Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
10/9-2007 10:50
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - Kontaktudvalgsmøde Danmarks Rederiforening
Christian Petersen - ferie
 
FRA MEDIER
 
Mærsk på oliejagt i Angola
Ultimo 2007 vil Mærsk Olie og Gas påbegynde målinger i de to områder ud fra Angolas kyst, som firmaet er operatør på. Felterne dækker hver et område på ca. 5000 km2, og undersøgelserne forventes at tage fire år.
Direkt 10/9, Børsen 10/9 s. 6
 
Ålborg Havn udbygger
Containerterminalen i Østhavnen udbygges nu som planlagt med 24.000 kvadratmeter, som bringer det samlede containerareal op på 75.000 kvadratmeter. Samlet vil havnen efter udbygning kunne håndtere 75.000 TEU årligt, 20.000 flere end i 2005.
Børsen, 10/9, side 12
 
Flere arbejdskonflikter end normalt
Andet kvartal af 2007 bød på flere overenskomststridige arbejdsnedlæggelser end normalt. Det er til gengæld normalt at der er flere konflikter i år med overenskomstfornyelser, men antallet i år var også større end i 2004 og 2000. Det kan forklares med velstand og manglen på arbejdskraft som giver den enkelte større sikkerhed til at konflikte. Der er i 2. kvartal af 2007 registreret 34.220 tabte arbejdsdage mod 24.439 i 2004 samme kvartal. I alt var der 261 forskellige konflikter som i gennemsnit varede 2,5 dage og i gennemsnit involverede 48,4 personer.
 
Danske frømandskorps overvejede at befri gidsler på "Danica White"
En presseofficer fraSøværnets Operative Kommando afslører nu, at man i nogle dage overvejede at sætte frømandskorpset ind for at befri de danske gidsler efter 1. juni. Der blev set på en "skuffeplan", men man valgte altså at lægge planen tilbage i skuffen igen. I stedet endte gidseltagningen efter 83 døgn med udbetaling af en løsesum på 4 millioner kroner (beløbet bekræftet af "centralt placerede kilder" til Politiken).
 
Jørgen Folmer bad om beskyttelse til ny sejlads mod Mombasa
Efter opholdet i Djibouti er "Danica White" igen på vej mod Kenya på en tur ned forbi Somalias kyst. Men dennegang har rederen Jørgen Folmer på forhånd bedt såvel Søfartsstyrelse som Udenrigsministerium om hjælp til at advisere den internationale flåde i området, oplyser Ritzaus Bureau.
Anmodningen skulle være videresendt til den internationale koalition "Task Force 150" som har krigsskibe i området.
 
Sømændenes Forbund kræver min. 200.000 for hver sømand ombord på "Danica White"
Advokat Knud Foldschack mener at fejl ved skibet og rederiets beslutninger via kaptajnen som førte til forlænget ophold, tilsammen udgør et objektivt ansvar som fører til erstatningskravet. Reder Jørgen Folmer udtaler i den forbindelse at forbundet skal blande sig udenom og siger "Det er irrelevant og utidig indblanding. Der findes ingen lovgivning for et skib, der er kapret af pirater". Han understreger at søfolkene vil få den erstatning de har krav på og formentlig lidt mere end det.
 
McKinney-Møller med til havneåbning i Virginia
Mærsk's nye superhavn i Virginia som er USA's største privatejede havn, er nu åbnet ved en ceremoni for 720 mennesker hvor den 94-årige McKinney-Møller selv var blandt talerne. Havnen kan årligt håndtere 1 million 20 fods containere, men der er mulighed for udvidelser så kapaciteten kan fordobles.
 
Lange udsigter med bro over Kattegat
Hvis det overhovedet kan lade sig give sig, så har det lange udsigter, udtaler eksperter nu. Der er tale om 2 x en storebæltsforbindelse med tilhørende nye motorveje og dobbeltsporede jernbaneforbindelser.
 
BHT vægter både sandhed og sikkerhed højt
Direktør for BornholmsTrafikken, Mads Kofod, tager nu til genmæle i Bornholms Tidende mod forfatter Rolf Baggers meget BHT-kritiske indlæg i samme avis om "Villum Clausens" påsejling af molen i Rønne 14. december. Baggrunden for begge indlæg er Søfartsstyrelsens offentliggørelse af rapport om uheldet. Mads Kofod fastholder at hændelsen var "hændelig" og at Søfartsstyrelsen fastslår at ændringer ved bovthrusterne ikke spillede nogen rolle ved uheldet. Rolf Baggers henvisninger til Søfartsstyrelsens anvisninger for anløb er endvidere udarbejdet af BHT selv, og BHT følger selvfølgelig sine egne anbefalinger og anvisninger. Erfaring betyder at man må revurdere, og det er nu naturligt at Søfartsstyrelsen kommenterer på gældende anvisninger. I det hele taget vrøvler Rolf Bagger og er forunderlig negativ mod trafikken, mener direktøren.
Bornholms Tidende, 7/9, side 2
 
Ny lov mod jobklausuler ønskes
Arbejdsretten har netop afgjort, at anvendelse af hemmelige jobklausuler er i strid med hovedaftalen mellem DA og LO. Beskæftigelsministeren har tidligere forsøgt sig med lovgivning på området, men måtte trække lovforslaget tilbage efter massiv kritik fra fagbevægelsen. Hemmelige jobklausuler er aftaler indgået mellem to arbejdsgivere om ikke at ansætte hinandens medarbejdere.
Ritzau 10/9, Børsen 10/9 s. 14
 
I ovennævnte sag ved arbejdsretten blev de indklagede frifundet for betaling af bod efter sagens nærmere omstændigheder.
 
Nyhedsbrev nr. 9 fra Danmarks Rederiforening
Rekrutteringskampagnen
Pressemøde i Kalundborg
Danmarks internationale placering
Skibsfartens administrative byrder
Travlt efterår i EU
Medlemsseminar om pirateri
Ny maritim portal
Arrangement med Martin Stopford, Clarkson Research
Havnekonference 2007
Mærkedage i Rederiforeningen
Polio i Congo
Kalender for september

Valutakurser
100 USD = 558,71 DKK
100 Euro = 757,17 DKK
Danske Bank, 7/9, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser (sidste handel)
D/S Torm: 204,75 (-6,25)
APM A-aktie: 69.300 (-1700)
APM B-aktie: 70.200 (-1800)
D/S Norden: 515 (-14)
DFDS: 760 (-15)
Mols-Linien: 670 (+5)
Børsen, 10/9© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1