Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
30/1-2008 09.53
30/1-2008
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - ferie (denne uge incl)
Christian Petersen - ferieuge
 
FRA MEDIER
 
Endnu en Mærsk-chef exit
Underdirektør Peter Frederiksen som netop har haft 25-års jubilæum i Mærsk, forlader nu selskabet efter han sidste år af Eivind Kolding blev fjernet fra den øverste ledelse af Mærsk Line. Eivind Kolding har for kort tid siden præsenteret en strategi-plan for genopretning af containerrederiet hvor fortidens manglende fokusering på lønsomhed blev kritiseret. Samme udmelding fik ex-chef Ib Kruse til at fare i flint i et læserbrev. En del af den nye plan er fyringer af en række mellemledere, hvor langt de fleste forventes at ske i udlandet.
Børsen, 30/1, side 7
 
Færgeulykke på Tanganyika-søen
I Congo er alle omkommet efter et færgeforlis på den 700 kilometer lange sø. Der antages at have været mindst 100 ombord. Færger er som billigt transportmiddel udbredt anvendt mellem byerne ved søen.
 
Så sluttede sex-chikane-sagen på Lindø-værftet
Efter adskillige omfattende strejker og en lang række forhandlingsmøder, har malernes fagforening nu fået opfyldt deres krav vedrørende en kvindelig maler som angiveligt er blevet sex-chikaneret af en arbejdsleder. I går fik kvinden en uforbeholden undskyldning, hvormed værftet for første gang har erkendt forholdet. Samtidig er der lovet samarbejde om bedre arbejdsmiljø. Arbejdslederen er i mellemtiden forfremmet til anden stilling, og kravet om at maleren ikke længere skal arbejde under den pågældende leder er dermed også opfyldt.
Maritime Danmark/fyens.dk, 30/1 08.50, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=1181
 
Mærsk-aktionærer kan være lidt gladere
Efter en større rutchetur er Mærsk-aktrierne atter ved at vinde terræn og har i den sidste uges tid genvundet 10% fra sidste uges bundniveau på 45.000. Senest har store børsmæglere købt op og det har fået aktieværdien til at stige med over 10 milliarder.
 
Rederierne tvinges til at øge indsatsen for miljøet
Oliepriser og fokusering på miljø tvinger nu rederierne til at arbejde for sænkning af CO2-udslip. I følge Danmarks Statistik er 25% af Danmarks udledning forårsaget af skibsfart. Rederibranchen har været kritiseret for at tænke konservativt, men underdirektør Jan Fritz Hansen fra Danmarks Rederiforening udtaler at branchen kan gøre meget her og nu. Bl.a. kan skrogdesign, motorer og maling forbedre skibenes fremdrift. Også operationel rute-tænkning kan forbedre situationen hvis kunderne er med på at varerne måske kommer lidt langsommere frem. Til gengæld tænker danske rederier endnu ikke i muligheder for fremdrift ved sejl eller i luftpudebåde.
Børsen, 30/1, klima side 2
 
Vraget af M/V "Explorer" lokaliseret
I november sank M/V "Explorer" ud for Antarktis i en position med retning mod Kap Horn. Alle 86 pax og 66 besætningsmedlemmer blev sikkert reddede. Nu har et skib fra det engelske søværn lokaliseret den nøjagtige position af vraget på 1.130 meters dybde i Bransfield Strædet.
Scandinavian Shipping Gazette, 29/1 14.09, http://www.shipgaz.com/news/index.php
 
IMO-møde i underkomiteen om brandbeskyttelse
Årets første møde i FN’s søfartsorganisation, IMO, fandt sted fra 14. til 18. januar 2008, hvor underkomiteen om brandbeskyttelse (FP) afholdt sit 52. møde.
 
Ny søtransportkonvention om kontraktretligt ansvar godkendt
UNCITRAL’s (United Nations Commission on International Trade Law) Working Group III har godkendt et endeligt udkast til en ny konvention om de kontraktretlige forhold, herunder ansvar i forbindelse med gods, der transporteres til søs. Dette skete på arbejdsgruppens 13. møde, der blev afholdt i Wien den 14.-24. januar 2008.
 
25.000 i bøde for kønsdiskriminering ikke nok mener HK
En arbejdsgiver som afviste en kvindelig ansøger til et job, med den begrundelse at hun var kvinde, takserede Sø- og Handelsretten til 25.000 kroner. Højesteret har nu afslået at hæve erstatningen i en ankesag. Arbejdsgiverens begrundelse var at virksomheden ikke havde faciliteter til at have både mænd og kvinder på arbejdspladsen. HK-formand Kim Simonsen mener bøden er alt for ringe og ønsker ministeren på banen. Nu må arbejdsgiverne snart have lært det, mener Kim Sørensen.
 
Uden motion træk i kontanthjælpen
Ikast-Brande Kommune som har haft succes med fysisk træning til sygedagpengemodtagere, vil nu indføre motionstvang gennem aktivering til kontanthjælpsmodtagere. Fysisk velvære og mentalt overskud er en forudsætning for at klare sig på arbejdsmarkedet, udtaler kommunen.
 
Udtrykket "muslimsk hættemåge" ikke fyringsgrund
Coop Danmark har ved Sø- og Handelsretten tabt en sag om bortvisning af en medarbejder som havde omtalt en muslimsk kollega som "muslimsk hættemåge". Den bortviste medarbejder havde ikke tidligere været "grov i munden", og han fik heller lejlighed til at forklare sig før bortvisningen, ligesom han ikke havde brugt udtrykket direkte over for kollegaen. Bortvisningen blev takseret til 175.000 kroner.
Information, 29/1 side 8
 
Justitsministeren vil have stoppet indsmugling af khat
Det antages at der dagligt indsmugles 1 ton khat fra Holland hvor planten er tilladt (khat tygges af mange muslimer som ikke må drikke alkohol, og er mildt euforiserende). Planten dyrkes i Østafrika hvorfra den flyves til Amsterdam. Justitsministeren mener også det er vigtigt for integrationen at Danmark får det stærkest tænkelige værn mod indsmugling af khat. Også i Norge og Sverige tygges der meget.
 
Valutakurser
100 USD = 518,08 DKK
100 Euro = 758,28 DKK
Danske Bank, 29/1, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser - slutkurser
APM A-aktie: 50.100 (+2600)
APM B-aktie: 50.600 (+2600)
DFDS: 675 (+25)
D/S Torm: 152 (+4)
D/S Norden: 485 (+29)
Mols-Linien: 915 (0)
Børsen, 30/1© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1