Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
2/5-2006 13:50
CO-SØFART KALENDER

Ole Philipsen, Søfartsstyrelsen
10:30 Martin Nielsen Det faglige udvalg for maritime metaluddannelser.
Jannik Madsen: medsejlads "Atlantic Traveller" (NAL)
14:00 Christian Petersen: møde i Søfartens Arbejdsmiljøråd

FRA MEDIER

1. maj - borgerskabets fest.
"En grov forsimpling af situationen i dag vil være, at de traditionelle arbejdere blandt håndværkerne stemmer Venstre, fordi skatteloftet sikrer deres indtjening", udtaler professor i historie og arbejderbevægelse, Claus Bryld.
Udviklingen fra 1890 hvor arbejdernes internationale kampdag blev til, kulminerede i 2002 hvor Økonomisk Råd kunne konstatere at en smeds livsindkomst er højere end en folkeskolelærer. Solidariteten med dem udenfor erhverv eller som findes i samfundets bund er forsvindende lille. 1. maj er blevet en nostalgisk folkefest for den velbjærgede middelklasse. Selv traditionelle skel omkring ejendomsretten til kapitalapparatet er blevet udviskede med pensionskassernes investeringer.
Information, 1/5, side 1 og 5.

3F inviterer Mærsk til samarbejde
3F formand Poul Erik Skov Christensen brugte en del af sin 1. maj tale på at invitere A.P. Møller-Mærsk til at samarbejde om at sikre ansattes rettigheder i koncernens selskaber og at leve op til sit globale etiske ansvar.
www.3f.dk, 1/5

Bornholm: Færgetilbud næsten uden effekt
Efter kritik af manglende færgetilbud på Køge-ruten, har BornholmsTrafikken igennem hele april givet solide rabatter på billetpriserne på natruten mellem Køge og Rønne. Der har været 50% rabat på både selve færgebilletten og på tillægget for en køje under overfarten. Tiltaget har dog ikke haft den store effekt. Ifølge passagerchef Ole B. Larsen, har der været lidt flere passagerer, men det har været marginalt i forhold til normalt. Den minimale effekt kan skyldes, at de fleste af natfærgens brugere i forvejen har rabat i form af Bornholmerkortet.
Bornholms Tidende, 1/5 , side 3

Svar på tiltale
Chefen for DR Bornholm svarer igen på kritikken af forslag fra rejserådet. Der er blevet givet stemmer til andre end de sædvanlige debattører, og næsten 1200 mennesker er spurgt om det vigtigste for den enkelte 1) Flere daglige afgange mellem Rønne og Ystad eller 2) Natfærgen til Sjælland. Næsten 75% har valgt at prioritere flere daglige afgange mellem Rønne og Ystad, og sådan er det bare.
Bornholms Tidende, 28/4, læserbrev

Lønmodtagere forsvinder fra LO-familien
Siden dommen fra menneskerettighedsdomstolen i januar om retten til det frie fagforeningsvalg, har der været en støt strøm af medlemmer som har udmeldt sig af LO-forbund og indmeldt sig hos Det Faglige Hus i Esbjerg og Kristelig Fagbevægelse, de såkaldte "gule fagforeninger". De kristelige har oplevet en femdobling af tilgangen. LO-forbundene har løbende mistet medlemmer de seneste 10 år, og sidste år faldt det samlede medlemstal i LO-forbundene med 41.000. De gule kritiserer nu LO-forbundene for at chikanere og fejlinformere medlemmer der ønsker at holde flyttedag. Der er fremlagt breve som dokumentation og 6 forbund nævnes specielt.
TV-avisen 30/4, Børsen 1/5 side 20

Orientering fra Søfartsstyrelsen maj 2006
Den seneste månedlige orientering fra Søfartsstyrelsen er nu lagt på styrelsens hjemmeside.
www.sofartsstyrelsen.dk

FRA FOLKETINGETS DAGSORDEN

10) 1. behandling af lovforslag nr. L 233:
Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om aktiv socialpolitik, lov om fleksydelse og lov om betaling for uddannelse i forbindelse med visse tilbud efter lov om en aktiv beskæftigelsesindsats m.m. (Ændring af fleksjobordningen, visitation, opfølgning, tilskud, fleksydelse).
Af beskæftigelsesministeren (Claus Hjort Frederiksen).© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...

ITF advarer norsk regering i Color Line-sagen

Globalt er den norske regering nu også kommet i modvind med forsl ...
bottom banner1