Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Fre 1/10-2010 10.00

Dagens navn er Remigius dag - efter en munk, der som 22-årig blev biskop i Reims. Han døde som 96-årig i år 533.
Cypern har nationaldag (græsk del) - og fejrer selvstændigheden fra Storbritannien i 1960.
Kina har nationaldag - og fejrer Folkerepublikkens dannelse i 1949.
Nigeria har nationaldag - og fejrer selvstændigheden fra Storbritannien i 1960.
International Vegetardag - er stiftet i 1977 af den amerikanske vegetarforening.
2009: Den 13. Olympiske Kongres åbner i København med festforestilling i Operaen. Kongressen varer ni dage.
2008: 25-øren udgår. Den har eksisteret siden 1874, hvor rigsdaler-systemet blev afløst af kroner og ører.
2004: Operahuset bliver formelt overdraget til den danske stat -en gave til 2,5 mia. kroner fra skibsreder Mærsk McKinney Møller.
Bornholmerfærgen afsejler nu fra Køge Havn efter de seneste 138 år at have sejlet mellem København og Rønne. 
1908: Henry Ford sender sin første samlebåndsproducerede Ford T på markedet i USA. 
Solopgang: 07:17 Solnedgang: 18:51

CO-SØFART KALENDER

John Ibsen - Møde
Ole Philipsen - Møde
Bjarne Mødrup Olsen - Konference
Susanne Holmblad - Fri
Ole Strandberg - Fagblad

FRA MEDIER

Pirateri
Live Piracy Report
Posn: 00:53.02S – 104:18.46E: Selat Berhala, Indonesia.
12 pirater, bevæbnet med knive bordede en slæbebåd, besætningen sætte skibets antipiracy-procedure i værk, og kontaktede skibets ejere, de kontaktede IMB Piracy Reporting Centre og bad om assistance og centret tilkaldte efterfølgende myndighederne. Piraterne stjal dele af skibets forsyninger og udstyr, inden den lokale kystbevogtning ankom til stedet.
Icc-ccs.org, 30/09 07:30, http://www.icc-ccs.org/index.php?option=com

Idømt 5 års fængsel for angreb på Safmarine skib

11 somaliske mænd, i alderen 22 til 34 år, er blevet idømt hver fem års fængsel - efterfulgt af udvisning - ved en kenyansk domstol. Dommen får de for, at have angrebet det Mærsk-ejede containerskib Safmarine Asia den 14. april sidste år. Angrebet blev forpurret af den franske fregat 'Nivose' og piraterne blev efterfølgende pågrebet af de franske styrker. Piraterne nægtede i retten at de var pirater, men derimod fredelige fiskere der blev angrebet af den franske flåde.
Sammen med Seychellerne, er Kenya de eneste lande der har sagt ja til at retsforfølge pirater, der er taget til fange af de internationale flådestyrker ud for Afrikas Horn.
Kompas.com/Maritimedanmark.dk, 01/10 07:55, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8942

ESBERN SNARE på piratjagt 
Kommandoskibet ESBERN SNARE, som i øjeblikket indgår i NATO’s antipiraterioperation ved Afrikas Horn, ligger lige nu ud for Seychellerne for at reparere en hovedmotor. Men inden da lykkedes det den danske besætning at standse tre både, der var udrustede på en sådan måde at det virkede mistænktsomt.
(Se indslag om aktionerne mod piraterne på forsvarskanalen.dk)
Forsvaret.dk, 30/09 09:04, http://forsvaret.dk/SOK/Nyt%20og%20Presse/internationalt

Norden/IR: På udkig efter flere tankskibe
D/S Norden Norden er på udkig efter flere produkttankskibe, efter rederiet for nylig har købt fem produkttankere. "Vi tror på produkttankmarkedet og vil gerne ekspandere mere. Vi kigger, men priserne er ikke så attraktive, som da vi købte de fem skibe", siger IR-chef Martin Badsted. Produkttankmarkedet er ramt af lave rater både på grund af den internationale finanskrise og på grund af mange nye skibe, der blev bestilt kort før krisen brød ud. Men Norden ser positivt på efterspørgslen fremover, især takket være vækst i Kina og andre nye markeder. De fem skibe, som Norden senest har erhvervet, er dog ikke en god forretning i endnu. "De tjener ikke penge endnu, vi er nok nødt til at drive dem i et stykke tid til lave rater, men vi tror på, at de kommer til at tjene penge fremadrettet", fastslår Martin Badsted.
news.dk 30/09 13:52, http://www.proinvestor.com/finansnyhed/10267935/Norden

Påsejlede mole: Ven dræbt
En 33-årig mand fire måneder i fængsel. Tilbage i 2007 sejlede han med høj fart ind i ydermolen på Østhavnen i Århus efter at have drukket alkohol. En af hans to passagerer i båden, en mand på 40 år, mistede livet.Dommen i Vestre Landsret er en skærpelse af byrettens dom fra december sidste år. Her blev han idømt en straf på seks måneders betinget fængsel. Anklagemyndigheden overvejer at anke dommen til Højesteret, og kræve en hårdere dom end de fire måneders fængsel. Dommen i dag fra Vestre Landsret er principiel, da man ønsker at spritsejlads i højere grad skal sidestilles med spritkørsel, og en lignende dom har aldrig tidligere været for Landsretten.
tv2.dk 0/09 14:33, http://nyhederne.tv2.dk/article/33934089/


Søfart nr. 39
Indhold:
Også Broström flytter til DIS
Endnu et svensk rederi har nu mistet tålmodigheden med myndighederne og den manglende indsats for at forbedre rammevilkårene for skibsfarten i Sverige. A.P. Møller - Mærsk-ejede Broström har således valgt at omflage sine resterende 11 tankskibe under svensk flag til DIS. Ifølge adm. direktør Robert Uggla er det ikke planen, at der skal ske de store ændringer på skibene rent besætningsmæssigt. Omflagningen ventes at starte i slutningen af året.

Færger får puljepenge
Indenrigs- og Sundhedsministeriet har efter en omfattende analyse af Læsø-færgefarten - og med mellemkomst af sin ansvarlige minister Bertel Haarder - fordelt de sidste rester af den 3-årige såkaldte færgepulje. Det blev til 19 mio. kr. til Færgeselskabet Læsø og 10 mio. kr. til Ærøfærgerne. Begge steder skal pengene gå til ombygninger og opgraderinger af færgerne, men det inkluderer for færgen »Margre­the Læsø«s vedkommende også en forlængning.

Lauritzen Kosan i nyt samarbejde
Lauritzen Kosan har solgt ethylene-tankskibet »Marianna Kosan« til et joint venture mellem de kinesiske selskaber Sinochem og Nanjing Oil Tankers. Aftalen handler dog om mere end blot et salg af skibet. -Det er en del af vores strategi om at udvikle vores position på det kinesiske kystfartsmarked inden for ethylene-skibe, siger Jan Kastrup-Nielsen, adm. direktør i Lauritzen Kosan. Rederiet skal i de kommende år fungere som rådgiver for de kinesiske købere.

To mæglere i fælles satsning
Den danske mæglervirksomhed Navitaship har indgået et nyt samarbejde med norske Boxton Maritime, som bl.a. beskæftiger sig med mægleraktiviteter og forskellige finansielle services. De to virksomheder har etableret et nyt, fælles selskab, Boxton Navitaship ApS, med adresse hos Navitaship i Hellerup, og planen er, at de to mæglerfirmaer fremover skal samarbejde på containerområdet.

Dansk skib kom godt gennem Nordøstpassagen -Det er gået rigtigt godt. Vi har været heldige med vejret, men der har selvfølgelig været is undervejs - ingen tvivl om det. Men man kan ikke forvente, at alle transitter går så smertefrit i fremtiden. Ordene gælder den første ikke-russiske, rene transitpassage af Nordøstpassagen nord om Rusland og kommer fra Mads Boye Petersen, partner i operatørvirksomheden Nordic Bulk Carriers. Selskabets isforstærkede handymax-bulkcarrier »Nordic Barents« er nu godt gennem Nordøstpassagen, og Nordic Bulk Carriers satser på at gentage succesen til næste år.

Ny lov åbner for skole-lån
En ændring af den nuværende lov for de maritime uddannelsesinstitutioner er på vej. Forslaget, som har været sendt i høring i erhvervet, giver Søfartsstyrelsen mulighed for at yde den enkelte maritime uddannelsesinstitution lån, hvilket den aktuelle lovgivning ikke rummer mulighed for. Det foreløbige forslag giver endvidere Søfartsstyrelsen udvidede styringsmuligheder ved direkte at kunne påbyde den enkelte institution at ændre aktiviteterne, at pålægge institutionen indgåelse af en indsatsaftale samt at afsætte bestyrelsen, hvis bestyrelsens dispositioner bringer institutionens videreførelse i fare.

Flensborg-rederi udvider på Rømø
Det tyske rederi FRS udbygger aktiviteterne i Danmark. Men mens den hidtidige tilstedeværelse er i form af færgeforbindelsen mellem Rømø og Sild, foregår det nye tiltag i det netop etablerede datterselskab FRS Offshore. Det er imidlertid den eksisterende platform, som udbygges med henblik på at udnytte mulighederne i offshore vindmølle-markedet med udgangspunkt i Havneby på Rømø. I relation til serviceaktiviteterne har FRS Offshore netop indgået et joint venture med hollandske WindCat Workboats med henblik på at tilbyde mindre servicefartøjer til de tyske offshore-vindmølleprojekter.

Tre kig i krystalkuglen
Fremtiden er lige henne om hjørnet. Men hvordan ser den ud? Og hvordan skal man indrette sig efter den? Wärtsilä-koncernen gav ved et seminar under SMM 2010 et bud på fremtidens politisk-økonomiske scenarier, og hvordan motorproducenten tror, skibsdesign-udviklingen si­deløbende vil være.

Copenhagen i København
Höegh Autoliners, som har A.P. Møller - Mærsk blandt de største aktionærer, præsenterede i sidste uge nybygningen »Höegh Copenhagen« i København. Det er det største bilskib, som nogensinde har gæstet den danske side af CMP-samarbejdet, som ellers i vid udstrækning har henlagt bilskibs-aktiviteterne til Malmö.
 

BALTIC DRY INDEX
2.446 (- 22) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 30/09, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 533,46 DKK
100 Euro = 735,13 DKK
Danske Bank, 1/10, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 44.450 (-650)
APM B-aktie: 45.700 (-1.010)
D/S Norden: 216,40 (-1.10)
Torm: 40,74 (+0.46)
DFDS: 368 (0)
Mols-Linien: 37,80 (+0,30)
Børsen, 1/10, http://borsen.dk/kurslister/danske_aktier.html

(Barno/Mohni Joy)

THORA LUND

 

003-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1