Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
10/5-2006 11:55
CO-SØFART KALENDER

Keld Bækkelund + Ole Philipsen - IMO-møder i London
10:30 Martin Nielsen - møde med advokat.

FRA MEDIER

Mindre olie
Mærsk hentede i april i år mindre olie op fra Nordsøen end i samme periode året før. Sidste år var dagsproduktionen på 320.600 tønder i snit, medens den fra de 14 felter i år var på 298.900 tønder.
Børsen, 10/5, side 6

Opløb om køb af Scandlines
Der strides med "lånte fjer" i kampen om Scandlines udtaler Børsen. Det er konsortiet "Baltic Ferry Development Group" der hentydes til. Konsortiet fremhæver den store betydning af at Deutsche Seereedereis er med i sammenslutningen, men samme rederi har kun 10% af sin omsætning som stammer fra rederivirksomhed. Rederiet er trods navnet mere en hotel- og ejendomsvirksomhed. Lønmodtagernes Dyrtidsfond er med i det samme konsortium gennem et særligt selskab "LD Equity".
Der er nu 30 intereserede købere, og flere andre har vist interesse, herunder et tyrkisk selskab og egentlige finansielle investorer. DFDS og Mols-Linien har erklæret delvis interesse.
Børsen, 10/5, side 20

Mærsk udvider havneoperationer i Kina
Der er planlagte investeringer på 3 mia. kroner og yderligere 6 mia. inden for de næste 5 år til udvidelse af containerterminaler i Qingdao (Tsingtao) som i dag hører til blandt de 3-4 største havne i Kina og som kan håndtere containerskibe med en kapacitet op til 20.000 TEU. I marts i år åbnede Mærsk sin anden direkte forbindelse til havnen med fast anløb fredag kl. 19:00 og afgang lørdag kl. 10. Effektiviteten i havnen er sådan at der ekspederes mere end 5 containere i minuttet.
Børsen, 10/5, side 23

Forlig om afskediget maskinchef
En maskinchef blev i marts 2005 afskediget (bortvist) af skibsføreren med begrundelse i vægring mod at påtage sin en konkret opgave. Maskinchefen havde vurderet at opgaven lå inden for hans eget ansvarsområde, hvorfor han selv kunne afgøre prioritering af opgaven og altså ikke havde "vægret" sig mod at udføre arbejdet. Sagen afsluttet med forlig på 3 måneders DIS-hyre som godtgørelse til maskinchefen.
Maskinmesteren, maj 2005, nr. 5, side 22

Næppe flertal for forslag om halvering af dagpenge
Forslaget i regeringens velfærdsreform om halvering af dagpenge for de unge 25-29-årige kan næppe finde et flertal i Folketinget. Henrik Sass Larsen fra Socialdemokratiet udtaler at man ikke kan presse folk i arbejde under trussel om fattigdom. Socialdemokraterne indførte selv i 90'erne en halvering af dagpenge for de unge mellem 20 og 24, men Sass Larsen mener situationen dengang var en anden og at reglen var kombineret med konkrete tilbud om job eller uddannelse.
Dansk Folkeparti er også skeptiske og der kan ej heller forventes støtte fra de radikale. Claus Hjort Frederiksen holder dog fast i forslaget.

FRA FOLKETINGETS DAGSORDEN

8) Til beskæftigelsesministeren af:
Thomas Adelskov (S):
Vil ministeren over for de ledige offentligt undskylde sine fejlagtige udtalelser og anklager om, at Rambøllundersøgelsen af Jobnets cv-bank skulle bekræfte, at ledige ikke har den nødvendige motivation til at søge job?
(Spm. nr. S 4547).

9) Til beskæftigelsesministeren af:
Thomas Adelskov (S):
Vil ministeren offentliggøre den fulde Rambøllrapport om Jobnet, som er omtalt i Børsen den 3. maj, samt oversende den til Folketinget, eller vil ministeren fortsat udvælge sig særlige, snævre dele af rapporten til offentliggørelse i udvalgte, villige medier, der kan misbruges til at fremme regeringens egne, snævre interesser og synspunkter i offentligheden?
(Spm. nr. S 4548).© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1