mod kristelige arbejdsgivere. Blandt forhandlerne erklærer flere at LO ikke kan true dem til noget som helst, og mange tvivler på om der overhovedet bliver tale om aktioner. På den anden side udtrykker andre at de jo må tænke på bundlinjen hvis en konflikt bliver reel.
 
Lærerne og HK fortsætter forhandlingerne
Efter at de fælles forhandlingerne om overenskomstfornyelse på det regionale område er brudt sammen, fortsætter lærerne og HK nu forhandlingerne alene. BUPL opgav natten til mandag. Strejke er endnu ikke varslet og kan tidligst træde i kraft 1. april, hvor forligsmanden kan udskyde den 2 gange 14 dage.
Berlingske Tidende/business.dk/ritzau, 25/2 11.56, http://www.business.dk/article/20080225/karriere/802250337/
 
Teaterchef i spidsen for granskning af Laval-dommen
Michael Christiansen som er teaterchef for det kongelige, men som tidligere har arbejdet i forskellige ministerier, er af beskæftigelsesministeren valgt til at stå i spidsen for det planlagte udredningsarbejde om betydningen af EU's såkaldte Laval-dom for den danske strejkeret. Ved EU-domstolen blev den svenske fagbevægelse dømt for blokade af en lettisk virksomhed. Dommen har givet anledning til større forståelsesproblemer og derfor er udvalget nu nedsat.
Børsen, 26/2, side 16
 
Poul Nyrup stemte ved en fejl forkert vedrørende Laval-dommen
Søren Søndergård fra Folkebevægelsen mod EU undrer sig over socialdemokraters afstemning da der skulle stemmes om strejkeretten som nationalt anliggende. Poul Nyrup og en anden socialdemokrat stemte nemlig "forkert". Det forklares som et "hændeligt uheld", og Nyrup kommenterer med at Søren Sørensen er "lidt for hellig".
 
FRA FOLKETINGETS DAGSORDEN
 
6) 1. behandling af lovforslag nr. L 72:
Forslag til lov om ændring af lov om social service, lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og lov om almene boliger m.v. (Takst for driftsorienteret tilsyn, indhentelse af økonomiske oplysninger om husstandsmedlemmer og indhentelse af oplysninger om boligsøgende ved anvisninger af ledige almene boliger m.v.).
Af velfærdsministeren (Karen Jespersen).
(Fremsættelse 06.02.2008).
 
12) 1. behandling af beslutningsforslag nr. B 37:
Forslag til folketingsbeslutning om respekt for arbejdstagerrettigheder, menneskerettigheder og retfærdig konkurrence.
Af Frank Aaen (EL) m.fl.
(Fremsættelse 22.01.2008).
 
Valutakurser
100 USD = 516,78 DKK
100 Euro = 758,63 DKK
Danske Bank, 25/2, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
D/S Torm: 160 (-1)
APM A-aktie: 52.200 (+1000)
APM B-aktie: 52.600 (+1000)
D/S Norden: 555 (+4)
DFDS: 710 (+15)
Mols-Linien: 900 (0)
Børsen, 26/2© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1