Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Fre 8/10-2010 10.00

Dagens navn er Ingeborgs dag - muligvis efter en datter af kong Valdemar den Store
2005: Et jordskælv rammer det nordlige Pakistan. Over 73.000 bliver dræbt og mere end 3 mio. bliver hjemløse  
2003: Den østrigske terminator Arnold Schwarzenegger bliver valgt som Californiens nye gu­ver­nør.
2001: Et SAS-rutefly kolliderer med et privatfly under starten i Milano. 118 omkommer, heraf 19 danskere. 
1939: Polen bliver indlemmet i Det Tyske Rige. 
1871: En storbrand bryder ud i Chicago. Branden raser i tre dage, og 17.000 huse nedbrænder. 
Solopgang: 07:30 Solnedgang: 18:34

CO-SØFART KALENDER

Christian Petersen - Møde
John Ibsen - Møde

FRA MEDIER

Danica White
Folmer: Søfolkene dårligt rådgivet
"Vi skulle aldrig have været sagsøgt i denne sag. 3F kunne have sparet sine medlemmer for meget, hvis de i stedet for at føre en lang og opslidende retssag mod deres arbejdsgiver havde søgt kompensation via loven om offererstatning fra start af,"
påpeger Jørgen Folmer efter, at Østre Landsrets har frikendt rederiet i sagen om erstatningsansvar på 'Danica White' 
Folmer.dk, 07/10 07:00, http://www.folmer.dk/news.htm

SF vil forfølge piratsag
Der må lovændringer til, hvis en lov om erstatningsansvar ved piratangreb skal kunne gennemføres, siger folketingsmedlem Karsten Hønge (SF) til DR. Han er overrasket over den nyligt afsagte dom, men vil vente med at rejse sagen i Folketinget.
Fyens Stiftstidende, 8/10 08:49, http://www.dr.dk/Regioner/Fyn/Nyheder/Fynogoer/2010/10/07/173943.htm

Japansk hjælp til smårederier
K Line er klar til at komme mindre rederier til undsætning ved at overtage nybygningskontrakter med finansieringsproblemer.
Den japanske Maersk-konkurrent er klar til både at overtage både containerskibe og mindre tørlastskibe.
Lloyd's List/RB-Børsen/Erhvervsbladet.dk, 07/10 08:27, http://www.erhvervsbladet.dk/transport-logistik/

Jeppe Kofod vil tale lavere færgepriser med transportministeren.
Det bornholmske folketingsmedlem Jeppe Kofod vil drøfte færgepriserne med transportminister Hans Christian Scmidt.
Center for Regional- og Turismeforskning har dokumenteret, at færgetaksterne er steget mere på Bornholm end andre på statsstøttede ruter i landet, skriver socialdemokraten i en pressemeddelelse. 
Der er aftalt møde med ministeren den 13. oktober.
Tv2bornholm.dk, 07/10 12:25, http://www.tv2bornholm.dk/moduler/nyheder/news.asp?id=50608 

Tålmodighed med Kattegatbro
Sagen om en bro over Kattegat kommer til at trække ud. Ifølge Århus' borgmester, Nicolai Wammen, kommer planerne forhåbentligt nærmere et resultat i 2011 eller 2012. Problemer kan dog opstå, da der højst sandsynligt vil ske et folketingsvalg - og dermed også ny transportminister - inden da.
Århus Stiftstidende, 8/10 07:21, http://stiften.dk/article/20101008/AAS/710089933/1003

Ny dykkerrekord af Jakob Hansen
Jakob Hansen fra Søværnets Dykkerkursus har i sidste uge sat to danmarksrekorder i fridykning. Jakob Hansen er med på det danske landshold i fridykning, som tidligere på året også vandt verdensmesterskaberne.
Søværnets Operative Kommando, 6/10 12:11, http://forsvaret.dk/SOK/Nyt

Kinesisk/Amerikansk handelskrig truer dansk eksport
Den optrappende valutastrid mellem Kina og USA kan få konsekvenser for danske eksportvirksomheder, hvis det udvikler sig til en dissideret handelskrig. I sidste ende kan tvisten betyde, at det vil blive sværere at afsætte varer på det globale marked.
Borsen.dk, 07/10 14:04, http://borsen.dk/nyheder/oekonomi/artikel/1/192929/handelskrig_

Medicingigant fyrer 150 medarbejdere
Leo Pharmas fremtidige produktion vil de kommende fem år blive flyttet til eksterne kontraktsparter og dermed slipper medicinalfirmaet uden om investeringer i ekstra kapacitet på de seks fabrikker i Danmark, Irland, Frankrig og Australien.
Omkring 150 arbejdspladser forsvinder i takt med outsourcingen, når medicinalselskabet lukker i Ballerup
Epn.dk, 07/10 12:23, http://epn.dk/samfund/arbmarked/article2207245.ece

Stigende tilfredhedhed blandt TR'erne
Selvom fagforeningerne er under pres i disse år - og omkring en million lønmodtagere står uden fagforening - er 89% af tillidsrepræsentanterne delvist eller meget tilfredse med at være faglig aktiv, viser en undersøgelse af TR'ernes arbejdsliv, der bliver offentliggjort på mandag. Det er en stigning på 16%, siden 1998.
Over 10.000 tillidsrepræsentanter, sikkerhedsrepræsentanter, kolleger og ledere fra 15 LO-forbund har deltaget i undersøgelsen, som er lavet af Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier (FAOS) ved Københavns Universitet.
Ritzau/Epn.dk, 07/10 13:21, http://epn.dk/samfund/arbmarked/article2207298.ece

Ledigheden blandt nyudlærte metallere eksploderer
Ifølge Allan Lyngsø Madsen, leder af Dansk Metals arbejdsmarkedsafdeling, er ledigheden for Metals medlemmer generelt faldende, mens ledigheden for de nyudlærte stiger støt. Udviklingen er alarmerende og frygten er at generationen 'tabes på gulvet'.
CO Industri, 7/10, http://www.co-industri.dk/sw51555.asp

Venstre afblæser den økonomiske krise
Arbejdsløshedstallene og bruttonationalproduktet (BNP) bevæger sig i den rigtige retning, sagde Venstres politiske ordfører, Peter Christensen, ved Folketingets åbningsdebat. Arbejdsløsheden er på godt 4%, mens BNP er steget med 1,7% i andet kvartal.
Ifølge Venstres politiske ordfører skyldes den forbedrede økonomi, at VK-regeringen har ført en såkaldt ansvarlig økonomi som har "polstret" Danmark mod den internationale krise.
Stiften.dk 07/10 10:37, http://stiften.dk/article/20101007/PCPOLITIK/10070337/1143


Søfart nr. 40
Færgen skal (også) sejle på LNG
Færgen. Så kort kan det siges nu om dage, når man skal en tur ud at sejle til enten Bornholm, Fanø, Als, Langeland eller til Samsø som herved. Nordic Ferry Services har som bekendt skiftet navn til noget kortere og mere mundret - og har så samtidigt fundet anledning til at introducere nye farver og bemalinger af færgerne. Bl.a. med bolchestribede skorstene, der nok skal få nogle syrligt-søde kom­mentarer med på søvejen. Ellers er det mest fremtiden, færgefolket snakker om i disse dage. Den store LNG-rapport, som Partnerskab for Renere Skibsfart har fået forfattet, er således udkommet i ugen. Og den efterlader ikke megen tvivl. Der skal satses på LNG - i hvert fald på de travleste overfarter.

Privat lodseri på vej i Limfjorden
Limfjorden får om en måneds et nyt privat lodseri. Det sker - om alt går efter planen - når selskabet Limfjord Pilot kan tilbyde lodsninger på hele strækningen mellem Hals og Thyborøn. Bag enmands-firmaet står navigatør Lars Viberg Larsen, der i forvejen driver selskabet Larsen Launch, som siden 2006 har arbejdet med forskellige aktiviteter fra Ringkøbing Fjord til Skagen.

Konkurs-skib får nyt liv
Efter lang tids oplægning og arrest i Algeciras er coasteren »Sea Runner« godt på vej til at få nyt liv i delvist dansk ejerskab. Skibet indgik i boet efter Fredericia-rederiet Get2Sea, som gik konkurs i marts i år. Og det er netop den tidligere ejer af Get2Sea, Tom Nielsen, der som rådgiver er involveret i det nye forsøg på at få en fornuftig forretning ud af »Sea Runner« på ca. 3.500 t.dv. Det skal ske i regi af et joint venture mellem det nyetablerede danske selskab SR Shipping og en shippingvirksomhed i Venezuela.

Stella-skib solgt på tvangsauktion
Endnu et af Stella Shippings skibe er nu solgt på auktion. General cargo-skibet »Stella Moon«, søster til »Stella Maris«, der blev bortauktioneret i Miami for få uger siden, blev 29. september solgt på auktion i Singapore på begæring af långiveren, Nova Bank Fyn. Dermed er der ingen aktive skibe tilbage i Stella Shippings flåde. »Stella Moon« blev leveret i 2009 og er det andet skib i en serie af nybygninger til Stella Shipping fra forskellige værfter i Bangladesh.

25 års jubilæum med søfart og uddannelse Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth, kan fejre 25 års jubilæum som ansat i staten. Søfart og uddannelse har i alle 25 år været de to røde tråde i hans karriere, hvor hans evne til at formidle den åbne dialog uden skjulte dagsordener er værdsat i erhvervet. Men det kræver mere end almindelige "vi plejer"-argumenter at overbevise Andreas Nordseth i en dialog. Han er nemlig altid aldeles godt forberedt og indstillet på at nå de mere langsigtede, strategiske mål.

Folmer-sag lukket
Heller ikke i Østre Landsret lykkedes det 3F at få medhold i, at rederiet H. Folmer er erstatningsansvarlig over for de fire søfarende, der ved kapringen af »Danica White« blev gidsler om bord. Østre Landsret stadfæstede i onsdags afgørelsen fra Københavns Byret fra sidste år. Det er direktør Jørgen Folmer fra rederiet, H. Folmer, tilfreds med. -Det har været en meget langstrakt sag. Fra kapringen af skibet til nu er der gået tre år, siger Jørgen Folmer. Han ser frem til at rederiet kan få afsluttet diverse udeståender efter kapringssagen.

Viking udvider med tysk opkøb
Viking Life-Saving Equipment mener det seriøst, når man gerne omtaler sig selv som en One Stop Safety Shop. Og man gør det ikke mindre efter købet af den tyske handelsvirksomhed Hygrapha, der ud over at supplere Viking rent produktmæssigt også skal styrke den danske virksomheds position på især det tyske marked. Hygrapha har videre en stærk position i Fjernøsten og Indien, hvilket naturligvis også har spillet ind for Viking i forbindelse med opkøbet.

Polferries lukker rute til Danmark
Endnu et færgekapitel slutter, når Polferries 29. oktober lader færgen »Pomerania« afgå fra København mod Swinoujscie for sidste gang. Rederiet har besluttet at stoppe ruten, der har været i drift siden 1976. Der ligger både strategiske og økonomiske hensyn bag beslutningen, meddeler rederiets danske agent gennem alle årene, Franck & Tobiesen. De strategiske overvejelser går kort sagt ud på, at man fremover vil koncentrere kræfterne om ruterne til Sverige, hvor Polferries betjener Gdansk-Nynäshamn og Swinoujs­cie-Ystad.

Om gasdetektion og de svære sponsorater
Ny danskudviklet detektor til maskinrum kan fange tegn på olie- og gas-udslip på meget tidligt stadie. Produktet er nu ved at være klar til markedsføring efter bl.a. en lang succesrig testperiode om bord på »Emma Mærsk«. -Efter de tommelfingerregler, som rederne har på, hvad en brand koster pr. minut, så kan man sige, at hvis man køber vores anlæg, så har det en tilbagebetalingstid på cirka 15 sekunder. Naturligvis afhængigt af, hvilket type skib, der er i farezonen, siger Torben Jørgensen, CTO i Daspos A/S, som har udviklet det nye anlæg.


BALTIC DRY INDEX
2.676 (- 61) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 7/10 13:11, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 557,09 DKK
100 Euro = 734,63 DKK
Danske Bank, 8/10, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 43.940 (+60)
APM B-aktie: 44.940 (-80)
D/S Norden: 218,50 (-3.50)
Torm: 42,60 (-0,77)
DFDS: 363,50 (-0,50)
Mols-Linien: 43,50 (-0,50)
Børsen, 8/10, http://borsen.dk/kurslister/danske_aktier.html

(Barno/Anja/Mohni Joy)

THORA LUND

008-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1