Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

DAGEN
1/2-2008 09.50
1.2-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - ferie (denne uge incl)
Christian Petersen - ferieuge
Jannik N. Madsen . 10.00 møde vedr. Britania Bulk (her)
 
FRA MEDIER
 
Reddet i sikkerhed fra bilfærge i havsnød
Bilfærgen "Riverdance" fik torsdag aften kraftig slagside, formentlig på grund af forskubbelse af lasten, i Det Irske Hav. Slagsiden nåede op på 45% i det hårde vejr med vindstød på op til 110 kilometer i timen. Fire pax og otte besætningsmedlemmer blev reddet af en helikopter, mens de resterende 11 besætningsmedlemmer er forblevet ombord i forsøg på at stabilisere færgen.
 
3 reddet i land af helikopter ved Langelands sydspids
I gårsdagens stormvejr knækkede trossen for et skib på slæb ved Langeland. Skibet gik på grund og de tre ombordværende blev reddet af SOK's helikopterassistance.
 
15 omkomne efter skibskollision ved Kina
En kollision mellem et tankskib og en bulkcarrier ved Yangtze flodens udmunding har kostet 15 eller 16 menneskeliv medens en er reddet. Fragtskibet fik revet hul i siden og sank med det samme og alle omkomne er herfra. Alle fra tankskibet er uskadte. Begge fartøjer sejlede med kinesisk flag og kaptajnen fra tankskibet er nu tilbageholdt af myndighederne.
Maritime Danmark/Xinhua News Agency, 31/1 15.36, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=1194
 
1 ud af 5 chefer fyres i dag i Mærsk
I dag vil 500 chefer i Mærsk få besked om de hører til de fyrede eller kan blive. De 100 kan forvente en fyreseddel og der er stor frustration i organisationen netop nu hvor de kommende måneder vil medføre afsked af i alt op mod 3.000 medarbejdere. Samtidig med fyringer rokeres der rundt i de øverste ledelseslag.
 
"Recesssion" er allerede en realitet for Mærsk Line
Containerspecialisten Philip Damas fra det britiske konsulenthus Drewry vurderer i udtalelse til nyhedsbureauet Reuter, at markeds-realiteterne for containertransporterne allerede svarer til recession (recession er offcielt defineret ved negativ BNP i to eller flere kvartaler i træk). Volumenmæssigt er der tale om 3-4% fald måned for måned til sammenligning med samme måned året før. Mærsk forsøger at rette op på situationen, bl.a. ved at fyre 3.000 mellemledere og ved nedskæringer på fragtområder som er mindre givtige. Drewry forventer global vækst af containertransport i 2008 med 10,3% mod 12% i 2007.
Børsen/borsen.dk, 31/1 08.55, http://borsen.dk/finans/nyhed/125046/
 
Mærsk vil bore efter mere olie i Nordsøen
Selskabet ansøger om udbygning af Halfdan-feltet i Nordsøen med henblik på at øge feltets samlede reserver med 95 millioner tønder olie. Det svarer til en værdi af 44 milliarder kroner, medens de ekstra investeringer for at få olie op skønnes at være 4,8 milliarder.
 
Torm har udnævnt finansdirektør med Mærsk-erfaring
Roland M. Andersen er udnævnt til finansdirektør i Torm. Roland Andersen kommer fra en stilling i Sonofon/Cybercity, men har tidligere haft forskellige stillinger i Mærsk, senest som CFO i Singapore.
Børsen/borsen.dk/Nyhedsbureauet Direct, 31/1 11.56, http://borsen.dk/executive/nyhed/125067/
 
Laveste ledighed i 33 år
Vi har den laveste ledighed siden 1974 kan Danmarks Statistik oplyse. Sidste år kunne 413.200 registreres ledige i kortere eller længere tid, mod 485.300 året før. Samtidig er ledighedslængden for den enkelte faldet. Der er store regionale forskelle. I 2007 var de højeste ledighedsprocenter at finde på Læsø, på Bornholm og i Ishøj (8,9 - 6,2 og 5,9%).
 
Socialdemokratiets jobplan vil holde de svageste ude af arbejdsmarkedet
Det mener direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Henrik Bach Mortensen, som har vurderet en ny jobplan fremlagt af S. Angiveligt skal planen øge beskæftigelsen med 94.000 over de næste 5-7 år, men det er tilsvarende regeringens plan, alt for uambitøst mener direktøren. Arbejdsstyrken skal øges med det dobbelte frem til 2015, ellers løber vi ind i alvorlige problemer er holdningen hos arbejdsgiverforeningen. Det er herudover et decideret fejlskud at ville belønne lavt sygefravær og straffe virksomheder for højt sygefravær. Det medvirker kun til at holde de svageste ude af arbejdsmarkedet.
Andre omtaler:
Dansk Arbejdsgiverforening, http://www.da.dk/
 
Skatterabat til 64-årige vil få mange til at droppe efterløn
Regeringens antagelse om at 4.000 vil droppe efterlønnen hvis der gives skatterabat til 64-årige som er blevet på arbejdsmarkedet, er langt i underkanten viser tal fra Dansk Industri, som når frem til 16.000. Hvis disse tal holder stik er den økonomiske nettogevinst for staten en ekstra indtægt på 1 milliard kroner, mod et stort nul hvis det er de 4.000 som antaget i forslaget.
 
"Hullet i Loven" - efterløn og feriepenge samtidig
Arbejdsdirektoratet har nu udsendt en rundskrivelse til a-kasserne vedrørende afgørelsen om, at alle der har haft mulighed for at udnytte et hul i lovgivningen som omhandler ferieafvikling i perioden 1. januar 2004 til 30. april 2006, samtidig med at være på efterløn, nu skal have udbetalt et beløb som modsvarer den daværende mulighed for dobbeltydelse. Der vil blive tilskrevet renter som ikke oplyses til skattevæsenet. Rundskrivelsen indeholder udover en lang række praktiske anvisninger til a-kasserne, også en systematisk gennemgang af den noget "dramatiske" historie, herunder som bilag Ankenævnets afgørelse, medens Landsrettens dom af 31/10-2007 mv kan findes på ministeriets hjemmeside.
 
165.000 i erstatning for usaglig afskedigelse
En medarbejder hos KBC profiler henvendte sig til sin fagforening for at få hjælp med at få udleveret nogle kopier af lønsedler for sin hustru. Han fik tilbud om 10.000 kroner til "at klare sagen", men fastholdt at han ønskede støtte af fagforeningen. Han blev herefter bortvist "fordi han var gået til sin fagforening". Det blev takseret til 165.000 kroner ved retten i erstatning.
 
Fra indhold i SØFART fredag d. 1. februar
Dansk fokus på Somalia - pirat-rekord i Nigeria
Mens Folketinget har vedtaget at sende to danske flådefartøjer til somalisk farvand for at øge den maritime sikkerhed eskalerer pirateriet tilsyneladende uhindret i Nigeria med 42 rapporterede overfald i 2007 mod 12 i 2006. Årsrapporten fra det Internationale Maritime Bureau, IMB, indeholder en direkte opfordring til Nigerias myndigheder om at sætte flåden ind for at fjerne problemet.

Torm i nyt rederi-opkøb
Sidste år købte Torm halvdelen af det amerikanske rederi OMI Corp., og nu følger så en halvpart af et andet tankskibsrederi, FR8. Dermed hører sammenligningen dog også op. Både når det gælder pris og fremtidig strategi, er der stor forskel på de to investeringer.

Höegh køber APM-bilskibe
A.P. Møller - Mærsk har solgt sine 18 bilskibe (inkl. seks nybygninger) til den norske samarbejdspartner Höegh Autoliners. Til gengæld indtræder A.P. Møller - Mærsk som storaktionær i det norske rederi og ændrer dermed sin strategi for bilskibene markant.

Danske havne sætter ny rekord i godsomsætning
Godsomsætningen i danske havne satte rekord i 2007 - lige som året før. Det viser tal fra en prognose, som Danske Havne har udsendt, og tallene bekræftes af de faktuelle tal fra de enkelte havne, hvor Randers Havn ligger i toppen med en fremgang på 28 pct. i forhold til 2006.

Grundstøder må betale dyrt for at spare lods
Denne uges grundstøder var - og er stadig - »Trans Pacific«, der gik på grund ved Hatter Barn med 14 meters dybgang. Skibet skal lægtres for 1.000 ton fuel og 8 - 10.000 ton af lasten, før det kan komme af grunden - en operation der bliver forsinket af vejret de næste par dage.

Clipper samler trådene i USA
To Clipper-kontorer med en omskiftelig fortid i Connecticut, USA er godt på vej til at flytte sammen. Baggrunden er et meget godt billede på udviklingen af det store og stærkt voksende rederi. Sammenlægningen af kontorerne harmonerer samtidig fint med Clippers igangværende arbejde med at skabe en fælles identitet, der bl.a. medfører en ens-artning af de virksomhedsnavne, der benyttes i organisationen.

Stort salg i ECDIS-udstyr
Transas Danmark har indenfor de seneste måneder haft stor succes med salg og levering af ECDIS-udstyr til mange danske rederier og skibe. Succesen gælder både for single- og duale ECDIS-løsninger. Blandt kunderne er herning shipping, Svitzer og Molslinien.
 
Valutakurser
100 USD = 514,73 DKK
100 Euro = 758,32 DKK
Danske Bank, 31/1, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
APM A-aktie: 48.700 (-1500)
APM B-aktie: 49.000 (-1800)
DFDS: 663 (-19)
D/S Torm: 158,50 (+1)
D/S Norden: 511 (+13,50)
Mols-Linien: 920 (-2)
Børsen, 1/2© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Hovmester om ækvatordåb i TV2-artikel

Da Hans Sønderborg i 1962 på sin første udmønstring var messelærl ...

Pirateri: Dansk indsats i Guineabugten

Regeringen har i dag offentliggjort sit "Prioritetspapir for Danm ...
bottom banner1