Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
11/10-2006 12:45
CO-SØFART KALENDER

Ole Philipsen – ferie
 
FRA MEDIER

Problemer mellem danske og udenlandske søfolk i Mærsk
En tredjedel af danske senior officerer på A.P. Møller Mærsks skibe bryder sig ikke om, at der er flere udlændinge end danskere om bord. Og mere end hver tredje kan ikke acceptere en udlænding som overordnet eller i samme stilling. Det fremgår af en intern rapport fra A.P. Møller-Mærsk om skibsofficerers holdninger til livet på havet. Ifølge informationsmedarbejder i Mærsk Rikke Fabian Jensen har undersøgelsen medført, at rederiet er begyndt at sende søfolk på kurser i samarbejde på tværs af nationaliteter.
Børsen Online, 11/10, http://borsen.dk/650.96544
 
Ny udvikling i efterlønssag
Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) overvejer alligevel at åbne statskassen for at imødekomme en byge af erstatningskrav på op imod 300 mio. kr. efter en rådgivningsfadæse om efterløn. Den overraskende kovending i sagen kom, da ministeren forleden i slutningen af en tale til Arbejdsdirektoratets årsmøde fastslog, at »der nu er grund til at overveje spørgsmålet om refusion for de ikke helt ubetydelige efterbetalingsbeløb nøje«. I Beskæftigelsesministeriet oplyses det nu, at sagen i øjeblikket granskes af jurister, men at beslutningen endnu ikke er truffet. Hidtil har Claus Hjort Frederiksen ellers hårdnakket afvist at kompensere a-kasserne så meget som én øre i forbindelse med tilbagebetalingen af de mange penge.
Jyllands-Posten, 10/10, http://epn.dk/erhverv_samfund/arbejdsmarked/article3771.ece
 
Scandlines-køberfelt reduceret til tre
Kapløbet om at købe Scandlines intensiveres, og de oprindeligt mere end 20 bejlere er nu skåret ned til tre. Samtidig har et af de varmeste navne, svenske Stena, højst overraskende fundet sammen med en finansiel partner, 3i, der er Europas største børsnoterede ventureselskab. Ifølge Børsens oplysninger ligger de tilbageværende tre bud på over 1 mia. euro (ca. 7,4 mia. kr.) – et enkelt endda markant over. Udover Stena/3i menes Baltic Ferry Development Group og Bain Capital at være de tilbageværende bydere.
Børsen, 11/10, forsiden og side 4
 
A-kasse kritiseres af direktorat
En undersøgelse fra Arbejdsdirektoratet viser, at FTF-A’s skriftlige afgørelser ikke lever op til kravene om god praksis i forvaltningen. Kritikken skyldes først og fremmest, at brevenes begrundelser er uklare, og mangler eller har upræcise henvisninger til de anvendte regler. Det svækker ifølge direktoratet medlemmernes retsstilling – selvom afgørelserne er rigtige. FTF-A er i gang med at forbedre kommunikationen og har fået rådgivning af Arbejdsdirektoratet.
Børsen, 11/10, side 18
 
© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1