Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
14/9-2007 10:25
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - Handelsflådens Velfærdsråd, 13.30 Søfartsstyrelsen MSC
Christian Petersen - ferie
 
FRA MEDIER
 
De tre musketerer
Torms topchef, Klaus Kjærulf, forsvarede på en kongres for "Women's International Shipping and Trading Association" pool-samarbejdet mellem rederierne, til at være en fordel for både rederier og kunder. Man deler de gode tider og man deler de onde og det kan sammenlignes med musketereden "en for alle, og alle for en". Systemet giver også kunderne en ekstra værdi, udtaler Kjærulf. EU-kommissionen mistænker ellers samarbejdet for at være forklædte karteller som bør forbydes. Klaus Kjærulf udtalte sidst i talen: "Jeg tror, at vi kan blive det europæiske modsvar til Singapore, når det gælder global shipping i høj kvalitet".
 
Danmarks rigeste
Berlingske Nyhedsmagasin har offentliggjort sin årlige opstilling over Danmarks rigeste der viser at de 50 største formuer har rundet 555 milliarder kroner. Mærsk Mc-Kinney Møller er som vanlig at finde på førstepladsen med en privat formue på 179,3 milliarder. På andenpladsen kan man finde familien bag Velux-vinduerne, Kann-Rasmussen, med en formue på 68,9 milliarder, og på 3. pladsen Keld Kirk Kristiansen, overhovedet bag Lego-koncernen med 54,5 milliarder.
 
Samsøtrafikken A/S på nettet et år før rutestart
Samsøtrafikken A/S, det nye rederi som har vundet besejlingsretten mellem Sælvig og Hou, har 1 år før opstart så småt lanceret sin hjemmeside. Siden er under stadig opbygning og blev halvofficiel 13. september. Allerede nu kan man finde forventelige afgange for perioden 1. oktober til 21. december 2008. Hjemmesiden ser stringent og overskuelig ud. Fra BornholmsTrafikken (den ene af de to ejere af rederiet), oplyses det, at der snart vil komme en menu med en billedserie over nybygningen til ruten. Skibet bliver bygget i Piræus, Grækenland. Det bliver 90 meter langt og forsynet med 4 motorer, således at der skulle blive stor driftsikkerhed. Der vil blive taget billeder af nybygningen hver gang repræsentanter fra rederiet er på besøg på værftet i Piræus, til brug for hjemmesiden, så interesserede kan følge udviklingen.
Hjemmesidens adresse: http://www.samsoetrafikken.dk/
DAGEN, 14/9
 
Der ryges videre mange steder
En meningsmåling foretaget for MetroXpress viser at der ryges videre på mange arbejdspladser på trods af rygeloven. I følge undersøgelsen overholder mere end hver 10. arbejdsplads således ikke den nye lov. Dansk Arbejdsgiverforening mener der skyldes "indkøringsproblemer". I følge Arbejdstilsynet er det positivt at så mange trods alt overholder loven, og problemer er tilsyneladende størst på restauranter, værtshuse og i bankohaller. (6. september kunne Ritzau fortælle at restauratører ville sagsøge Arbejdstilsynet for en millionerstatning, på baggrund af uklare regler som har fået restauratører til at ligge vandret med investeringer i bygningsændringer mv - men først måneder senere har fået mere klar besked om lovens fortolkning).
 
"Søfart" fredag d. 14. september
Bringer bl.a. følgende artikler:
 
Operatør køber heavylifter
Team Ship i Århus, der hidtil primært har beskæftiget sig med operatørvirksomhed inden for heavy lift- og projektlastområdet, har med købet af heavy lift skibet »Lilleborg« iværksat en ny strategi, der omfatter investering i egen tonnage. Flere skibe kan således være på vej ind i den kommende tid, oplyser direktør og partner i Team Ship Michael Løfvall. »Lilleborg« blev overtaget fra Nordana Line i løbet af sommeren og ejes nu af selskabet Team Shipping, der udover Team Ship har Get2Sea i Fredericia som investor.
 
Nyt Marstal-projekt på vej
Dårligt nok har Erria A/S - det tidligere Fabricius Marine og Rederiet Fabricius - lagt Marstal og det gamle navn bag sig, før rederiets stifter og tidligere ejer og direktør, Jan Fabricius, er klar med et nyt projekt i Marstal. Og det nye selskab, der er etableret i samarbejde med Nordic Offshore i Faaborg, kommer i vidt omfang til at genoptage en del af de aktiviteter, som i sin tid var grundlaget for Rederiet Fabricius.
 
Ny K/S-udbyder på banen
Triton Shipping med base i Lyngby er klar med sit første K/S-projekt, efter selskabet blev etableret i slutningen af 2006 af en ejerkreds omkring virksomheden Maritim Consult. Det nye projekt, der er iværksat med opbakning fra en række investorer, omfatter kemikalietankskibet »Longobarda«. Nyindkøbet overtages fra det italienske rederi Mediterranea di Navigazione i Ravenna.
 
Kampagne-effekt i top på Færøerne
Med et studieoptag, der er 50 pct. større end sidste år, er rekrutteringen til de maritime uddannelser i Thorshavn, Færøerne, i solid fremgang. Meldingen fra Vinnuháskúlin – Centre of Maritime Studies and Engineering i Thorshavn er, at 25 er begyndt på maskinmester-uddannelsen, 17 nye studerende er begyndt på skibsføreruddannelsen, 17 er optaget på uddannelsen til skipper mens otte er begyndt på maskinistuddannelsen. Direktør Hans Johannus á Brúgr tillægger den samlede og øgede PR og rekrutteringsindsats fra Det Blå Danmark en stor del af æren for augustoptagets succes på Vinnuháskúlin.
 
Hempel får grønt stempel
Hempel har fået bekræftet, at det er muligt at opnå store besparelser på bunkersforbruget ved anvendelse af firmaets silikonebaserede maling. Det er rederiet Euronav, der ejer og driver 36 crude oil tankskibe, som står for bekræftelsen. Euronav lod i starten af året deres ULCC’er »TI Asia« male med Hempasil, og siden da har skibet reduceret sit brændstofforbrug med omkring otte pct. Brændstofforbruget om bord på det 380 m lange og 440.000 t.dv. store tankskib er løbende blevet sammenholdt med forbruget på et søsterskib, »TI Europe«, i samme periode.
 
Skatteforslag glemmer DIS-løn
Spørgsmålet om DIS-hyrer og skattelettelser indgår ikke i skatteminister Kristian Jensens lovforslag, der skal bane vejen for skatteforliget indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Skatteforliget, som regeringen har givet tematitlen, Lavere skat på arbejde, var i tirsdags til førstebehandling i Folketinget. Lovforslaget, der omfatter ændring af en lang række love, giver ingen afklaring på spørgsmålene om, hvordan skattelettelserne skal komme søfarende på DIS-nettoløn til gode.
 
Samsø Linien sætter fart på færgeplanen
Samsø Liniens direktion har forberedt en stor beslutning for bestyrelsen - forud for rederiets kommende bestyrelsesmøde 25. september. Det er sket med indgåelsen af en betinget kontrakt med Austal Ships Ltd.-værftet i Australien om bygningen af en katamaranfærge. Det bliver således op til rederiets bestyrelse at tage endelig stilling til om katamaranen skal bygges og indkøbes til levering i foråret 2009.
 
Valutakurser
100 USD = 550,91 DKK
100 Euro = 757,26 DKK
Danske Bank, 13/9, http://www.danskebank.dk/© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1