Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
2/3-2007 10:45
CO-SØFART KALENDER
 
Jannik Madsen - kontoret i Rødovre
 
FRA MEDIER
 
Rederier i andre søfartslande i Europa mildere beskattet
Revisionsfirmaet Pricewaterhouse-Coopers vurderer i en analyse at danske rederier har ringere vilkår end konkurrenterne i en række EU-lande. EU sigter mod ens skatteregler for alle medlemslande men i Danmark skal rederierne, i modsætning til de andre lande, betale skat af fortjenesten ved salg af skibe. På grund af reglerne siger danske rederier i dag nej til opgaver hvor der kræves indlejet tonnage. Dansk skibsfart har ellers succes bl.a. på grund af tonnageskatteordningen og DIS, og transporterer op mod 10% af verdensfragten.
Børsen, 2/3, side 10
 
Scandlines-salget
Bag den langtrukne salgsproces lurer et slagsmål mellem regeringen og Socialdemokratiet om fordelingen af overskuddet når Scandlines bliver solgt. Ministeren, Flemming Hansen, udtaler at pengene normalt går i statskassen som har mange udgifter til fremtidige transportopgaver. Socialdemokraterne er dog med i forligskredsen om salget og har deres egne forslag til brug af pengene. Flemming Hansen udtaler at han blot husker at Socialdemokratiet har været ekstremt kritiske i forligsforløbet.
Børsen, 2/3, side 10
 
Færgebilletter Bornholm steget 19%
I følge Bornholms Tidende er det lykkedes BornholmsTrafikken at liste prisstigninger ind pr. 8. januar som for den typiske pendler betyder stigninger på knap 19% eller 11 gange pristallets udvikling. BornholmsTrafikken selv regner på en anden måde efter trafikstyrelsens tabel og regnestykket er blev gjort noget komplekst.
Bornholms Tidende, 1/3 side 1 og 4
 
Transporten i forligsen
I dag fredag forhandler 3F's transportgruppe og arbejdsgiverne i HTS under forligsmand Asbjørn Jensens vinger. Det er parterne selv som har bedt forligsmanden om at overtage forhandlingerne. Møderne starter kl. 12, og aftalerne omfatter 50.000 ansatte.
 
Forlig for 20.000 i metal
3-årig overenskomst aftalt mellem DS Håndværk & Industri på den ene side og Dansk Metal, 3F og Blik & Rør på den anden side efter 2 døgns forhandlinger. 3% stigning på lønsatser og enighed om frit-valgs-ordning på lønkontoen tilsvarende det store industri-forlig samt egen kompetenceudviklingsfond som giver de ansatte krav på to ugers betalt ferie om året.
 
Konflikt-varsler
Torsdag varslede forbundene i LO konflikt helt efter bogen som et formelt juridisk skridt i forbindelse med fornyelse af overenskomsterne. På den måde binder alle LO-forbund sig til forligsmandens samlede mæglingsforslag. Forligsmanden kan udsætte en storkonflikt i op til 2x14 dage.
 
Navigatørernes generalforsamling 1. marts
89 aktive, 2 studerende og 15 passive medlemmer deltog i navigatørernes generalforsamling i Odense 1. marts. I beretningens afslutning fastslog formanden Jens Fage-Pedersen, at videreudviklingen af Søfartens Ledere fortsætter med målsætningen om at omfatte alle ledere til søs fra dæk til maskine. Bedst havde det været hvis det kunne ske i samarbejde med Maskinmestrenes Forening, men desværre har maskinmestrene afvist at videreudvikle samarbejdet, selvom det daglige sekretariatssamarbejde fungerer udmærket. Også andre muligheder for et formaliseret samarbejde vurderes, f.eks. med CO-Søfart.
Ellers omhandlede beretningen, som er gengivet på navigatørernes hjemmeside:
Skattereformtillægget
Retssager - særlig sagen om den i USA tidligere fængslede skibsfører.
Alkohol til søs og promilleændringen fra 0,2 til 0,5
Nye pensionsaftaler
Overenskomstforhandlingerne med temaer for drøftelserne
Danske lodser konflikter med opsagte stillinger
Søfartens Ledere, 1/3, Læs den mundtlige beretning her
 
Scandlines-direktør forlader sin stilling
Kort før det forventede salg af rederiet, har den adminstrerende direktør Peter Grønlund overraskende valgt at fratræde sin stilling. Beslutningen kommer få dage efter en højtstående tysk medarbejder også har valgt at sige op. Beslutningen om salget har nu været udskudt i flere omgange.
DR Nyheder/Penge, 1/3
 
Spænding i Torm
Danmarks næststørste rederi Torm vil offentliggøre ny strategiplan mandag d. 5. marts i forbindelse med årsregnskabet. Analytiker Jacob Pedersen håber på aktionærvenlige tiltag, højere udbytter og en klar udmelding om Torms aktiepost i rederiet Norden. Der ventes et overskud på 249 millioner dollar i 2006 (mod 299 året før). Der er forventninger om dårligere udsigter for 2007.
Jyllandsposten/RB-børsen, 1/3, http://epn.dk/borser/article23836.ece
 
Aktienedturen
Der bides negle blandt aktieholdere efter at danske børsnoterede selskaber over 10 dage har mistet en værdi på 100 milliarder kroner. Aktienedturen fortsætter verden over.
 
Ansættelsesbevisloven ændret med virkning fra 1. marts 2007
Ændringsforslaget blev vedtaget med V, DF, KF og RV for, og med S, SF og EL imod. Efter ændringsforslaget er det maximale godtgørelsesniveau nedsat fra 26 til 13 uger, og der er indført en regel for undskyldelige mangler hvorefter den maximale godtgørelse nu skal være 0-1.000 kroner. Dermed lykkedes det beskæftigelsesministeren at slå igen mod Højesteret, som med en dom i maj 2006 underkendte en bekendtgørelse ministeren tidligere havde udstedt, med disse lavere erstatninger for manglende eller mangelfulde ansættelsesbeviser. Ansættelsesbevisloven og dens erstatningskonsekvenser har længe været en torn i øjet på arbejdsgiverne, medens den har været til stor hjælp i forligssager mod mindre arbejdsgivere for de faglige organisationer. Med ændringen svækkes retssikkerheden for ansatte i små virksomheder med generel uorden i butikken, herunder mindre lønuoverensstemmelser.
Dokumenter fra behandlingen i Folketinget, L75, http://www.folketinget.dk/?/samling/20061/MENU/00000002.htm
 
Nyheder fra Galathea 3
 
Galathea
"Vædderens" position: 2/3 kl 0600 UTC 2,5S 81,3W.
 
Valutakurser
100 USD = 578,38 DKK
100 Euro = 757,57 DKK
Den Danske Bank, 2/3, http://www.danskebank.dk/
 
AktiekurserAPM A-aktie: 55.800 (-200)
APM B-aktie: 57.700 (-400)
DFDS: 740 (-25)
D/S Torm: 362 (-8)
D/S Norden: 5450 (+150)
Mols-Linien: 480 (+4,5)
Børsen, 2/3
 
VELUX 5 OCEANS
Tid forløbet 2/3 10:45 46 dage 22 timer 43 minutter
 
web(73)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1