Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
17/4-2007 11:00
CO-SØFART KALENDER
 
Alle faglige på kontoret
 
FRA MEDIER
 
Hykleri om våbensmugling med danske skibe
Professor i statskundskab Ole Wæver, retter en skarp kritik mod danske myndigheder for dobbeltmoral og hykleri, når det gælder danske skibes transport af ulovlige våbenlaster til krigsområder. Officielt har vi verdens reneste hænder, men detaljerede oplysninger om myndighedernes rolle i forbindelse med coasteren "Skagens" ulovlige våbentransport til Eritrea i 2003, viser danske embedsmænd som duksedrenge i afværgemanøvrer da både tyske og hollandske myndigheder forsøgte at stoppe transporten. Man afslog således f.eks. at hjælpe med oplysninger med henvisning til at man ikke ville løbe risiko for at shippingfirmaet A.C. Ørsleff "led tab". Særlig hollænderne forsøger alt for at stoppe transporten, men Danmark forbliver bestemt afvisende. A.C. Ørsleff er kendt for våbenlaster, og administrerende direktør Peter Knudsen har tidligere udtalt at det "vel ikke at værre at sejle våben derud (Saddam Husseins Irak) end til det danske forsvar". Våben er våben og krig er krig og behøver våben!
TV2 Dags Dato 15/4/Information 16/4
 
Udbetaling af feriepenge uden at holde ferie
I 6 forskellige tilfælde har man ret til at få udbetalt feriepenge kontant uden tilsvarende afholdelse af ferie. Efter nye regler gælder det også for feriepenge som stammer fra den 5. ferieuge. Man kan læse om reglerne på Arbejdsdirektoratets hjemmeside hvor der også finde blanketter til ansøgning.
Danmarks Radio, 16/4,
 
Stort ja til overenskomst
En opinionsundersøgelse foretaget af Rambøll Management viser, at et stort flertal med overvældende sandsynlighed vil stemme de nye overenskomster hjem. Ifølge undersøgelsen vil 46 pct. af de adspurgte vil stemme ja, mens 18 pct. vil stemme nej. Herudover har 29 pct. endnu ikke taget stilling, mens 7 pct. slet ikke har tænkt sig at stemme.
 
Skibsbrand i Halmstad hurtigt slukket
I går formiddags gik brandalarmen i gang på "Stoc Petrea" i Halmstad Havn. Takket være en hurtig indsats fra besætningen blev branden, som var startet i maskinrummet, slukket inden den nåede at udvikle sig alvorligt.
 
Døende uden arbejde skal vurderes på jobcenter
Dødeligt syge danskere skal have deres omstillingsevne og præstationsforventninger vurderet på et jobcenter. Profilerne, der skal udarbejdes i samarbejde med den ledige, omfatter blandt andet en vurdering af interesser, omstillingsevne og præstationsforventninger. Men når dødeligt syge borgere skal have afdækket deres arbejdsevne, er det ifølge jobcenterchefen blot et blandt mange eksempler på, at medarbejderne på landets jobcentre ofte er tvunget til at fodre systemet med oplysninger, frem for at tage hensyn til de ledige. Også på Christiansborg er der kritiske røster mod fremgangsmåden, så der kan muligvis blive lavet om på reglerne.
 
100 års jubilar kritiseres
A-kasserne fylder 100 år, men det forhindrer ikke hård kritik fra minister og arbejdsgivere. A-kasserne mangler af bevise deres værd over for medlemmerne, lyder kritikken. Både Dansk Arbejdsgiverforening og beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) giver en ordentlig opsang til fødselaren og DA's administrerende direktør Jørn Neergaard Larsen peger på, at dagen fejres i dyb krise. Ministeren mente dog, at der alligevel er grund til at fejre dagen, da a-kasserne sikrer at man ikke skal gå fra hus og hjem, selvom man skulle miste sig arbejde.
 
Galathea 3
"Vædderens" position: 17/4 kl. 06.00 UTC 44,3N 53,7W.
 
Nyheder fra Galathea 3
 
Valutakurser
100 USD = 565,15 DKK
100 Euro = 757,95 DKK
Danske Bank, 16/4, http://www.danskebank.dk/
 
Aktiekurser (slutkurser)
APM A-aktie: 60.300 (+1200)
APM B-aktie: 62.800 (+1300)
DFDS: 780 (+8)
D/S Torm: 393,50 (+7,50)
D/S Norden: 5560 (+20)
Mols-Linien: 550 (0)
Børsen, 17/4
 
VELUX 5 OCEANS
Tid forløbet 92 dage 20 timer 32 minutter
 
web 17.04© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1