Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Man 4/1-2010 10.10
4/1-2010

CO-SØFART KALENDER

John Ibsen - Ferie
Christian Petersen - Feriedag

FRA MEDIER

Knald eller fald for A.P. Møller-Mærsk i 2010
Udviklingen i fragt-raterne for containerskibsfart bliverer afgørende for indtjeningen i Danmarks største virksomhed. Det vurderer finans-husenes rederiananalytikere efter et 2009, som blev et rædselsår for A.P. Møller-Mærsk med et forventet underskud i på ca. 5 mia. kr. - hovedsagligt på grund af massive tab i containerskibsforretningen Maersk Line, skriver dagbladet Børsen.
I 2010 er det overvejende sandsynligt at der igen dukker sorte tal op på bundlinjen, men blandt analytikerne er der ikke enighed om størrelsen af årets overskud, der forventes at blive på et sted mellem 4 og 12 mia. kr. Containerforretningen vil imidlertid fortsat bløde med et tab på godt 6 mia. kr. i det nye år, vurderer Henrik Lund. Han peger på, at der fortsat er massiv overkapacitet på containerskibsmarkedet, hvor den globale flåde ventes at vokse med yderligere 7 pct. i 2010
Business.dk, 04/01 http://www.business.dk/transport/knald-eller-fald-maersk-i-2010

Mærsk hyrede et krigsskib fra Tanzania
Rederiet hyrede soldater og et krigsskib i Tanzania for, at beskytte et af rederiets skibe mod pirater. Flere fattige afrikanske lande sælger i stigende grad beskyttelse til internationale rederier, fordi landene ikke har råd til at drive deres krigsskibe. Dette var også tilfældet da A.P. Møller - Mærsk tilbage i december 2008 brugte sikkerhedsfirmaet Guardian GBS til at skaffe et tanzanisk krigsskib til at beskytte tankeren "Brigit Maersk" mod somaliske pirater, det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Som modydelse betalte rederiet et endnu ukendt beløb i US-dollar. Flere af de politiske partiers forsvarsordførere på Christiansborg og forsker ved Dansk Institut for Militære Studier, Lars Bangert Struwe, mener, at det er en farlig udvikling.
>På kort sigt kan det være en god løsning for Mærsk. Men på lang sigt er det en farlig udvikling, fordi det gør de fattige afrikanske lande afhængige af private firmaers penge til at drive deres militær< udtaler Lars Struwe til Morgenavisen Jyllands-Posten. I tråd med ovennævnte, understreger SF's forsvarsordfører, Holger K. Nielsen, at kontakten nødvendigvis må gå gennem det danske forsvarsministerium, hvis Mærsk ønsker at beskytte af deres skibe.
Ritzau 04/01 http://borsen.dk/transport/nyhed/173451/
 
Samsø Kommunes tillægsaftale med Nordic Ferry Services udsættes
Aftalen bliver først underskrevet i løbet af 2010. Det oplyser den afgående borgmester Carsten Bruun til Samsø Posten. Der vil dog være enkelte ændringer der træder i kraft allerede ved årsskiftet. Den 4. januar er sejlplanen rykket 15. min. frem. Der sker også store ændringer i betalingsvilkårene ved årsskiftet, men disse er ikke et direkte resultat af forhandlingerne om tillægsaftalen. NFS har tidligere meldt ud, at der ville ske ændringer i betalingsvilkårene, men lokale protester fik dem til at udsætte ændringerne til nye år. Ændringerne betyder, at øens gæster og erhvervstrafik skal reservere og betale forud for reservationerne, mens samsinger med ø-kort derimod kan rejse uden reservation med pladsgaranti. Med en mødetid på kun 10 minutter før afgang og fortsat afregning ved afgang bliver det nemmere at være ø-bo. Tillægsaftalen vil medføre en række forenklinger af billetsystemet, men indtil denne bliver underskrevet vil de nuværende billetpriser, ti-turskort og andre ordninger fortsat være gældende.
Samsø Posten 04/01 http://www.samso.dk/Np.asp?Id=4041
 
Orskov Yard ansætter 32 nye medarbejdere
Ombygninger og almindelige dokninger skaber nu så meget travlhed på værftet i Frederikshavn, at der i årets første kvartal ansættes 32 nye medarbejdere, det skriver nordjyske.dk. Der bliver tale om 12 stålfolk og 20 maskin- og rørmænd. Første større opgave er et supply fartøj, påbegyndes i dag mandag den 4. januar. Herefter følger ordrerne i hastig rækkefølge. Royal Arctics containerskib "Irena Arctica" skal ombygges til heavy fuel drift. "Irena Artica" er oprindeligt bygget på Ørskovs Stålskiftsværft i 1994. Derefter kommer Tor Lines "Tor Suecia", som værftet i Frederikshavn også kender i forvejen. Skibet er bygget på et italiensk værft, men færdiggjort hos Orskov. Så følger et offshore fartøj, der skal have indbygget en ny sektion, og senere en ombygning af et jack up skib. Efter et godt år for værftet, har de knap 200 ansatte på værftet fået udbetalt bonusser - dog ikke helt på højde med sidste år.

Baltic Dry Index
3005 (-18) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 24/12/2009, http://www.dryships.com/pages/report.asp

Bankens salgskurser
100 USD = 519,01 DKK
100 Euro = 744,15 DKK
Danske Bank, 04/01/2010 http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx
 
Aktiekurser - aktuelle købskurser
D/S Torm: 51,50 (+0,50)
APM A-aktie: 35.770 (+170)
APM B-aktie: 36.600 (0)
D/S Norden: 214,50 (+5,00)
Børsen 04/01/2010, http://borsen.dk/investor/kursinformation
 
015 brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1