Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

DAGEN
Fre 4/12-2009 10.00
4.12-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen – ferie
John Ibsen – ITF-møder Singapore
 
FRA MEDIER
 
Scandlines nedlægger fægerute
Scandlines nedlægger fra årsskiftet sin fragtfærge forbindelse mellem Trelleborg og Travemünde. Rederiet udlejer den nuværende færge på ruten, Götaland, ud til konkurrenten TT-line. "Linjen har simpelthen ikke været rentabelt. Der var desværre ikke andre muligheder end at lukke den", siger Joakim Kenndal, pressemedarbejder i Scandlines.
 
USA udskyder scanning af containere
Den amerikanske regering har besluttet at udskyde det meget omdiskuterede krav om, at samtlige containere der ankommer til USA, skal være scannede på forhånd. Den planlagte start i juli 2012 udskydes nu med to år. Den officielle begrundelse er, at ikke alle udenlandske havne kan nå at være klar til den oprindeligt planlagte start. Men uofficielt tales der om, at udsættelsen måske er et første skridt i retning af, alligevel ikke at indføre den omfattende og meget ressourcekrævende kontrol. Ordningen har været stærkt kritiseret fra mange sider, bl.a. for at være forklædt protektionisme. Mens andre, bl.a. EU, har slået på, at ordningen pålægger de amerikanske handelspartnere store ekstraomkostninger.
 
Esvagt som kystvagt i Holland
Esvagt Connector er resten af året chartret ud til Holland som Emergency Response Vessel i den hollandske del af Nordsøen. Esvagt Connector erstatter kystvagtskibet Waker, der i september blev sat ud af spillet efter en brand i motorrummet. "Kontrakten kommer på en rigtig godt tidspunkt for os", siger Esvagts adm. direktør Ovin Carlsson. Han tilføjer, at "markedet for supply og ankerhåndteringsskibe er meget svagt i øjeblikket".
 
Sælgere tegner lønforsikringer som aldrig før
Blandt salgs- og marketingfolk er det blevet almindeligt at forsikre lønnen ved en fyring. Flere end 3000 af Business Danmarks 25.000 tegningsberettigede medlemmer har således i det forløbne år tegnet en lønforsikring som supplement til dagpengene. Det svarer til syv gange flere end sidste år. Det er den stigende arbejdsløshed, der er årsag til stigningen, mener foreningens landsformand, Jens Neustrup Simonsen.
 
Forsinket ”julegave” til lægesekretær
En nordjysk lægesekretær har her op til jul fået 317.000 kr. indbetalt på sin pensionsopsparring i ét hug. En helt normal julegave er det dog ikke, da den store indbetaling skyldes, at lægesekretærens arbejdsgiver i 11 år har undladt at indbetale en del af pensionsbidraget. Det blev opdaget ved et tilfælde, da kvinden bad sin fagforening om at tjekke hendes lønseddel. Ifølge HK/Nordjylland er der ikke tale om et enkeltstående tilfælde, og fagforeningen opfordrer deres medlemmer til at tjekke lønsedlerne - også om pensionsindbetalingerne er i orden.
 
Søfart nr. 49
Indhold
TEMA: Ud i det blå – med danske rødder
Hvorfor er så mange danskere med maritim baggrund havnet ude i det blå? Hvad trak dem derud? Hvad betyder det, at de har dansk baggrund? Og hvad betyder det, at de har en maritim baggrund? Søfart har taget pulsen via seks meget forskellige typer - ud af rigtigt mange mulige.

Ni ekstra skibe til Holbæk-operatør
Holbæk-virksomheden Milestone Maritime, som har specialiseret sig i kommercielt management af tankskibe, har sikret sig en betydelig udvidelse af flåden med tilgangen af hele ni skibe. De ni skibe fordeler sig med otte olie- og kemikalietankskibe i størrelsen 17.000-22.000 t.dv. fra det tyske rederi Rigel Schiffahrt samt et enkelt tankskib på 6.800 t.dv. fra svenske Gotlandsbolaget.
 
Stella Shipping sælger ud af skib
75 pct. af Stella Shippings første nybygning fra Bangladesh udbydes nu på anparter til maksimalt ni danske investorer. Marstal-rederiet beholder selv de resterende 25 pct. af skibet, »Stella Maris«, som blev leveret fra Ananda Shipyard i september sidste år.
 
Nordic Tankers og Clipper i fælles vækst-satsning
Verdens efter sigende mest outsourcede rederi bliver nu noget nær det modsatte. I en kompleks handel, som omfatter skibe, ansatte, aktier og fremtidigt samarbejde, overtager børsnoterede Nordic Tankers en del af Clippers tankdivision, Clipper Tankers.
 
Trends holder for Det Blå Danmark
Kurverne er nok fladet lidt ud. Men dansk skibsfart har – måske lidt overraskende - igennem hele 2009 holdt den opadgående trend. Flåden vokser i såvel antal som tonnage. Og, så er Det Blå Danmark stærkt på vej til at blive en udpræget tankskibsnation. Og, det er langt fra de eneste clous, der kan hentes ud af Dansk Illustreret Skibsliste 2010.
 
Ligner en maritim klimafond
Danmarks Rederiforening er klar til at imødekomme de kommende politiske klimamålsætninger for søfarten og trække i arbejdstøjet sammen med IMO efter klimakonferencen. Og det, der skal bygges på, ligner en klimafond konstruktion, der vil få tilført op imod tre mia. USD årligt.
 
Baltic Dry Index
4062 (+144)
Dryships.com, 4/12,http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 504.49 DKK
100 Euro = 757,20 DKK
 
Aktiekurser - aktuelle købskurser
D/S Torm: 53 (-0,50)
APM A-aktie: 35.000 (-700)
APM B-aktie: 36.100 (-700)
D/S Norden: 217,50 (-3,75)
DFDS: 342,50 (-7,50)
Mols-Linien: 52 (0)
Børsen, 4/12
 
ChrP
 
Thora Lund
070(4)© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Hovmester om ækvatordåb i TV2-artikel

Da Hans Sønderborg i 1962 på sin første udmønstring var messelærl ...

Pirateri: Dansk indsats i Guineabugten

Regeringen har i dag offentliggjort sit "Prioritetspapir for Danm ...
bottom banner1