Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
26/4-2007 10:20
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - 13.00 OK-forhandlinger med DFDS for DSRF
Jannik Madsen - 13.00 møde i Søfartsstyrelsen om STCW-konventionen
Christian Petersen - 13.00 fællesmøde med Dansk Erhverv vedr. Eurest
John Ibsen - 13.00 fællesmøde med Dansk Erhverv vedr. Eurest
 
FRA MEDIER
 
Ny topchef i Scandlines
Scandlines har nu udpeget ny administerende direktør efter forgængeren Peter Grønlund har forladt posten i protest. Det er den tidligere divisionsdirektør John Steen-Mikkelsen som også er rederiets repræsentant i Mols-Liniens bestyrelse. John Steen-Mikkelsen har mange års erfaring i rederiet som ruteansvarlig for de tyske ruter. I praksis er der tale om nødløsning fordi rederiet allerede burde have været solgt.
Børsen, 26/4, side 6
 
Krav om at søfarten tager ansvar i klimaproblemerne
Dansk søfart er ansvarlig for 25% af landets samlede CO2-udslip og det fører nu til krav om at søfarten skal være med i kommende forhandlinger om en ny Kyoto-aftale. Danmark skal være vært for et klimatopmøde i 2009 og der er al mulig grund til at inddrage skibsfarten på samme måde som flytrafik bliver inddraget. Underdirektør i Danmarks Rederiforening Jan Fritz Hansen udtaler, at det er en god ide at arbejde på at få skibene med i en ny aftale i 2009.
Børsen, 26/4, side 16
 
Strejke i SAS i protest mod overenskomstforhandlingerne
Tirsdag startede kabinepersonalet en strejke i SAS i protest mod overenskomstforhandlingerne hvor personalet venter på en aftale med SAS. Den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse fortsatte onsdag med 284 aflyste fly og SAS har aflyst 100 afgange torsdag. Personalet erklærer at de fortsætter arbejdsnedlæggelsen til der foreligger en aftale med SAS. Arbejdsnedlæggelsen er erkendt overenskomststridig og koster foreløbig personalet 40 kr. i timen plus tabt arbejdsfortjeneste. Boden kan fra torsdag stige til 70 kroner i timen per medarbejder.
 
Galathea-ekspeditionen slut
"Vædderen" vendte i dag tilbage til Danmark efter 257 dage til havs, efter 48 forskningsprojekter og hvor 530 personer har deltaget i kortere eller længere tid som besætningsmedlemmer. Et par tusind mennesker tog imod da Galathea 3 ekspeditionen lagde til kaj. I 1952 da Galathea 2 vendte tilbage til Langelinie tog til sammenligning 20.000 mennesker imod, hvilket afspejler at denne ekspedition aldrig er blevet en folkelig succes. Den samlede pris for ekspeditionen løber op i 180 millioner kroner, og det ventes at forskningsresultaterne muligvis kan få stor betydning selvom der ikke er tale om "de mest spektakulære fund".
 
Magre resultater fra Galathea-ekspeditionen
Prisen for at sende forskere og pressefolk rundt i verden har været 200 millioner, men "Vædderen" vender hjem uden store opdagelser eller gennemslagskraft. Der har været mange eksotiske beretninger men indtil videre har den tredje Galathea-ekspedition ikke skabt store forskningsresultater. Mange af forskerne har været de samme steder før og områderne er fyldt op med tilsvarende forskningsskibe og stationer. Programmet har været stramt og der har været mange andre sideordnede formål end forskning. Hertil kommer at en række projekter smuldrede undervejs af forskellige årsager. F.eks. blev et projekt om at undersøge slavernes grave i Dansk Vestindien stoppet af lokale protester, optagelse af lyde i oceanerne blev modvirket af motorstøj og åleforskerne mistede deres trawl. Journalist og entertainer Anders Lund Madsen har skrevet i Jyllandsposten at ekspeditionen forblødte på grund af idioti, inkompetence og alment pladder. Også et overordnet projekt om inddragelse af skolerne i ekspeditionen bliver udsat for hård kritik.
Information, 25/4, side 12-13
 
Mange penge at spare ved a-kasse-valg
Magasinet Penge & Privatøkonomi har undersøgt prisforskelle blandt a-kasserne og beregnet at der kan spares 28.000 efter skat over et 40-årigt arbejdsliv, hvis man vælger den billigste tværfaglige a-kasse STA til sammenligning med den dyreste a-kasse som er Nærings- og Nydelsesmiddelarbejdernes a-kasse. Kontingentforskellen er på ca. 25%.
 
Tilfredsstillende resultat for Farvandsvæsenet
Årsrapporten fra Farvandsvæsenet viser at resultatet for 2006 har været både fagligt og økonomisk tilfredsstillende. Ud af 29 resultatkrav i kontrakten med Forsvarsministeriet blev 20 opfyldt, 3 delvist opfyldt og kun 6 ikke opfyldt.
 
BornholmsTrafikken søger sommer-styrmænd
Der mangler styrmænd til både "Villum Clausen" og "Povl Anker" til sommerperioden og trafikken gør i stillingsopslag opmærksom på at der kan findes overnatningsfaciliteter i Rønne.
Bornholms Tidende, 25/4
 
Galathea
"Vædderens" position: Ankommet Danmark 25/4. Ekspeditionen slut.
 
Valutakurser
100 USD = 560,91 DKK
100 Euro = 757,61 DKK
Den Danske Bank, 25/4, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser (slutkurser)
APM A-aktie: 60.500 (+100)
APM B-aktie: 61.700 (-300)
DFDS: 787 (+11)
D/S Torm: 387 (-0,5)
D/S Norden: 6130 (+120)
Mols-Linien: 560 (0)
Børsen, 26/4
 
VELUX 5 OCEANS
Tid forløbet 26/4 10:10 7 dage 16 timer 45 minutter
(Ingen opdatering i dag. Sportsredaktør Barno Jensen på projektopgave BornholmsTrafikken)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1