Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
13/7-2007 10.37
13/7-2007
CO-SØFART KALENDER
 
Christian Pedersen - fri
Jannik N. Madsen – medsejlads ”Queen of Scandinavia”
 
FRA MEDIER
 
Mærsk overhaler Microsoft, Pepsicola & Volvo
Fortune Magazines, udgiver årligt en liste over de 500 største koncerner målt i omsætning. Atter finder man kun to danske virksomheder repræsenteret, nemlig Mærsk og Danske Bank. Med en omsætning på knap 45. mia. dollars, er Mærsk rykket 26 pladser frem på listen, og har dermed overhalet koncerner som Microsoft og Pepsico. Øverst på listen ligger den amerikanske discountkæde Wal-mart.
 
Don Pedro lækker fortsat olie ved Ibiza
De spanske myndigheder arbejder fortsat på højtryk for at lukke hullerne i den sunkne spanske Ro/Ro. Skibet sank i går ud for ferieøen Ibiza.
 
Søfartsstyrelsen genudgiver uddannelsesbøger
Der er tale om genudgivelse af "uddannelsesbog for skibsassistenter", "uddannelsesbog for maskinmesteruddannelsen – praktik til søs" og "uddannelsesbog for skibsofficersstuderende" i ny revideret udgave.
 
Terrorangreb mod Spansk-Engelsk færgefart afværget
Turistfærgen Pont-Aven, der sejler mellem Plymouth i England og Santander i Spanien, var udset som mål for to bilbomber placeret af det spanske terrornetværk ETA, hvorved ca. 2800 passagerer og den 183 mand store besætning kunne risikere livet.
Det planlagte angreb blev afsløret i forbindelse med anholdelsen af en formodet terrorist, der havde detonatorer, pistoler og falske dokumenter på sig.
Våbenhvilen med ETA ophørte sidste måned, og gruppen har tidligere erklæret, at netop engelske turister ville være målet i løbet af sommeren.
 
Søfart – nr. 28-29 – fredag 13. juli
Bringer bl.a. følgende artikler
 
Lauritzen på sommertogt
Lauritzen Bulkers har i kølvandet på en givtig køb-brug-og-sælg forretning udvidet sin nybygningsportefølje i capesize med endnu en ordre. Det gælder en nybygning fra japansk værft, der skal leveres i 2009. Samtidigt rapporteres det (efter redaktionens slutning), at Lauritzen Tankers har kontraheret seks 50.500-tonnere fra Guangzhou Shipyard i Kina.
 
Eitzen kontraherer i gas
Eitzen Gas har sat en fornyelse af sine gastankskibe i M-klassen i gang. Det er sket med kontraheringen af seks nybygninger på 2.500 kbm. på Sasaki Shipbuilding i Japan. Skibene leveres alle i løbet af 2011.
 
CS&P og Nordana i samarbejde
Rederiet Nordana har indledt samarbejde med CS & Partnere omkring de to første nybygninger, Nordana har i ordre fra kinesiske Taizhou Sanfu. Begge skibe overtages af nye K/S-selskaber og udbydes på anparter.
 
HF-Søfart forbi Århus
Søfartsstyrelsen kunne ikke imødekomme ansøgningen fra Århus Maskinmesterskole og Langkjær Gymnasium om at etablere en HF-Søfart i Århus-området.
 
Mangelsituation til søs
Maskinmestrenes Forening advarer om, at manglen på ledere til søs vil vokse markant de kommende år. Frem mod 2017 vil situationen (as is) forværres, så der vil mangle mindst 1.000 maskinmestre / skibsofficerer til danske skibe.
 
LPG og LNG hos APM
Maersk Tankers er ikke kun til transport af olie. Afdelingen har netop taget levering af den først LPG’er i en ny serie fra Hyundai, mens det storstilede sats i LNG fortsætter efter planen. Læs nærmere om specielt sidstnævnte meget specielle forretningsområde
 
Havnene ser mod 2025
De danske havne er bekymrede. Hvad vil politikerne, og hvad får havnene lov til årene frem? Et strategimøde i Køge satte væsentlige spørgsmål på dagsordenen.
 
Sommer og sejl
Ud af Roskilde og ud af Århus. Sommeren har budt på to meget specielle sejlmanøvrer i danske farvande.
 
Valutakurser
100 USD = 554,70 DKK
100 Euro = 756,64 DKK
Den Danske Bank, 12/7, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser (slutkurser)
APM A-aktie: 71.300 (+1100)
APM B-aktie: 73.000 (+1400)
DFDS: 733 (+1)
D/S Torm: 226 (+5,50)
D/S Norden: 415 (+12,50)
Mols-Linien: 552 (-3)
Børsen, 13/7© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1