Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
12/2-2008 09.32
12/2-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Jannik N. Madsen - medsejlads "Crown of Scandinavia"
 
FRA MEDIER
 
Amerikansk krigsskib åbnede mandag ild mod pirater ved Somalia
Pirater som forsøgte at bringe forsyninger ud til det kaprede Svitzer-skib ved Somalia, blev mandag beskudt af amerikansk flådefartøj, dog uden nogen blev ramt. "Svitzer Korsakov" som ligger ud for Eyl i den nordøstlige del af Somalia, har været under tæt overvågning siden kapringen for 10 dage siden.
Maritime Danmark, 12/2 08.56, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=1265
 
Branden på "Und Adriyatik" slukket
Hollandske og croatiske brandfolk har haft held til at komme ombord på det brændende tyrkiske ro-ro skib i weekenden og er lykkedes med at slukke branden. Dermed er en omfattende mulig katastrofe ved croatiens vigtigste kystzone afværget.
Scandinavian Shipping Gazette, 11/2 13.43, http://www.shipgaz.com/news/index.php
 
Herning-tanker på grund i Østersøen
"Hanne Theresa" fra Herning Shipping gik tidligt søndag morgen på grund nær den russiske ø Vysotsk i Østersøen. Kaptajnen har afslået hjælp fra en russisk slæbebåd og rederiet har ingen kommentarer til situationen. Skibet var på vej fra Skt. Petersborg til Vyborg med flydende gødning.
Børsen/borsen.dk/Maritime Danmark, 11/2 16.45, http://borsen.dk/nyhed/125733/
 
3 ton kokain på Panama-flaget coaster
Politi og kystvagter fra 4 nationer samt Europol fandt kokain til en værdi af mere end 300 millioner USD da de bordede coasteren "Junior" 150 sømil fra Conakry i Guinea. Besætning og skibsejeren er nu arresteret.
Scandinavian Shipping Gazette 11/2 13.43, http://www.shipgaz.com/news/index.php
 
Mærsk mangler ingeniører
Danmarks største virksomhed har i de senere år haft vanskeligere ved at tiltrække højtuddannede unge som er begyndt at vælge virksomheden fra når det gælder jobinteresse. Det har skabt mangel på kvalificeret arbejdskraft, især i oliesektoren. Koncernen har nu påbegyndt en ny charmeoffensiv blandt unge studerende for at brande Mærsk bedre i bredden fremfor kun shipping.
Børsen, 12/2, side 15
 
Mols-Linien jagter nye ivestorer
Steen Bryde er nu også i spil når det gælder nyinvesteringer i Mols-Linien. Han er ellers fuldt optaget af sit kupforsøg i Nordic Tankers og afviser at han skulle være interesseret i Mols-Linien. Det er de fire private storaktionærer som tilsammen sidder på omkring 50% af aktierne i Mols-Linien, som angiveligt har henvendt sig til Steen Bryde, og Børsen er i besiddelse af dokumentation for kommunikation mellem de 4 aktionærer som bekræfter interessen for Steen Bryde som medaktionær. For to måneder siden investerede Clipper i 30% af rederiets aktier som blev købt fra Scandlines. Markedsværdien af Mols-Linien er omkring 2,6 milliarder kroner. De 4 private aktionærer i Mols-Linien er forretningsmæssigt nært knyttet til hinanden også gennem ejendomsinvesteringer (det er: ejendomsmægler Carsten Berger, advokat Olav Damkjær-Classen, ejendomsinvestor Henrik Ørbækker og ex-bokser Hans Henrik Palm).
Børsen, 12/2, side 8-9
 
Steen Bryde fordobler i Nordic Tankers
I går købte Steen Bryde endnu 10% af aktiekapitalen i Nordic Tankers, og kontrollerer nu mere end 25% af aktierne i selskabet. Bestyrelsesformanden i selskabet konstaterer at den nye aktiepost rådede Bryde også over på den ekstraordinære generalforsamling hvor Brydes kup mislykkedes, men Steen Bryde har efter forlydender nye jern i ilden også.
Børsen, 12/2, side 9
 
Mærsk Line skifter rater til Euro
Fra 1. april skifter Mærsk Line fragtrater til notering i euro frem for dollar, når det gælder ruter fra Europa til Oceanien (Australien, New Zealand mv), Også europæiske oliehandlere tænker på at skifte valuta til euro og alt skyldes den stadig faldende kursværdi af dollar til euro.
Scandinavian Shipping Gazette, 11/2 13.43, http://www.shipgaz.com/news/index.php
 
Hr. Møller fortsætter aktieopkøb i Mærsk.
Fredag købte han således 600 stk B-aktier for 30,8 mil. oplyser koncernen.
Børsen/borsen.dk, 11/2 15.16, http://borsen.dk/executive/nyhed/125726/
 
Bankansatte afgiver konfliktvarsel
Forhandlingerne om fornyelse af overenskomsten for 55.000 bankansatte er brudt sammen og Finansforbundet har nu afgivet konfliktvarsel. Der er ikke aftalt nye møder.
 
600 ledige om 30 jobs på Bornholm
Nyhedsbrevet 3F har opgjort at 600 ledige på Bornholm står i kø for at søge 30 ufaglærte jobs, hvor de efter beskæftigelsesministerens seneste udmelding skal søge 4 jobs om ugen for at opfylde rådighedsreglerne.
Berlingske Tidende/business.dk/3F nyheder, 11/2 20.50, http://www.business.dk/article/20080211/karriere/80211143/
 
Fagbevægelsen medinvestor i klyngebomber
"Moral er godt, men dobbeltmoral er ikke dobbelt så godt". Fagbevægelsen står ofte i første række når det gælder kritik af uetiske investeringer. Imidlertid viser det sig nu, at LO's 2 store pensionskasser, Industriens Pension og Pension Danmark, investerer i selskaber som producerer våben og herunder klyngebomber. Pension Danmark er ikke bekymret fordi Danmark er medlem af NATO og det er legitimt at producere våben. Investeringsdirektøren i Pension Danmark, Claus Stampe, afviser at netop dette selskab skulle investere i produktion af klyngebomber med henvisning til at Danmark har tiltrådt en FN-konvention imod sådan produktion.
 
Dom for overenskomstfjendtligt motiv
En virksomhed, Steen Jørgensen El-installation, er ved dom i Arbejdsretten idømt en bod på 50.000 kroner for "overenskomstfjendtligt motiv", medens virksomhedens hovedorganisation og et vikarbureau blev frifundet for ansvar. Sagen drejede sig om to polske vikarer som var udlånt til virksomheden gennem et burea "Baltic Workforce". De to polakker havde indmeldt sig i Dansk El-Forbund og der var strid om aflønningen. Det blev godtgjort for Arbejdsretten at indmeldelsen i forbundet havde udløst en opsigelse med øjeblikkeligt varsel. Dom A2007.109 af 7/2-2008.
 
Massiv folkelig tilslutning til mere udenlandsk arbejdskraft
Tre ud af fire danskere støtter initiativer som giver mulighed for mere kvalificeret udenlandsk arbejdskraft i Danmark viser en opinionsmåling i Børsen. Dansk Industri glæder sig over den folkelige opbakning til initiativer som vil sikre det danske velfærdssamfund. Om få dage starter sidste fase af forhandlingerne om en ny jobplan og heri indgår udvidelser af green-card ordninger for udlændinge.
Danmarks Radio/Børsen, 11/2 23-56, http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2008/02/11/234709.htm
 
Forbud mod røde roser
Det er Valentines dag på torsdag, men ikke i Saudi Arabien hvor det religiøse politi har forbudt handel med og forekomst af røde roser på denne dag. Politiet mener at dagen og blomsterne opfordrer til ikke ægteskabelige forhold. (Valentine var en munk i det 3. århundrede som viede folk imod kejserens forbud mod ægteskab i Rom, og endte med at blive hængt).
 
Valutakurser
100 USD = 526,41 DKK
100 Euro = 758,42 DKK
Danske Bank, 11/2, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
APM A-aktie: 49.000 (+1100)
APM B-aktie: 49.200 (+1100)
DFDS: 670 (0)
D/S Torm: 152,50 (+0,50)
D/S Norden: 499 (+10,50)
Mols-Linien: 920 (+15)
Børsen, 12/2© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1