Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
3/10-2007 11:10
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen – ferie
Ole Strandberg – fagblad
John Ibsen – Isbryderne
 
FRA MEDIER
 
Bendtsen: Danmark skal sætte dagsorden
Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen fortæller i dagens udgave af Børsen om forventningerne til det store søsikkerhedsmøde, som i disse dage finder sted i København. Blandt de vigtige emner for Danmark nævner ministeren blandt andet pirateri, hvor der skal arbejdes på at styrke den internationale indsats på området. Også indførelse af internationale promillegrænser og bedre sikkerheds- og miljøkrav generelt er af særlig interesse for Danmark. Samtidigt håber ministeren at arrangementet vil være med til at cementere Danmarks position som et maritimt centrum på verdensplan.
Børsen, 3/10
 
Indiske sømænd med falske papirer
De indiske myndigheder har optrevlet en stor sag om udstedelse af falske papirer. Bl.a. har mindst 1.000 indere fået udstedt falske søfartspapirer. Myndighederne opfordrer nu rederierne til at kontrollere ægtheden af indiske sømænds papirer.Tre mænd der er nu sidder fængslet i Mumbai har tilstået, at de i løbet af de sidste tre år har udstedt mindst 1000 falske søfartsbeviser til indere, der aldrig har sat deres ben på en søfartsskole.
 
Mærsk lukker Kogtved Søfartsskole
Søgningen til Kogtved Søfartsskole er blevet så lille, at A P Møller-Mærsk nu nedlægger skolen med udgangen af 2008 og samle hele uddannelsen på Svendborg International Maritime Academy (SIMAC)."Vi må erkende, at kostskoleelementet ikke længere er tidssvarende. De unge mennesker vil bo på kollegium eller i egne lejligheder. Det tager vi nu konsekvensen af", siger Henrik Sloth, Vice President i A.P. Møller – Mærsk. Der er plads til 140 elever på Kogtved, men kun halvdelen af pladserne er i øjeblikket besat. På SIMAC glæder direktør Torben Jessen sig over udsigten til de nye elever. I dag står skolen allerede for to tredjedele af det indledende uddannelsesforløb, mens Kogtved Søfartsskole står for en tredjedel. "Det giver god mening at samle uddannelsen et sted, og vi har nu alle muligheder for at gøre skibsofficeruddannelsen endnu bedre. Jeg ser det som en tillidserklæring til vores uddannelseskoncept", siger Torben Jessen.
 
Arbejdsgivere jubler over Foghs jobplan
De danske arbejdsgiverorganisationer roser statsministerens plan for at skaffe mere arbejdskraft til skyerne. Planen, som blev fremlagt under gårsdagens åbningstale i Folketinget, går blandt andet ud på at få de sidste ledige ud på arbejdsmarkedet, mulighederne for at arbejde som pensionist skal være mere fleksible, studerende skal kunne arbejde uden af blive trukket i SU, sygefravær skal nedbringes og det skal være nemmere at få udenlandsk arbejdskraft. Ifølge DI vil planen kunne skaffe 60.000-70.000 nye job.
 
Forhandlinger mellem Søfartens Ledere og Esvagt brudt sammen
Overenskomstforhandlingerne med Rederiforeningen for mindre Skibe og de indtil nu færdigforhandlede særoverenskomster for de respektive rederier under denne hovedoverenskomst er faldet på gulvet.
Sammenbruddet skyldes, at forhandlerne i forbindelse med overenskomstfornyelsen i rederiet Esvagt ikke har kunnet få ”enderne til at nå sammen”. Søfartens Ledere vurderer nu situationen, og der vil blive udsendt et brev til medlemmerne ansat i medlemsrederierne i slutningen af ugen.
 
Valutakurser
100 USD = 540,48 DKK
100 Euro = 758,51 DKK
Danske Bank, 2/10, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser (sidste handel)
D/S Torm: 222,25 (+2,50)
APM A-aktie: 72.000 (-700)
APM B-aktie: 72.800 (-700)
D/S Norden: 591 (+13)
DFDS: 777 (-7)
Mols-Linien: 795 (-2)
Børsen, 3/10
 © Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1