Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
14/6-2007 10:30
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen – Internationalt offshore-møde i Jakarta
John Ibsen – 15.30 møde vedr. Eurest
Christian Petersen - 15.30 møde vedr. Eurest
 
FRA MEDIER
 
Falck-konflikt spreder sig igen
Redderne er ikke tilfredse med, at Falck lader branche-kollegaer hjælpe strandede bilister, og fra kl. 6 torsdag morgen er der igen blokader de fleste steder i landet. Strejken begyndte 29. maj og først i lørdags blev der indgået forlig, som 3F anbefaler at stemme ja til. Afstemningen er imidlertid først slut den 21. juni, og før da vides det ikke om forliget gælder eller ej.
 
Krig mod pirater
I mere end et år har krigsskibe patruljeret ud for Somalias kyst. Alligevel nåede krigsskibene ikke at stoppe kapringen af "Danica White" i internationalt farvand. Sekretariatschef i Søfartens Ledere, Fritz Ganzhorn, mener der bør erklæres krig mod pirater, på samme måde som der er erklæret krig mod terrorisme.
 
Fagforeninger og forsikringer
Nyhedsmagasinet "Penge" beskæftigede sig onsdag aften indgående med fagforeninger, rabatsystemer og særlig tvungne eller frivillige forsikringsordninger, som del af medlemsskabet af en fagforening. I Norge har man f.eks. gennem norsk LO en tvungen familieforsikringsordning som del af medlemsskabet. Der er stor rabat på forsikringen og tilsyneladende er de norske fagforeningsmedlemmer tilfredse med ordningen. Også danskere synes det kan være en god ide, men her er der stor skepsis hvis ordningen ikke er en slags frivillig tilvalgsordning. De store rabatter ligger imidlertid på de tvunge (kollektive) aftaler, og det er her dilemmaet ligger.
I Danmark i dag har LO nu gennem nogle få år arbejdet med et LO-rabatkort, som imidlertid stadig ikke er den store succes. Sekretær i LO, Harald Børsting, var i studiet, og han mente at kort-ordningen nok skulle udvikle sig i positiv retning, men at det var et problem at kortet ikke samtidig var et betalingskort. Et andet problem i Danmark er, at LO ikke kan bestemme på medlemsorganisationernes vegne. Hvert medlemsforbund har sin egen beslutningsret om tilmelding eller ej til sådanne ordninger. Hvis forbundene vil, kan der ganske hurtigt etableres fordelagtige kollektive forsikringsaftaler med fagbevægelsens eget forsikringsselskab Alka.
Her stiller vi spørgsmålet: Hvis nu stort set alle i samfundet, gennem LO, indkøbsselskaber eller lignende, har "tilkæmpet" sig rabatordninger, hvem skal så betale for rabatterne?
Dagen, 14/6
 
Rederiforeningen opruster Bruxelles
Danmarks Rederiforening vil styrke sin position i Bruxelles ved at ansætte en fast repræsentant, der især skal tale rederiernes sag overfor EU-systemet. Rederiforeningen har i forvejen en ansat i Bruxelles, som er udsendt fra København. Men fremover ønsker man herudover at tilknytte en fast medarbejder i Bruxelles.
Børsen, 14/6
 
Scandlines starter Finlands-rute
Fra oktober udvider rederiet Scandlines rutenettet med en ny fragtrute fra Rostock i Nordtyskland til Hanko i Finland. Frem til december betjener Scandlines sin nye rute med et chartret skib med to ugentlige afgange. Fra januar 2008 indsætter rederiet to egne skibe, som fire gange ugentligt vil besejle ruten, der får en overfartstid på 32 timer. Med Finlands-ruten besejler Scandlines fra oktober i år 13 ruter i trekanten mellem Danmark-Tyskland-Sverige, Baltikum og Finland.
 
Valutakurser
100 USD = 575,50 DKK
100 Euro = 757,24 DKK
Den Danske Bank, 13/6, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser (slutkurser)
APM A-aktie: 63.000 (+600)
APM B-aktie: 64.600 (+700)
DFDS: 703 (-6)
D/S Torm: 209,75 (-0,25)
D/S Norden: 346 (-3)
Mols-Linien: 575 (+22)
Børsen, 14/6
 © Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1