Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Man 14/12-2009 10.00
14/12-2009
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - ferie
John Ibsen - diverse møder Rødovre
Christian Petersen - diverse møder Rødovre
Henrik Mikkelsen - møde Rødovre, derefter medsejlads "Crown of Scandinavia"
 
FRA MEDIER
(opdateret fra fredag morgen)
 
Pirateri
"Absalon" klargøres
Torsdag beslutter Folketinget om vi igen i 2010 skal sende et krigsskib til Afrikas Horn. Hvis beslutningen træffes vil "Absalon" blive sendt afsted fra årsskiftet til afløsning af "Esbern Snare" fra august 2010 til januar 2011. Besætningen vil blive en blanding af folk med erfaring fra sidste mission og friske folk.
 
Krigsskibene vil indgå i NATO's "Operation Ocean Shield". Kommandør Dan B. Termansen som var med på sidste mission er udpeget til at lede de danske skibe gennem hele missionen. Danmark vil få til opgave at lede den ene flådegruppe i NATO-missionen.
Maritime Danmark/nordjyske.dk, 14/12 07.19, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6565
 
IMB Live Piracy Report update
6/12 06.24 UTC psn 10:50N 060:00E ud for Somalia
Bevæbnede pirater angreb og entrede et fiskeskib. De tog 29 besætningsmedlemmer som gidsler og kaprede skibet.
 
11 savnes efter forlis i Middelhavet
Et skib med 12 ukrainske søfolk er forlist ud for den libanesiske havneby Tyre. Et besætningsmedlem er reddet mens der er iværksat en omfattende eftersøgning efter de 11 savnede. Også FN-styrken i Libanon deltager i eftersøgningen.
Politiken/ritzau, 12/12 15.16, http://politiken.dk/udland/article858496.ece
 
Syv savnes
Skibet sejlede under togolesisk flag og var ifølge en talskvinde fra det israelske militær tyrkisk. Ifølge talskvinden havde skibet kurs mod Israel. Det oplyses nu at fem besætningsmedlemmer er bjærget i live.
Jyllandsposten/ritzau, 12/12 21.14, http://jp.dk/udland/article1917952.ece
 
Færøsk trawler tilbageholdt i Rusland
Fabrikstrawleren "Skalaberg" har nu i mere end tre uger været tilbageholdt i Murmansk, efter skibet blev opbragt i Barentshavet mistænkt for ulovligt fiskeri. Rederiet har indbetalt en kaution på 5,3 millioner, men russerne nægter at frigive skibet mens besætningen på 32 mand har fået lov at rejse hjem.
Maritime Danmark/nordlysid.fo, 11/12 16.01, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6558
 
Hollandsk feederskib på slæb til Frederikshavn
Efter omfattende motorhavari på "Pride of Sneek" er skibet ankommet til reparation i Frederikshavn på slæb fra Immingham. Reparationen skal udføres af eksperter fra MAN Diesel Primserv.
Maritime Danmark/shipgaz.dk, 13/12 09.29,
 
Fokus på søfarendes arbejdsforhold
Herning Shipping har som de første nogensinde fået udstedt et nyt certifikat af Bureau Veritas, som fokuserer på de søfarendes arbejdsforhold og som er implementering af ny lovgivning. Udstedelsen sker efter bureaet har gennemført en lang række undersøgelser såvel i land som til søs. De endelige specifikationer for certifikatet er endnu ikke helt færdige.
Maritime Danmark/Herning Shipping, 14/12 08.25, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6566
 
DFDS weekly
Søndag ankom(mer) "Pearl of Scandinavia" med 1200 norske klimaforkæmpere
Udover miljøaktivister tæller passagerlisten ved ankomst til København søndag, blandt andet klimaforskere, politikere, kunstnere og samtlige norske biskopper. Efter ankomsten vil FN-chefen for klimaforhandlingerne mødes med de tilrejsende, hvorefter der er fællessang på agterdækket. Senere deltager nordmændene i klimaevents bl.a. i selskab med den sydafrikanske biskop Desmond Tutu. Klimasejladsen har været en succes for DFDS og alle pladser på turen var udsolgt i august.
 
Politi-madpakker fra "Queen"
Når de indlogerede politifolk på "Queen", som for øjeblikket er hotelskib for klima-topmødet, bestiller smørrebrødspakker, sker det gerne som 400 pakker med otte stykker i hver, med afhentning fra om en halv time.
 
Præmiering for nedbringelse af forurening
DFDS Container Line har fået 1,1 million danske kroner i tilskud fra den hollandske regering til bestræbelser på at nedbringe CO2-emissioner. DFDS Container Line har i de seneste år omlagt en række container-transporter fra landevej til jernbane, herunder 1856 containere fra Holland til Italien, hvilket for de 1856 containere har givet en besparelse på 2.620 ton CO2.
 
Omlægning af sikkerhedsøvelser
På "King" er der indført nye øvelsesmønstre hvor udvalgte besætningsgrupper hver anden uge undervises i sikkerhedsemner, og hvor der i efterfølgende uge gennemføres komplette øvelser for hele besætningen med deltagelse af det lokale brandvæsen fra England og Holland.
 
Fest i kadetforeningen
Ved årets fest i kadetforeningen havde DFDS sponsoreret et gavekort til det årlige lotteri. En del af søværnets officersuddannelse foregår på DFDS' fragt- og passagerskibe.
All aboard DFDS weekly, 11/12
 
Samsø-sejlplan 2010 forhandles
Forhandlinger pågår stadig mellem kommunen og Samsøtrafikken om sejlplan for 2010, hvorfor det endnu ikke er muligt at melde planen ud.
 
Efter 14 måneders ventetid sættes skilte op i Ystad Havn
Arbejdet med at opsætte informationsskilte i havnen er nu påbegyndt. Skiltene har længe været klar, men det har varet 14 måneder at få byggetilladelse til at sætte skiltene op i havnen. Skiltene er tilsvarende dem som findes i havnen i Rønne.
 
Navngivning af enhed til Søværnet
Lørdag kl. 10 navngav miljøministeren den sidste enhed af DIANA-klassen på Marinestation Holmen i København.
 
"P525" som det midlertidige navn på det nye flådefartøj er, kan være indledningen til nyt dansk eksporteventyr. Det håber Dansk Teknologi, som i samarbejde med bl.a. Haldor Topsøe og Grundfoss har udviklet en helt ny røgrensningsteknologi som fjerner NOx-partikler fra udstødningen. "P525" lever fuldt ud op til IMO regler om drastisk nedbringning af NOx-partiklerne i kystnære områder fra 2016.
 
Systemet er baseret på en præcis indsprøjtning af vædsken Urea, som har den egenskab at det omdanner NOx til kvælstof og vand. Det er første gang systemet er udviklet til et skib og det kan tilpasses alle eksisterende skibe. Dansk Teknologi er ansvarlige for salg og udvikling, mens Haldor Topsøe og Grundfoss leverer centrale komponenter.
 
Arctic Base Supply stiftet
Danbor Service A/S og Royal Arctic Line A/S har sammen stiftet et selskab som tilbyder en bred vifte af serviceydelser til olieselskaber. Danbor Service, som er en del af A.P. Møller Gruppen, har sammen med RAL gennem halvandet år deltaget i forberedelser til kommende prøveboringer ved Grønland. Nu forenes selskabernes offshore-aktiviteter i et fælles selskab. Danbor A/S er største offshore baseaktør i Danmark og har gennem 30 år serviceret Nordsøen, medens RAL gennem 17 år har været ansvarlig for søtransporten til og fra Grønland. Det nye selskab får hovedkontor i Nuuk.
 
Havnene er vigtig del af dansk kulturarv
Kulturarvstyrelsen har udpeget 25 industrier som har haft en særlig betydning for Danmark og industrialiseringen. Havnene spiller en vigtig rolle, og blandt de 25 "Fantastiske Industrier" nævnes:
Dokøen på Esbjerg Havn, siloerne på Århus Havn, Lindøværftet, Ålborg Portland og Frederiksværk.
 
Fotobog om danske havnemiljøer
Tre museumsinspektører har udgivet bogen Danmarks Havnemiljøer. Forfatterne har i årene 2006-2008 besøgt et stort antal danske havne. Bogen indeholder en historisk oversigt over havneudviklingen gennem de sidste 200 år efterfulgt af en række kapitler med korte tekster og mange fotos.
 
Lindø-fyrede får del i ny pulje
Syddansk Vækstforum afsætter 15 millioner kroner til at hjælpe fyrede medarbejdere og skabe nye arbejdspladser. Puljen har løbetid til juni 2010, og er bl.a. beregnet på at hjælpe fyrede medarbejdere fra Lindø-værftet, Danfoss og LM Glasfiber.
 
Finansministeren: De private bør holde lav lønstigningstakt
Claus Hjort Frederiksen opfordrer arbejdsgiverne til at holde igen med lønstigninger ved overenskomstforhandlingerne i 2010. Regeringen regner i sine fremskrivninger med en lønstigningstakt på 2,7% i 2010 og 2,5% i 2011. Ministeren understreger at arbejdsmarkedets parter ikke skal kalkulere med regeringsindgriben hvis forhandlingerne ender i konflikt.
 
Det går fremad for ligestillingen på arbejdsmarkedet
Beskæftigelsesministeriet har fået udarbejdet en rapport om hvordan det går med ligestillingen mellem de to hovedkøn på arbejdsmarkedet. Det viser sig det går fremad på en række områder, siger rapporten. Først og fremmest stiger kvindernes beskæftigelse mere end mændenes. Vi har "opsigtsvækkende" mange kvinder på arbejdsmarkedet mens ubalancer er med til at forklare lønforskelle. Kvinderne har overhalet mændene når det gælder videregående uddannelse.
 
Kvinder meget mere fraværende end mænd
Beskæftigelsesministeriets analyse "Kvinder og mænd på arbejdsmarkedet" som udkom fredag, viser at kvinder i kommunal ansættelse i gennemsnit er fraværende 14 dage om året. Kvindernes sygefravær er 45% højere end mændenes på de kommunale arbejdspladser, og 40% højere i private virksomheder.
 
Noget ska' tiden jo gå med i den alder
En 98-årig mand er sigtet for drab på en 100-årig kvinde på et alderdomshjem i Massachusetts. Den drabssigtede havde gennem længere tid klaget over at bofællen fik for mange besøgende. Drabet blev begået ved kvælming med en plasticpose. Den drabssigtede skal nu undersøges for straf-egnethed (i Politikens gengivelse rodes der noget rundt i hvem der er kvinde, hvem der er mand, og hvem der er hvor gammel).
Politiken/ritzau, 12/12 11.49, http://politiken.dk/udland/article858274.ece
 
Ugebrevet A4 14. december nr. 43
Indhold:
* Rige CO2-sviner dobbelt så meget som fattige
* Sjusk med sikkerhed går ustraffet hen
* Eurozonen økonomisk ruin
* Danmark mangler miljøpolitisk lederskab
* Ikke bare kvindesnak
* Firmaer sløjfer festerne
* Danskerne er EU's optimister
* (Kli)mareridt
* Klimaproblemer skal løses i dobbeltsengen
 
Konjunktur og arbejdsmarked uge 50
Indhold:
* Udsigt til svag økonomisk vækst i 2010 og 2011
* Mest sygefravær i den kommunale sektor
* Både import og eksport falder
* Overraskende fald i den amerikanske ledighed
* Markant flere varslede afskedigelser - primært pga virksomhedslukninger
* Svag stigning i forbrugerpriserne
* Fald i betalingsbalancens overskud

Baltic Dry Index
3579 (-92) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 11/12, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 516,91 DKK
100 Euro = 757,23 DKK
 
Aktiekurser - aktuelle købskurser
D/S Torm: 52 (0)
APM A-aktie: 35.300 (0)
APM B-aktie: 36.400 (0)
D/S Norden: 206,50 (+2,25)
DFDS: 344 (-0,50)
Mols-Linien: 50,50 (-1)
Børsen, 14/12
 
(OleS)
 
Thora Lund
Der er nogen der har fået abstinenser over Thora Lund mangler, og derfor får de 341 billeder en reprise. Vi har ikke noget rækkende alternativ på lager. Genudsendelsen indledes 22/12 hvorefter der fortsættes efter juleferien.
 © Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1