Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
19/10-2007 11:25
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Strandberg – medsejlads Nielsen & Bresling
 
FRA MEDIER

Bornholm: Villum Clausen aflyst
Hurtigfærgen Villum Clausen sejler ikke idag, fordi den har fået en skade i bunden. Da Villum Clausen gik i havn på vej til Rønne i aftes ramte den en sten i indsejlingen, og fik trykket nogle plader, fortæller trafikchef Kim Sørensen. Den seneste melding han har fået - klokken tre i nat - er at Villum Clausen vil blive repareret i dag fredag, så den er klar til i morgen lørdag. ”Det håber vi i hverfald meget. Det er den seneste melding, men man jo aldrig være helt sikker, når der er dykkere ned og kigge,” siger Kim Sørensen. Skaden betyder at det er Povl Anker og Dueodde, der i dag sejler til Ystad. Sejlplanen kan ses på Bornholmstrafikkens hjemmeside.
DR Bornholm, 19/10, http://www.dr.dk/Regioner/Bornholm/Nyheder/Bornholm/2007/10/19/054102.htm og Bornholmstrafikken, http://www.bornholmstrafikken.dk/53we.aspx
 
Bornholms Tidende misinformerer om DIS
I en stort opsat forsideartikel i gårsdagens Bornholms Tidende, fortæller avisen fejlagtigt, at ansatte på Villum Clausen og Povl Anker går glip af regeringens planlagte skattelettelser, da færgerne er indregistreret i DIS. Hvad avisen glemmer er, at der findes forskellige former for DIS. Bornholmstrafikkens færger er i den såkaldte ”Færge-DIS”, hvor man netop i omregningen tager højde for blandt andet skattelettelser, således at de ansatte kompenseres for sådanne lettelser. CO-Søfart har overfor Bornholms Tidende påpeget fejlen.
Bornholms Tidende, 18/10
 
Maersk Oil sortlister kritiske medarbejdere
Det A.P. Møller-Mærsk-ejede Maersk Oil er havnet i en åben strid med to britiske fagforeninger.Fagforeningerne beskylder Maersk Oils britiske datterselskab Maersk Oil North Sea UK for at have sortlistet tre offshoremedarbejdere, fordi de har kritiseret sikkerhed og arbejdsforholdene om bord på produktionsplatformen Janice i den britiske del af Nordsøen.
Maritime Danmark, 18/10, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=497
 
Mere sygefravær i 2006
Forleden skrev vi her på DAGEN, at sygefraværet i Danmark er langt lavere end i Norge og Sverige. Det ændrer dog ikke på, at sygefraværet i Danmark i 2006 steg i forhold til 2005. Det viser Dansk Arbejdsgiverforenings opgørelse over sidste års fravær. Det samlede fravær på DA-området udgjorde i 2006 5,8 pct. af den mulige arbejdstid, konkluderer DA. Heraf udgjorde sygefraværet langt den største del, nemlig 4,4 pct.point. Dermed steg det samlede fravær på DA-området med 0,3 pct. fra 2005 til 2006.
EPN.dk, 19/10, http://epn.dk/erhverv_samfund/arbejdsmarked/article1135138.ece
 
Hjort insisterer på IT-krav
Kravet om at ledige fra årsskiftet mindst en gang ugentligt skal logge sig på sit CV på nettet er fra flere sider blevet kritiseret. Blandt andet i det seneste fagblad fra CO-Søfart samt senest i går af LO-sekretær Harald Børsting. Det gør dog ikke det store indtryk på beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, der holder fast i kravet, som udspringer fra sidste års velfærdsforlig. Ministeren mener blandt andet, at det ville være værre hvis de ledige skulle møde personligt op fremfor blot at gå på nettet. Modsat mener Harald Børsting, at der er rigelig kontakt mellem de ledige og hhv. a-kasserne og Jobcentrene og tilføjer:… vi synes, det er unødigt bureaukrati og kontrol af de ledige. Vi er såmænd i kontakt nok med de ledige. De er jo minimum hver tredje måned til samtale i a-kassen, og derudover er de til samtale i jobcentrene, så der er masser af kontakt med de ledige, så drop den idé”. Udover regeringen er De Radikale, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti med i velfærdsforliget.
 
Kvartalsvis orientering fra Søfartsstyrelsen
Kvartalsvis Orientering 3/2007 er nu tilgængelig her på Søfartsstyrelsens hjemmeside. Den kvartalsvise orientering indeholder tre redegørelser om henholdsvis en arbejdsulykke, en grundstødning samt et overbordfald og drukneulykke.
 
Valutakurser
100 USD = 535,36 DKK
100 Euro = 758,43 DKK
Danske Bank, 19/10, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser (sidste handel)
D/S Torm: 215,50 (-1,50)
APM A-aktie: 70.500 (-1800)
APM B-aktie: 71.400 (-1900)
D/S Norden: 641 (-34)
DFDS: 910 (-1)
Mols-Linien: 835 (+16)
Børsen, 19/10
 © Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1