Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Tor 10/12-2009 10.00
10/12-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - ferie
John Ibsen - retsmægling i Kolding
Søren V. Nielsen - feriedag
 
FRA MEDIER
 
Pirateri
Somalia internt
Efter det seneste bombeangreb på et hotel i Mogadishu hvor 23 blev dræbt, spekuleres der i at Somalia er ved at udvikle sig til den nye terroristrede, mens hele verdens blik hviler på Afghanistan. Det er sandsynligt at al-Shabab vil fortsætte terrorangreb mod både nationale og internationale mål, og fortsætte bestræbelser på at fusionere med al-Qaeda.
 
Det seneste år har landet udviklet sig til en magnet for militante islamister og der advares om at al-Shabab militsen når som helst kan overtage magten i landet, mens en inkompetent overgangsregering klamrer sig til taburetterne. Regeringen er helt afhængig af beskyttelse fra Den Afrikanske Union med 5.000 soldater i Mogadishu. I øjeblikket træner forskellige lande 3-4.000 mand fra de somaliske regeringsstyrker i et desperat forsøg på at redde regeringen.
Information, 9/12, side 6-7
 
IMB Live Piracy Report update
8/12 0325 LT psn 06:13.62S 108:28.29E Balongan red, Indonesien
Fire røvere entrede et tankskib fra poop-dækket. De blev observerede af vagtmanden som straks informerede vagthavende officer på broen. Der blev afgivet alarm og besætningen mønstret. Røverne valgte at flygte i deres ventende båd.
 
Fisker klemt fast på sin kutter
Da familien til en fisker ikke kunne få fat i den pågældende på mobiltelefonen, kontaktede de Søværnets Operative Kommando onsdag eftermiddag. Det lykkedes SOK forholdsvist hurtigt at finde kutteren hvor fiskeren var hjælpeløst fanget med armen klemt fast i sit trawlspil. Det vides ikke hvor længe han har været fastklemt, men seneste kontakt til land var fem timer før alarmen indgik hos SOK. En tilkaldt helikopter flyver den forkomne fisker til hospital.
 
Sur og forkommen fisker
En 24-årig fisker blev i nat samlet op fra en oppustelig redningsflåde midt i Øresund. Forkommen og nedfrosset blev den unge mand sejlet til Tårbæk Havn og herfra kørt videre til hospital. Fiskeren var kommet i skænderi med skipperen ombord og sat sig surmulende op på taget af kutteren under hjemsejladsen. Først ved ankomst til havnen opdagede skipperen at makkeren og en oppustelig redningsflåde var væk hvorefter han slog alarm. SOK oplyser at en færge i Sundet fik øje på redningsflåden ved 03-tiden i nat.
 
Smyril Line ud af 2009 med overskud
På et pressemøde onsdag på "Norröna" i København, meddelte det færøske rederi at overskuddet for 2009 ville blive på mindst 13 millioner kroner. Bestyrelsesformanden er tilfreds og erklærer året for en succeshistorie. I de tre sommermåneder er der transporteret 18.565 passagerer ud af Hanstholm, hvilket er en stigning på 65% til sammenligning med 2008. Der gås nu målrettet efter at tiltrække to-hjulede turister til Færøerne. "Norröna" er under klimatopmødet i København hotelskib for 800 mødedeltagere.
Maritime Danmark/Smyril Line, 9/12 15.13, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6535
 
Ny Mærsk-rute fra Colombia
Mærsk Line starter fra 11. december en ny rute for bananeksporten fra Turbo i Colombia, med ugentlige afgange til Houston i Texas, Europa via Panama og til Los Angeles. Havnen er Colombias største eksportør af bananer, men hidtil har ingen containerrederier haft regelmæssig sejlads på Turbo.
 
Mærsk i dialog med lokale skotter
Kritik af Mærsk Line som har valgt at oplægge seks containerskibe i en naturskøn skotsk fjord, har nu medført at Mærsk er gået i dialog med de lokale beboere. Skibene er på hver 4.000 TEU og sejler under britisk flag.
Maritime Danmark/Lloyds list, 9/12 13.13, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6534
 
En række containerrederier vil gå konkurs i 2010
Ifølge analysehuset Drewry vil den økonomiske krise betyde at mere end 20 rederier må lukke i løbet af næste år. Det anslås at det negative cashflow for hele branchen vil blive på 85 milliarder kroner. Drewry har indplaceret rederierne i zoner og 12 større rederier ligger i den røde zone, mens to rederier, herunder Mærsk, ligger i en såkaldt grå risikozone, mens ingen rederier ligger i en sikker grøn zone.
 
Historien vil ikke resultere i en bølge af opkøb, for det har rederierne ikke penge til. Konsolidering gennem fusioneringer ville absolut være hensigtsmæssigt vurderes det, men stærke stats- og private interesser vil formentlig forhindre dette blandt de helt store aktører. Ved konkurser vil skibene blive solgt videre og dermed bidrage til en fortsat overkapcitet.
 
En shipping-analytiker mener rederierne har brug for at differentiere sig så kunderne kan kende forskel på dem, og de kunne begynde med at tage sig betalt for at stille fast rutefart til rådighed som f.eks. schweziske MSC er begyndt på.
Børsen, 10/12 side 6-7
 
Nyt koncept for shuttle tanker
Norske Teekay har udviklet et banebrydende patenteret koncept for en shuttle tanker. Lasteudstyret er en integreret del af skroget og anbragt på agterdækket. Skibet er endvidere udstyret med en overdækket gangbro ned over tankdækket, hvilket giver sikker passage fra for til agter.
Maritime Danmark/skibsrevyen.no, 9/12 11.59, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6533
 
Bornholmerstrid om plads i Trafikkontaktrådet
Bornholms Pendlerforening som siden 2003 har været repræsenteret i Trafikkontaktrådet ved formand Lasse Steen Jepsen, har ikke afholdt generalforsamling i flere år og har ikke en fungerende hjemmeside. En nyere organisation som hedder Bornholms Pendlergruppe, og som er optaget i Bornholms Passagerforening som gruppe med ca. 60 medlemmer, kræver derfor at overtage pladsen i Trafikkontaktrådet fra pendlerforeningen.
 
Pendlerforeningen på sin side beklager at der ikke har været afholdt generalforsamlinger, men bestrider at foreningen i praksis er en kun på papiret eksisterende forening. Trafikkontaktrådet skal nu tage stilling til repræsentantionen.
Bornholms Tidende, 8/12 side 3
 
Kæmpe isbjerg på vej mod Australien
Et isbjerg dobbelt så stort som Hongkong, på ca. 140 kvadratkilometer, har revet sig løs fra Antarktis og er nu på vej mod Australien (isbjerget menes at have revet sig løs for 10 år siden og har tidligere været langt større).
 
Rederiforeningens Lægekontor
Tilbyder fra januar 2010 tre forskellige sundhedsundersøgelser, som spænder fra lille målrettet sundshedstjek til en mere langvarig omfattende undersøgelse. Alle er velkomne, både privatpersoner eller som del af virksomhedsordning og priserne er absolut konkurrencedygtige.
 
Statistik om sygefravær
Sygefraværet faldt i 2008 til sammenligning med året før. Både hos staten og i den private sektor faldt fraværet gennemsnitligt med 0,7 arbejdsdag pr. ansat, medens det i den kommunale sektor faldt med 0,4 sygedage.
Sygefravær 2008 i gennemsnit:
Kommunale sektor: 12,9 arbejdsdage
Staten: 7,9 arbejdsdage
Private sektor: 8,3 arbejdsdage
Kvinders fravær er fortsat på højere niveau end mænds i alle tre sektorer.
Danmarks Statistik, 9/12, http://www.dst.dk/nytudg/12826
 
Kun hver tredje virksomhed satser på mangfoldighed
Det er de færreste virksomheder som ansætter Hassan, Hans på 68, en homoseksuel eller Hanne i kørestol, viser en undersøgelse fra Dansk Erhverv. Når mangfoldigheden glemmes går virksomhederne glip af god arbejdskraft.

Baltic Dry Index
3791 (-111) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 9/12, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 516,50 DKK
100 Euro = 757,19 DKK
 
Aktiekurser - aktuelle købskurser
D/S Torm: 50,50 (-0,50)
APM A-aktie: 34.700 (-400)
APM B-aktie: 35.800 (-400)
D/S Norden: 205 (-2,25)
DFDS: 343,50 (+3,50)
Mols-Linien: 53 (0)
Børsen, 10/12
 
(OleS)
 
 © Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1