Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
11/1-2008 11:10
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen – ikke på kontoret
Ole Strandberg – ferie
John Ibsen - hjemmearbejdsdag
 
FRA MEDIER

Tidligere Mærsk-chef kritiserer ledelsen
Den tidligere skibsreder i Mærsk, Ib Kruse, kritiserer i et læserindlæg i Jyllands-Posten den nuværende Mærsk-ledelse. I indlægget kalder Ib Kruse Mærsk-ledelsens forklaring på containerrederiet Maersk Lines økonomiske krise for 'uklædelig'. "Det er dygtigt gjort af Eivind Kolding, at han har formået at få pressen til at skrive, at Maersk Lines nuværende problemfyldte situation primært skyldes forhold, der ligger tilbage i tiden", skriver Kruse bl.a. i læserindlægget. Ifølge Eivind Kolding skyldes problemerne manglende fokus på at tjene penge. Dette afviser Kruse og nævner opkøbet af P & O Nedlloyd, som årsagen til de nuværende problemer. Næst efter Mærsk Mc-Kinney Møller betegnes Ib Kruse som den enkeltperson, der har haft størst betydning for udviklingen af A.P. Møller - Mærsk. Han var ansat i rederiet fra 1950 til 2003.
 
North Atlantic Lines: nyt navn og måske ny anløbshavn i Norge
North Atlantic Lines (NAL) færgen ”Atlantic Traveller”, som sejler mellem Hirtshals, Egersund og Bergen, skifter nu navn til ”Bergensfjord”. Også selve rederiet skifter navn, da man igen kommer til at hedde Fjord Line. Endelig overvejer rederiet, at skifte Egersund ud med Risavika, som den ene anløbshavn i Norge. Med den nuværende sejlplan vil rederiet pga. af den netop indførte NOX-afgift i Norge, skulle betale afgift for hele strækningen mellem Egersund og Bergen. Ved at flytte anløbet fra Egersund til Risavika kan rederiet pga. af den specielle afgift spare op mod en million norske kroner om året.
 
Ny færge fra Als til Fyn
Den gamle færge, der dagligt sejler mellem Bøjden og Fynshav, skal skiftes ud. Fra årsskiftet 2009-2010 vil en helt ny og moderne færge blive sat ind på ruten. Den nye færge vil få plads til 550 passagerer og 110 biler. Udskiftningen betyder også, at der bliver bygget helt nye færgelejer i begge havne.
 
Lindø-sag: kvindelig maler tilbage
I sagen fra Lindø om den kvindelige maler, der har følt sig krænket af sin arbejdsleder, er der sket ny udvikling. Den kvindelige maler vender i næste uge tilbage til arbejdet, mens lederen rykkes til en anden stilling i organisationen. Ifølge arbejdsgiveren sker dette dog ikke pga. sagen, men er blot en fremrykning af en ny organisationsplan. Den seneste udviling betyder dog heller ikke at sagen er endeligt løst. Kvindens fagforening Malernes Forbund fører sagen videre i Arbejdsretten, da arbejdsgiveren ikke vil erkende, at der overhovedet er tale om sexchikane.
 
Stena-færge sejlede ind i ø
Rederiet Stena Lines færge Stena Danica måtte ved 20-tiden i går opgive at sejle til Frederikshavn, efter at den havde ramt den lille ø Gäveskär ved indsejlingen til havnen i Göteborg. Kaptajnen på Stena Danica vendte skuden og sejlede tilbage til Göteborgs havn. 171 passagerer var om bord på færgen, men deres tur til Frederikshavn blev udskudt til afgangen med Stena Jutlandica kl. 23.55. Ifølge rederiet ramte Stena Danica den lille ø, da færgen på grund af en anden båd kom ud af den normale kurs i havneindløbet.
 
Minister skal forklare offshore-ulykker
Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten kræver nu en forklaring fra klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) på Danmarks placering i toppen af statistikken over ulykker på de danske platforme i Nordsøen. Ministeren kan se frem til en mindre byge af §20-spørgsmål fra de tre partier. Danmark har en officiel målsætning om at være blandt de førende, når det handler om arbejdsmiljø og sikkerhed i Nordsøen.
 
Orientering fra Søfartsstyrelsen
Den seneste kvartalsvise orientering fra Søfartsstyrelsen ligger nu på styrelsens hjemmeside og indeholder bl.a. to resumeer om piratoverfaldet på Danica White.
 
Nyhedsbrev fra Danmarks Rederiforening
Årets første nyhedsbrev fra Rederiforeningen indeholder blandt andet følgende emner: infrastrukturkommissionen, dom i Viking Line og Laval-sager og fratrædelsesalder. Nyhedsbrevet ligger på Rederiforeningens hjemmeside: www.danmarksrederiforening.dk
 
Valutakurser
100 USD = 521,69 DKK
100 Euro = 757,81 DKK
Danske Bank, 11/1, http://www.danskebank.dk/

Aktiekurser (sidste handel)
D/S Torm: 156,50 (-5,50)
APM A-aktie: 47.600 (-1300)
APM B-aktie: 47.600 (-1500)
D/S Norden: 459 (-57)
DFDS: 735 (-10)
Mols-Linien: 915 (-10)
Børsen, 11/1
 © Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...

ITF advarer norsk regering i Color Line-sagen

Globalt er den norske regering nu også kommet i modvind med forsl ...
bottom banner1