Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
15/10-2007 10:55
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Strandberg – medsejlads Nielsen & Bresling
John Ibsen – syg
 
FRA MEDIER
 
Søfarende skal også have del i skattelettelser
Repræsentanter for de søfarendes organisationer havde i sidste uge foretræde for Folketingets Skatteudvalg, hvor man søgte at vinde gehør for at også søfarende på DIS skal have del i de skattelettelser, som regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet at give befolkningen. På mødet, hvor CO-Søfart var repræsenteret ved advokat John Ibsen, var hovedbudskabet fra flertallet af skatteudvalgets medlemmer, at spørgsmålet hører hjemme under overenskomstforhandlingerne. Dette er dog ikke hvad organisationerne ønsker, da man så igen risikere at få lettelserne langt senere end andre. Derfor var det glædeligt, at man på mødet vandt støtte hos oppositionen, hvor flere politikere lovede at tage spørgsmålet op i folketingssalen. I første omgang var der dog enighed om at afvente den endelige udformning af skatteforliget inden man foretager sig yderligere.
 
Fagforeninger køber op i Mærsk
To store udenlandske fagforeninger har købt aktier i Mærsk, og har dermed sikret sig retten til at blive hørt på generalforsamlinger i A. P. Møller-Mærsk. Det oplyser Maersk Union Network, en sammenslutning af fagforeninger i lande hvor Mærsk opererer. De to fagforeninger er, FNV - Hollands største fagforbund og MUA -The Maritime Union of Australia, der følger i det amerikanske transportarbejderforbund Teamsters fodspor. Teamsters købte sine aktier i 2005 og var året efter – til generel utilfredshed blandt de øvrige aktionærer – på talerstolen ved Mærsks generalforsamling, hvor man foreslog at virksomheden tilsluttede sig den internationale arbejdstagerorganisation ILOs konventioner.
Maritime Danmark, 12/10, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=446
 
Kystlink genoptager færgerute til Norge
Det norske rederi Kystlink har været sat ud af spillet i en måned, efter at færgen 'Pride of Telemark' sejlede ind i molen i Hirtshals Havn. Men nu er det lykkedes at skaffe en erstatningsfærge så ruten han genoptages i begyndelsen af november.
Maritime Danmark, 15/10, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=464
 
Store danske fodaftryk på IMO-møde
Danmarks rolle som en af verdens førende søfartsnationer blev yderligere styrket, da FN’s søfartsorganisation, IMO, besluttede at løfte en lang række internationale regler om sikkerhed til søs op på dansk niveau. Det blev resultatet efter konferencen i Maritime Safety Commitee (MSC83) i Bella Center, hvor 750 delegerede fra 95 lande har deltaget. Blandt resultaterne med dansk baggrund kan nævnes: international sikkerhed og arbejdsmiljø på skibene løftes op på dansk niveau, alle meget alvorlige ulykker til søs skal evalueres for at styrke forebyggelsen, der skal arbejdes med obligatoriske støjkrav på niveau med de danske, der skal være seperate nødudgange fra maskinrum i lastskibe og så blev Søfartsstyrelsens vicedirektør Christian Breinholt valgt til ny næstformand i MSC.
Økonomi- og Erhversministeriet, 12/10, http://www.oem.dk/sw19930.asp
 
Bornholm: Færgebilletter bliver dyrere
Der er store prisstigninger på vej hos Bornholmstrafikken. Flere billettyper stiger i 2008 langt mere end den generelle prisudvikling i Danmark. Ifølge passagerchef Ole B. Larsen er stigningerne dog ikke rederiets ansvar: ”Prisdannelsen er ikke noget vi er herre over. Den er låst i kontrakten for alle årene
Bornholms Tidende, 13/10
 
Valutakurser
100 USD = 539,90 DKK
100 Euro = 758,12 DKK
Danske Bank, 15/10, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser (sidste handel)
D/S Torm: 229 (-10,75)
APM A-aktie: 72.800 (-800)
APM B-aktie: 73.600 (-1300)
D/S Norden: 675 (-20)
DFDS: 887 (+8)
Mols-Linien: 835 (-10)
Børsen, 15/10
 © Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...

ITF advarer norsk regering i Color Line-sagen

Globalt er den norske regering nu også kommet i modvind med forsl ...
bottom banner1