Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
14/7-2006 11:00
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - kl. 10:00 møde i With-fonden
 
FRA MEDIER
 
Russisk skib efterladt på Københavns red
Den russiske besætning flygtede 13/7 om eftermiddagen fra det russsisk opererede 113 meter lange ms "Alexa" på Københavns red. Der var forlangt 1,4 millioner i depositum for at lægge skibet til kaj i København. Besætningen har ikke fået frisk proviant i 4 måneder, og den seneste måned har den levet af indsamlet kost fra et havneophold på Færøerne. Der har ifølge ITF-sekretær Kjartan Gudmunsson ikke været betalt hyre til besætningen i mere end 1 år. Besætningen ønsker ikke at udtale sig af frygt for repressalier, medens den russiske operatør hævder at besætningen har kapret skibet. Skibet er britisk ejet, men opereret af et russisk selskab på San Vincent-flag. Skibet er nu Søfartsstyrelsens ansvar.
TV-avisen, DR, 13/7 kl. 18:30,
 
Nyt prishop på olien
Krisen i mellemøsten rykker oliepriserne som 13/7 satte ny rekord på 76,73 dollar pr. tønde. Også orkanfrygten i mellemamerika med mulige ødelæggelser af olieinstallationer spiller ind. Det giver frygt for økonomiske stramninger som vil bremse den globale vækst.
Børsen, 14/7, side 1, 2, 16-17, 20 og 28
 
Mærsk og Danske Bank blandt de 500 største
På den årlige opgørelse fra magasinet Fortunes over verdens 500 største virksomheder, figurerer Mærsk i år som nummer 161, og Danske Bank som nummer 284. For begge virksomheders vedkommende er der tale om et hop opad på listen. Danske Bank hopper 196 pladser, medens Mærsk springer 28 pladser fremad.
Verdens top 5 er:
Exxon Mobil
Wal-Mart
Royal Dutch Shell
BP
General Motors
Hvor Exxons omsætning er 1o gange større end Mærsks.
Børsen, 14/7, side 6
 
Mærsk Olie og Gas fokuserer på Brasilien
Det brasilianske selskab Petrobras med 52.000 ansatte spiller en stigende rolle på verdensmarkedet for energi. Brasilien er i dag selvforsynende med en produktion på 1,9 mio. tønder pr dag. Produktionen forventes øget til 4,5 mio. tønder i 2015. Til sammenligning producerer verdens femtestørste producent Venezuela 3,1 mio. tønder pr. dag.
Mærsk Olie og Gas er i dag engageret i 5 olieefterforskningssteder ud for kysten ved Rio, og selskabet har lang tradition i den brasilianske olie- og gassektor.
Børsen, 14/7, side 19
 
"Vædderen" i Rønne Havn før Galathea 3 ekspeditionen
"Vædderen" ligger week-enden over i Rønne Havn med åbent skib søndag, før det påbegynder sin verdensomspændende Galathea 3 ekspedition til Grønland, Nordamerika, Sydamerika, Afrika og Oceanien. Formålet er videnskabeligt og med satellitteknologi skal danskerne kunne kigge ekspeditionens forskere over skuldrene.
Bornholms Tidende, 13/7, side 3
 
DFDS ønsker vækst i Storbritannien
I forbindelse med udvidelse af havneterminalen i Immingham, indikerer DFDS at der satses på fragtdelen i Tor Line og de britiske øer. Både ro-ro og lo-lo (lift on lift off) tænkes at vokse fra år til år.
Immingham er nu det vigtigste fragtcenter for hele DFDS-gruppen.
 
Uddan danske søfolk til styrmænd
Danske skibsassistenter kan på 20 uger uddannes til vagtgående styrmænd eller "ligeud styrmænd", og det kan afhjælpe den nuværende akutte mangel på navigatører. 3F afviser at løse problemerne ved at give dispensationer til ansættelse af underkvalificerede skibsofficerer fra Filippinerne.
 
Lang række kommuner bryder loven med aktiveringsfabrikker
I alt er mindst 26 danske kommuner afsløret i ulovlige aktiveringsprojekter siden 2000. Syv klagesager er fra 2006 og flere er på vej. Der er tale om konkurrenceforvridende projekter. Kommunernes priser er for lave, og de ødelægger markedet for private virksomheder som har ansatte på ordinære vilkår.
I en række sager er det LA - Landsorganisationen af Arbejdsledige - som rejser sagerne ved tilsynsmyndighederne, og det vil de fortsætte med. Der afventes i øjeblikket afgørelser i Svendborg, Vejle og Herning.© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...

ITF advarer norsk regering i Color Line-sagen

Globalt er den norske regering nu også kommet i modvind med forsl ...
bottom banner1