Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
19/9-2007 10:13
CO-SØFART KALENDER
 
Jannik Madsen - 11.00 OK-forhandlinger Nordic Offshore
Christian Petersen - 11.00 OK-forhandlinger Nordic Offshore
 
FRA MEDIER
 
Mærsk har solgt 4 containerskibe
Unavngiven amerikansk køber har overtaget de fire feeder-skibe af T-klassen, "Thorkil", "Torben", "Tobias" og "Trein" for 16 millioner dollar pr. skib. Skibene har egen containerkran og sejler til havne uden containerterminal.
 
Fiskekutter forulykket
En trækutter fra Skagen gik ned sent tirsdag eftermiddag efter kollision med en kutter fra Hirtshals. Kutteren gik til bunds ca. 500 meter fra Skagen Havn. Den ene mand ombord blev reddet og den anden kutter slap næsten uskadt fra kollissionen.
 
Global mangel på skibsofficerer
Ny IMEC-undersøgelse (International Maritime Employers Committee) påpeger såvel stor mangel på skibsofficerer som problemer med kvalifikationer.
 
Ulovligt fiskeri ved afrikas kyster ødelæggende for økonomien
Ved flere af afrikas dårligt beskyttede kyster er ulovligt fiskeri af fremmede supertrawlere et rigtig stort problem for den lokale økonomi. Særlig Somalia med en regering uden magt og kontrol er hårdt ramt. Somalia har samtidig et rigt fiskefarvand ud for Afrikas længste kystlinie på 3.300 kilometer. i 2005 anslog FAO (FN's fødevare- og landbrugsorganisation) at 700 ulovlige fiskefartøjer arbejdede ud for Somalias kyst. Samtidig ødelægger trawlerne havbunden og dumper affald og spildolie i vandet. Fartøjerne indgår aftaler med lokale militser til gengæld for beskyttelse mod myndigheder og pirater. Der har tidligere været etableret en kystvagt kontrolleret af overgangspræsidenten og hans familie-klaner i Puntland-regionen. Kystvagten har haft en lukrativ forretning med at sælge fiskerettigheder. De islamiske domstole etablerede i deres korte levetid ordnede tilstande i Somalia, men efter de igen er blevet fordrevet af Etiopisk militær (støttet af USA), er klanerne igen ved magten og sælger fiskerettigheder mod beskyttelse som før, selvom det også sker klanerne foretrækker at kapre skibe (herunder fiskefartøjer!).
Information, 18/9, side 4-5
 
300-timers reglen - succes eller fiasko
I følge en pressemeddelelse fra beskæftigelsesministeren, har 300-timers reglen som kan betyde fratagelse af 50% af kontanthjælpen for ægtepar, allerede vist sig at være en betydelig succes. Reglen betyder at mindst en ægtefælle inden for 1 år skal have haft mindst 150 timers arbejde for at begge ægtefæller er berettiget til kontanthjælp. Det var forventet at 8.500 ægtefæller kunne blive ramt, men i praksis har det vist sig at kun 395 er omfattet efter de første 2 måneder af reglens levetid. På den anden side mener Københavns beskæftigelsesborgmester Jacob Hougaard (S), at reglen har vist sig at være total fiasko. Meningen var at den skulle få folk i arbejde, men kun 2% er kommet i ordinært arbejde. Langt hovedparten bliver sygemeldt eller søger førtidspension. Således har halvdelen af berørte københavnere sygemeldt sig efter reglen trådte i kraft. Endelig, må man ikke glemme, at 400 familier har fået beskåret deres indkomst til et niveau det er umuligt at leve for, påpeger næstformanden i Dansk Socialrådgiverforening
Information, 18/9, side 10
 
Mange på spring til at melde sig ud af fagforeninger
Det er især høje kontingenter og følelsen af at fagforeningen ikke varetager den enkeltes interesser, viser en undersøgelse forskere fra Ålborg har lavet blandt 2.000 lønmodtagere. Selv om lønmodtagere er solidariske og mener der er brug for fagbevægelsen, overvejer hver femte at melde sig ud, og det vil kunne få dramatiske konsekvenser for fagbevægelsen.
 
LO vil tilbyde kreditkort
Kreditkortet vil udfordre dankortet med indbyggede rabatter og kredit op til 52 dage. Lanceringen skal ske i samarbejde med det norske kreditkortselskab EnterCard som skal forvandle LO Plus-kortet til et moderne betalingskort. Direktør for LO-Plus, Henrik Feldborg, tror kortet bliver en seriøs konkurrent til dankortet. Det ventes klar til brug i løbet af næste år. Forbrugerrådet er generelt betænkelige ved den fremvoksende jungle af nye kreditkort, og har f.eks. advaret mod det nye FDB-kort. Det koster i lånerente og det er ikke let at overskue.
 
3F kongres - de unges kritik
Repræsentanter for 3F's ungdom kritiserede at de unges forslag til nye toner ikke bakkes op. De ønskede at blive taget mere seriøst i forbundet. Næstformand Jane Korczak tilbageviste kritikken, mens formanden lovede at skubbe bagpå så de unges ideer og skæve indfald blev hørt.
 
3F kongres - genvalg
Formand, de to næstformænd og forbundssekretær blev alle genvalgt for de næste 3 år på 3F's kongres. Omkonstitueringer betød at en mulig 2. forbundssekretær ikke blev konstitueret på kongressen.
 
3F kongres - formand for lønudvalg trak sig
Formanden for lønudvalget, Jim Staal, har trukket sig på grund af uro om honorarer og lønninger i forbundet. Tre fjerdele af kongressen støttede Jim Staals beretning, men vedtagelser om at indføre lønloft var imod formandens anmodning i beretningen, og det fik ham til at trække sig, sammen med påstande som beklikkede hans hæderlighed, udtalte Jimmy Staal. Som afløser valgte kongressen Kurt Hansen som er viceborgmester i Allerød Kommune for SF.
 
Valutakurser
100 USD = 537,30 DKK
100 Euro = 745,08 DKK
Børsen, Nationalbankens officielle notering 18/9
 
Valutakurser (sidste handel)
D/S Torm: 207 (+0,75)
APM A-aktie: 69.400 (+400)
APM B-aktie: 70.400 (+900)
D/S Norden: 505 (-9)
DFDS: 779 (+9)
Mols-Linien: 700 (0)
Børsen, 19/9© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1