Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Nye overenskomster på hjemmesiden

Arbejdet med etableringen af den kommende Femern forbindelse er i ...

Rabat på billetter til historisk motorløb

Copenhagen Historic Grand Prix er et historisk og traditionelt mo ...
DAGEN
13/9-2007 09:35
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - bestyrelsesmøde Kronborg
Ole Strandberg - 10.30 møde med Danmarks Rederiforening og DFDS
John Ibsen - 10.30 møde med Danmarks Rederiforening og DFDS
Jannik N. Madsen - møde i Dansk Metal
Christian Petersen - ferie
 
FRA MEDIER
 
Ros til DFDS men fald i aktien
Medens en rederianalytiker roser DFDS for den nye strategi er aktiemarkedet skeptisk. Overordnet set er planerne at bryde de to rederidivisioner (Tor Line og Seaways) ned i fem interesseområder, og satse mere på dør-til-dør transporter. Netop det sidste får skeptikere til at mene, at DFDS kan risikere at træde sine samarbejdspartnere på landtransportområdet over tæerne, på en sådan måde at det giver bagslag. Rederianalytiker Steven Brooker fra SEB Enskilda mener imidlertid at der er tale om yderst positive tiltag som kan minimere en række flaskehalse og give øget indtjening. Effekterne vil måske først ses om 12-18 måneder, men så skulle der også være gode udsigter mener Brooker, hvis mål for DFDS-aktien, som i dag handles i kurs 761, er på 929.
 
Mærsk Line kan vende tilbagegang
Med nye dybe containerhavne på den amerikanske østkyst, kan Mærsk teoretisk vende udviklingen. Havnene giver plads til rederiets største skibe og udløse besparelser op til 30% vurderer investeringsbanken Carnegie. Baggrunden er muligheden for at sejle den anden vej over Det Indiske Ocean, Suez-kanalen og Atlanterhavet til USA. Mærsk Line's markedsandel i USA er ellers på et lille år faldet fra 17% til 11%.
Borsen.dk/Maritime Danmark, 12/9, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=230
 
Jyske Bank holder nu igen med anbefalinger om køb af Torm-aktier
Alle de gode nyheder og flotte resultater fra Torm har betydet at Torm-aktien er steget med 87,5% på et år. Det betyder til gengæld at Jyske Bank nu mener at aktien har fundet sit rette prisleje, hvorfor anbefalingerne om "køb" er nedjusteret. Banken fastholder imidlertid sine positive forventninger til fortsat god indtjening fremover.
Børsen finans, 12/9 21.50, http://borsen.dk/finans/nyhed/116250/
 
Norges rigeste fortsætter opkøb i verdens største transportkoncern
Mangemilliardæren John Frederiksen har øget sin ejerandel i TUI, som bl.a. meget andet ejer containerrederiet Hapag-Lloyd, fra 3,1% til 5,1%. Ingen ved hvilke planer nordmanden har med sine investeringer, men TUI benægter at det kan tvinge koncernen til at udskille rederidelen.
 
Pressen inviteres til syn på dansk pax-skib
Følg et syn på et dansk passagerskib som optakt til international søsikkerheds-konference i København. Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen inviterer pressen til at deltage direkte i et syn på et af de mange danske passagerskibe.
 
Ny registreringsblanket i Søfartsstyrelsen
Ny blanket gør det nemmere at anmelde et skib til optagelse i Søfartsstyrelsen
I forbindelse med optagelse af en nybygning eller indflagning af et brugt skib har rederierne tidligere været nødt til at indsende 3 forskellige anmeldelsesblanketter til Søfartsstyrelsen. En med tekniske oplysninger, en til brug for skibsregistreringen og en til brug for besætningsfastsættelsen.
 
Farlige stoffer
Seminar om konvention om farlige og skadelige stoffer (HNS)
Konventionen om Hazardous and Noxious Substances (HNS), som vedrører ansvar og erstatning for skader opstået i forbindelse med søtransport af farlige og skadelige stoffer, forventes at blive ratificeret af Danmark i 2009. Med konventionen etableres der et to-delt erstatningssystem, hvor rederne og de virksomheder, der modtager HNS-stofferne deler erstatningsbyrden på samme måde, som det er tilfældet med de internationale olieskadeerstatningskonventioner.
 
Tsunami-varsel afblæst
En mulig Tsunami var ventet ud for Sumatra efter et nyt jordskælv i områderne som målte 8,2 på Richterskalaen. Der kom dog ingen flodbølger og varslet om en Tsunami blev afblæst onsdag-
 
Danmark inviterer til samarbejde om Nordpolen og dens ressourcer
Danmark har sammen med Grønland inviteret Norge, USA, Canada og Rusland til en fredelig konference med drøftelse af Nordpol-spørgsmål på dagsordenen d. 27.-29. maj. Det er udsigten til et isfrit område med enorme naturressourcer (olie og gas) samt åbning af Nordvestpassagen, som har ført til indledningen af mere eller mindre fantasifulde forsøg på retshåndhævelse over områderne, som har ført til initiativet. I invitationen til de fire lande understreges at der bør samarbejdes om at finde fredelige løsninger på klimaforandringer i respekt for internationale regler. "Det arktiske problem skal løses på fredelig og konstruktiv måde mellem de lande, der har aktier i det" udtaler den danske udenrigsminister Per Stig Møller.
 
Ny TDC-chef vil tøjle fagforeningerne - særlig Dansk Metal
Carsten Dilling, som er ny topchef for TDC's fastnet, vil bryde særlig Dansk Metal's dominerende rolle på beslutningsprocesser i TDC. Samarbejdet med fagforeningerne har i mange år været tungt udtaler Carsten Dilling, i sit første interview som chef med Berlingske Tidende. Der er til gengæld bonusser i vente hvis det går godt. For tiden løber en borgfredsaftale til ende mod nytår, og den vil ikke blive fornyet. Efter aftalen skal fyringer undgås og interne jobansøgere skal vægtes overfor eksterne. Men det skal ikke længere være sådan at udvikling af virksomheden ikke kan ske, fordi "det må vi ikke for fagforeningerne". Fra Dansk Metal udtaler Per Påskesen at de da gerne vil forhandle. Truslerne kommer fra de nye kapitalfonde som ønsker kontanter på bordet og vil outsurce hvis nødigt. Påskesen håber at hvis det sker vil medarbejderne i de eksterne virksomheder få det bedre.
Berlingske Tidende, 12/9, side 6-7
 
Valutakurser
100 USD = 551,40 DKK
100 Euro = 757,29 DKK
Danske Bank, 12/9, http://www.danskebank.dk/



© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Nye overenskomster på hjemmesiden

Arbejdet med etableringen af den kommende Femern forbindelse er i ...

Rabat på billetter til historisk motorløb

Copenhagen Historic Grand Prix er et historisk og traditionelt mo ...

Samarbejdspartnere:

tjm banner 2019 fp1 195px
PFA banner 2023 195PX