Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Fre 15/1-2010 10.00
15/1-2010
CO-SØFART KALENDER
 
Ole Philipsen - ferie
John Ibsen - 12.30 møde her
Bjarne Mørup - 12.30 møde her
Christian Petersen - eksamensforberedelse
 
FRA MEDIER
 
Pirateri
Rederierne ønsker bedre forsvar mod piraterne
I 2009 har somaliske pirater kapret mere end 3 skibe og forsøgt at angribe 18 andre skibe om måneden. Kapringsforsøgene er mere end fordoblet og piraterne opererer nu mere end 1.000 sømil fra kysten. Danmarks Rederiforening mener der nu skal tages andre metoder i brug til bekæmpelsen, fordi der ikke som i Adenbugten kan laves sejladskorridorer i Det Indiske Ocean.
 
Der ønskes f.eks. direkte adgang til overvågningsinformationer når et piratmoderskib er spottet via satellit. I dag udleveres disse informationer med 2-3 dages forsinkelse. Rederierne skal drøfte situationen senere på måneden og det antages at lejede patruljeskibe vil komme i fokus. Med krigsskibenes indsats betragtes Adenbugten efterhånden som rimelig sikker.
 
Nye tal fra IMB viser at 47 skibe blev kapret ved Somalia i 2009 og 867 søfolk været taget som gidsler. Fredag drøfter rederier fra hele verden situationen i London i den internationale rederiorganisation ICO.
 
Flest piratangreb i seks år
Globalt blev der sidste år indberettet 406 piratangreb, heraf 217 ud for Somalias kyst. Ifølge IMB blev i alt 1052 søfolk taget som gidsler. Antallet af angreb langs de Syd- og Mellemamerikanske kyster blev næsten tredoblet sidste år.
 
IMB Live Piracy Report update
13/1 0415 LT psn 03:13S 116.23E, Tanjung Pemancingan, Indonesien
Røvere entrede ubemærket en bulkcarrier på reden. De brød ind i et storesrum forskibs og stjal skibsproviant.
 
12/1 0205 LT psn 10:15.2N 107:04.5E Mui Vung Tau red, Vietnam
Tre røvere entrede et containerskib i fart. Vagthavende officer informerede kaptajnen og slog alarm. Røverne brød ind i et storesrum forskibs og stjal skibsproviant. Ved synet af en mønstret besætning sprang de overbord og forsvandt. Havnekontrollen informeret via agenten.
 
Hangarskib til hjælp for Haiti
Det amerikanske atomdrevne hangarskib USS "Carl Vinson" har fået udskiftet sine kampfly med 19 helikoptere og har sat kurs mod Haiti for at bistå med fremsendelse af forsyninger af vand og medicin til katastrofeområdet. Tre store amfibielandingsfartøjer med 2000 marineinfanterister og flere kuttere fra den amerikanske kystvagt følger hangarskibet til Haiti.
 
Vandrensningssystemet på "Carl Vinson" har kapacitet til at producere 1,5 millioner liter vand om dagen og skibet er udstyret med hospitalssenge og operationsstuer. Et delmål for hangarskibet er at assistere og hjælpe 45.000 amerikanere som opholder sig i Haiti.
 
Havnen i Port-au-Prince ubrugelig
Havneområdet er så ødelagt efter jordskælvet at havnen ikke kan bruges til at modtage nødhjælp. Et centralt kajanlæg 1600 meter langt og 60 meter bredt er forsvundet under havets overflade. Kun to store kraner stikker op over havoverfladen.
Maritime Danmark/The Journal of Commerce Online, 15/1 08.35, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6823
 
Is stoppede færgeoverfart
Efter at have siddet fast uden for færgelejet et par gange, besluttede overfartslederen på færgeoverfarten Hals-Egense at indstille sejladsen.
 
Scandlines skal acceptere konkurrence
De tyske konkurrencemyndigheder har besluttet at Scandlines skal acceptere at konkurrenter får adgang til trafikhavnen i Puttgarden, og dermed bliver rederiet udsat for konkurrence på den lukrative monopol-overfart. Det sker efter de norske rederier Bastö Fosen og Eidsivar har fået medhold i klager. Rederierne oplyser at de agter at indsætte nybyggede færger som skal sejle i timedrift mellem Puttgarden og Rødby.
Maritime Danmark/Lübecker Nachrichten, 15/1 08.05, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6822
 
DFDS lukker ruten mellem Lübeck og Riga
De baltiske ruter vil nu blive koncentreret via havnene i Klaipeda og St. Petersburg. Det har ikke været muligt at ændre på en situation med økonomiske tab på ruten mellem Lübeck og Riga i en udstrækning så ruten kan overleve.
 
Baggrunden er faldende fragtpriser, overkapacitet i korridoren, højere bunkersomkostninger og ikke mindst øgede havneomkostninger i Letland. Beslutningen vil påvirke de kontoransatte i Lübeck og Riga som allerede er orienteret. Ruten betjenes af ro-/pax-skibet "Kaunas" som herefter bliver indsat som afløsningsskib på Østersøen i forbindelse med dokninger.
DFDS Extra News, 14/1
 
Hapaq-Lloyd er for lille
Det tyske containerrederi er ikke stort nok til at klare sig i konkurrencen mener storaktionæren Klaus-Michael Kuehne, som ønsker fusion med en konkurrent eller opkøb af et mindre rederi. Aktionæren som har 15% af aktierne i rederiet mener også det kan være en redning at blive børsnoteret.
Maritime Danmark/Euroinvestor.dk, 14/1 13.58, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6816
 
Stor ordre til Fåborg Værft
Værftet skal bygge syv fartøjer til uddybnings- og vedligeholdelsesarbejder på de tyske floder. Skibene skal udstyres med hydrauliske gravemaskiner og positionsudstyr. Skibene svarer til et fartøj værftet leverede til samme kunde i december og som er modtaget med stor tilfredshed. Ordren er vundet i skarp konkurrence med en række europæiske værfter.
Maritime Danmark/Fåborg Værft, 14/1 15.05, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6817
 
Hver tredje 3F'er har været arbejdsløs i 2009
En forbundsopgørelse viser at 78.600 medlemmer på et eller andet tidspunkt, i kortere eller længere tid, har været arbejdsledig i 2009. Flest ledige har været registreret i Industrigruppen, men også Byggegruppen har været hårdt ramt. Forbundet er bekymret for at situationen næppe bliver bedre i 2010, tværtimod.
 
Des mindre personale des flere HR-konsulenter
Kunne man tro når man nu kan læse at Scandlines søger en erfaren HR-konsulent til det nye hovedkontor i Rødby.
 
Københavns Kommune ønsker fri hash på forsøgsbasis
Presset på folketingspolitikkerne fortsætter nu med en skriftlig anmodning fra Københavns Kommune, om tilladelse til på en treårig forsøgsbasis at indføre en lovlig ordning om salg af hash. Det sker efter en debat på en halv time hvor overborgmester Frank Jensen opnåede et markant flertal for forslaget. På Christiansborg er der imidlertid ikke stemning for at godkende anmodningen.
 
Søfart fredag d. 15. januar
11 ordrer til danske værfter
I alt 11 nybygningsordrer er i de seneste uger tilgået danske værfter. Kontraheringerne er fordelt mellem fire værfter og spænder fra et lille alufartøj til en banebrydende nybygning i hundredemillionerkronerklassen. Med afviklingen af Odense Staalskibsværft, landets eneste store dedikerede nybygningsværft, som en realitet i 2012, ophører Danmark ikke med at være en skibsbyggernation. Tilbage er en række små og mellemstore værfter, der overlever ved delvist at basere indtjeningsgrundlaget på reparationer og vedligehold, og samtidigt producere specialiserede og innovative nybygninger.
 
Fire artikler i Søfart med følgende overskrifter:
* Rekord-ordre til Karstensens Skibsværft
* Faaborg Værft sikrer ny serieproduktion
* Ny DONG-ordre i Hvide Sande
* Fjerde kulfiberfærge fra Tuco
 
Flere større skibe tilbageholdt
11 tilbageholdte danske skibe i udenlandsk havn i 2009 er for mange. I Søfartsstyrelsen erkender overskibsinspektør Arne Ulstrup, at antallet af tilbageholdelser i det forgangne år ikke lever op til Søfartsstyrelsens målsætning. Tidligere har især de mindre skibe tynget tilbageholdelsesstatistikken. Flere større skibe er imidlertid i 2009 blevet tilbageholdt med fejl og mangler efter en havne-statskontrol, og rederier som A.P. Møller - Mærsk, Torm, Dannebrog og Clipper er alle repræsenteret på listen.
 
TKB på ny kurs efter svært år
Operatør- og rederivirksomheden TKB Shipping i Hellerup har solgt sine sidste fire minibulkere og vil fremover i højere grad koncentrere sig om handysize-forretningen, hvor selskabet i øjeblikket driver 10 skibe. Salget er dog ikke et udtryk for, at TKB Shipping dropper minibulkerne helt. Kunderne vil således fremover blive betjent med charter-tonnage. Efter salget er TKB Shipping i øvrigt gældfri trods et betydeligt underskud i 2008/09.
 
Stigende interesse for idræt om bord
Interessen for idrætskonkurrencer om bord i skibene er stigende. Det konstaterer Handelsflådens Velfærdsråd, der kan se tilbage på et år med en stribe vellykkede, afviklede idrætskonkurrencer i såvel ind- som udland. Hertil kommer så arrangementerne, som de enkelte skibe selv har forestået arrangementet af om bord. -Netop idrætten er et væsentligt fokusområde, noterer således direktør i Handelsflådens Velfærdsråd, Søren Philip Sørensen.
 
Scandlines tæt på kontrahering
Scandlines kan være tæt på at kontrahere to nye færger til overfarten mellem Gedser og Rostock til afløsning af de to tidligere IC-færger »Kronprins Frederik« og »Prins Joachim«. Rederiet har angiveligt indgået et letter of intent med Volkswerft i Stralsund om bygningen af to færger til levering i 2012. Der er tilsyneladende tale om færger med kapacitet til 1.500 passagerer og 1.600 lanemeter inden for dimensionerne 165 m gange 25 m.
 
Kommentar: Vagt i gevær...
På mandag indleder Skibsteknisk Selskab sin 39. sæson. Meget symptomatisk med et foredrag om innovative skibsdesigns. Selskabet har således gennem hele sin levetid bevæget sig i yderste frontlinje, når det gælder præsentationen af fremtidens maritime teknologi. Frem for alt har selskabet dog fungeret som et vigtigt omdrejningspunkt for hele Det Blå Danmark, når det gælder udveksling og udvikling af nyt inden for erhvervet. Derfor er det også på sin plads, at der ved indgangen til den nye sæson råbes - eller i hvert fald rømmes - et vagt i gevær til fordel for selskabet. Ikke mindst målrettet mod den del af Det Blå Danmark, der sidder på magten (og pengene) i en tid, hvor krisen kradser.
 
Monjasa-ejere i ny vindmølle-satsning
Ejerkredsen bag bunkervirksomheden Monjasa har udvidet forretningen med endnu en aktivitet inden for havvindmølleområdet. Selskabet C-bed BV, som har samme ejerkreds, har tidligere investeret et betydeligt beløb i indkøb og ombygning af hotelskibet »Wind Solution«, som nu benyttes til indkvartering af personel, der arbejder på offshore-vindmølleparker. Som en ny og komplementerende service vil Monjasas ejere nu også tilbyde transferfartøjer, som dels kan transportere personel mellem »Wind Solution« og møllerne, dels mellem hotelskibet og land.
 
IALA – bag bøjer, guidelines og skærme
Nede af en sidegade i den noble Paris-forstad St. Germain-en-Laye finder man – med lidt god vilje – hovedkontoret for IALA – The International Association of Marine Aids to Navigation and Lighthouse Authorities. Generelt er IALA en organisation, der siden grundlæggelsen i 1957 har virket ret upåagtet af det store flertal indenfor den maritime verden. Men som til gengæld er desto mere agtet og påskønnet af dem, der kender til organisationen og dens mål og med.’’
 
API Marine får tyrkisk ordre
API Marine i Aalborg har sikret sig en stor ordre fra Besiktas Shipyard i Istanbul. Det gælder en serie fuldt integrerede lastkontrol,- overvågning- og alarmsystemer til 10 enheder, bestilt af den tyrkiske Palmali Group. Skibene skal bygges som tredje serie i Palmali Groups Armada-projekt, der omfatter en større flådefornyelse, der pågår ved både tyrkiske og russiske værfter. Tidligere serier har også fået overvågningsudstyr etc. leveret fra API Marine.
Søfart, 15/1
 
Baltic Dry Index
3235 (+60) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 14/1, http://www.dryships.com/pages/report.asp
 
Bankens salgskurser
100 USD = 526,47 DKK
100 Euro = 757,06 DKK
 
Aktiekurser - aktuelle købskurser
APM A-aktie: 40.700 (+850)
APM B-aktie: 42.250 (+900)
D/S Norden: 254,50 (+11,70)
D/S Torm: 67 (+1)
DFDS: 381 (+5)
Mols-Linien: 59 (0)
Børsen, 15/1
 
(OleS)
 
Thora Lund
 
 
006 brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1