Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Man 27/9-2010 10.11

Dagens navn er Cosmus dag - efter en græsk læge, som sammen med sin bror led martyrdøden under kejser Diocletians kristenforfølgelser.
2005: Danskerne skal ikke stemme om EU-traktaten, som det ellers var bestemt. Udkastet til EU's første Grundlov er lagt på hylden på ubestemt tid efter Frankrig og Hollands nej. 
1996: Taliban-bevægelsen, som er opstået omkring en flok tidligere præstestuderende, tager ved et kup magten i Afghanistan. 
1987: Fredsaktivister demonstrerer på Langelinie mod to besøgende amerikanske krigsskibe, fordi USA ikke vil garantere, at der ikke er atomvåben ombord. 
1986: En total måneformørkelse kan opleves fra Danmark. 
Solopgang: 07:09 Solnedgang: 19:02

CO-SØFART KALENDER

Ole Strandberg - arbejder hjemme

FRA MEDIER

Pirateri
Græsk fragtskib kapret
Det græsk-ejede skib MV "Lugana" under Panama-flag med 12 ukrainske søfolk, er kapret ud for Somalia. Kapringen skete efter passage af Adenbugten med kurs mod Mauritius.
Frederiksborg Amts Avis/ritzau, 27/9 09.11, http://www.sn.dk/Somaliske-pirater-kaprer-graesk-fragtskib/Verden/artikel/85441

USA overvejer forbud mod containerkarteller
Et lovforslag i den amerikanske kongres, kan gøre en ende på aftalte fragtrater inden for containerfarten, skriver Lloyd's List. Loven vil forbyde containerrederierne at tale om, fastsætte eller regulere fragtraterne gennem konferencer eller diskussionsgrupper såsom Transpacific Stabilization Agreement. Umiddelbart ventes forslaget ikke vedtaget i nærmeste fremtid, da kongressen går på ferie to uger før midtvejsvalget i november.
RB-Børsen/Epn.dk, 24/09 08:34, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2193702.ece 

Norden laver aftale om isklasseskib
Rederiet Norden har indgået et samarbejde på foreløbigt fem år med den russiske råvareproducent Glencore. Aftalen betyder, at Norden og Glencore deler udgifterne til ombygning af Panamax-skibet 'Nord Neptune' til issejlads og indtægter på den fremtidige udbefragtning af skibet. Endvidre sikrer aftalen, at Glencore kan få transporteret kul også i de koldeste vintermåneder.
Norden News/Fyens.dk, 24/09 11:27, http://www.fyens.dk/article/1693103:Boers-nyt

Vestas-konkurrent vil øge dominans på offshoremarked
Tyske Repower vil sætte sig på 1/3 af det europæiske offshoremarked, fremgår det af den franske avis Les Echos interwiew med selskabets topchef, Andreas Nauen. En opgørelse for første halvår af 2010 fra den europæiske vindenergiorganisation EWEA viser, at Repower havde en markedsandel på 9%, Siemens 55%, mens Vestas sad på 36% i perioden .
Erhvervsbladet, 23/09 09:08, http://www.erhvervsbladet.dk/energi

Stolt´s datterselskab bestiller fire nye tankskibe
Stolt Bitumen Services, et datterselskab til Stolt-Nielsen, bestiller to 3,500 DWT-bitumen tankskibe hos Nanjing East Star skibsværft i Kina inklusiv en mulighed for yderligere to tankskibe. Prisen er ikke blevet afsløret og første skib vil blive leveret i marts 2012. Stolt-Nielsen har base i Luxemburg og blev grundlagt i Norge i 1950érne.
Shipgaz News, 24/09 09:07, http://www.shipgaz.com/news/top20/top1_news.php

Trabsatlantic bliver halvt norsk
Onsdag d. 23-9 var der ekstraordinære generalforsamling i svenske Transatlantic, og der blev givet grønt lys til at overtage Norske Viking´s aktier i Trans Viking, så selskabet vil blive 100% ejet af Transatlantic.Den sidste store ejer af Transatlantic, Folke Patrikson vil overlade formandsposten til tidligere næstformand Åge Kosvold, direktør for Kistefos gruppen og ejer af Viking skibe.Christen Sveaas, grundlægger og eneejer af Kistefos Gruppen, blev valgt til bestyrelsen. Sidste år fik Kistefos gruppen en profit på næsten 500 mio. NOK på et salg til 500 mia NOK. Udover offshore, er Kistefos involveret i shipping, finans, It kommunikation og fast ejendom.Shipgaz News, 23/09 14:09, http://www.shipgaz.com/news/top20/top2_news.php

Norden-tank vil vokse
Med 34 skibe, heraf 14 egne, har Norden flere tankskibe end nogensinde før, og der overvejes at købe yderligere skibe til afdelingen. Rederiet udnytter de lave priser på produkttankskibe.
Havne og skibsfart/Norden. 26/9, http://www.havneogskibsfart.dk/Nyheder/nyhed.aspx?NewsID=7551&Titel=Nordens%20tankafdeling%20forbereder%20sig%20på%20vækst

Norden reducerer brændstofforbrug med ny turbolader
"Nord Neptune" som ombygges til issejlads, får som det første af Nordens skibe indbygget en brændstofbesparende turbolader. Normalt optimeres en turbolader til 85% motorydelse, men den nye turbolader kan variere sin energiudnyttelse efter forholdene. Turboladeren vil således virke lige godt om skibet udnytter 85% eller 65-70% af sin ydeevne.
Maritime Danmark/Norden News, 25/9 09.00, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8888

Mærsk er klar til nye vækstområder
Maersk Line har flere skibe på vej, som er designet til at imødekomme vækst i Afrika og Latinamerika, hvilket kan vise sig at blive en fordel fremover, da verdenshandlen vil blive forandret i de kommende år. ”Det er faktisk Vesten og de gamle økonomier, som kæmper med vækstproblemer. Det er ikke resten af verden,” siger chefen for Maersk Line Eivind Kolding således til Financial Times.
EPN.dk, 27/9, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article2195772.ece

Barnebarn rykker op i Mærsk-hierarkiet
34-årige Johan Pedersson Uggla er nu deputy terminal manager i APM Terminals Cargo Services i Århus. Sidste år blev hans lillebror Robert Mærsk Uggla udnævnt til adm. direktør i tankskibsrederiet Bröstrøm.
Maritime Danmark/business.dk, 27/9 08.24, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8904

DSV-konkurrent vil fordoble volumener til søs inden 2014
Efter fredagens afholdelse af Kuehne og Nagels kapitalmarkedsdag i fredags forlyder det, at fragtselskabet har planer om at fordoble sine volumener til søs inden 2014.
business.dk, 27/9 07:44, http://www.business.dk/transport/dsv-konkurrent-vil-fordoble-volumener-til-soes-inden-2014

Havneudvidelse i Thyborøn
Der skal etableres en ny tørdok i Thyborøn og en samlet udviklingsplan for havnen har en værdi af 750 millioner. Planen inkluderer også et ro/ro-anlæg og et svajebassin til containerskibe.
Havne & Skibsfart/tvmidtvest.dk, 26/9, http://www.havneogskibsfart.dk/Nyheder/nyhed.aspx?NewsID=7547&Titel=Stor%20havneudvidelse%20i%20Thyborøn

CO2-lagring som hjælp til mere olieudvinding
Mærsk Oil udtrykker nu skepsis over mulighederne for værdien af en tre-i-en løsning. Lagring af CO2 som hjælp til mere olieudving og samtidig en hjælpende hånd til miljøet. Under optimale forhold i et laboratorie kan udvindingsgraden øges mellem 30 til 45 procent. Problemerne offshore er adgangen til CO2 i tilstrækkelige mængder og der er derfor tale om et kapløb med tiden.
Ingeniøren.dk, 26/9 11.00, http://ing.dk/artikel/112351-maersk-oil-co2-lagring-et-kaploeb-med-tiden

De arbejdsløse mener jobcentrene flopper
De fleste ledige er skuffede over mødet med landets jobcentre viser en undersøgelse for Ugebrevet A4. Kun hver tiende ledige roser centrenes indsats mens 8 ud af 10 giver meget lav karakter for indsatsen. LO's næstformand Lizette Risgaard gentager at det bl.a. handler om meningsløse aktiveringskurser hvor den ledige f.eks. skal finde "sin indre fugl". Beskæftigelsesministeren mener indsatsen virker mens 83% af de ledige selv siger at nyt job er fundet uden mærkbar hjælp fra jobcentrene.
Avisen.dk, 27/9 05.50, http://avisen.dk/jobcentre-faar-bundkarakter-af-ledige_134358.aspx

Jobfirma kontrolleres ikke
Et omstridt jobfirma, JK-Proces, i Fredericia, kontrolleres ikke af kommunen. En konsulent fra kommunen undskylder sig med at hun troede en anden konsulent førte tilsynet.
3F-nyheder, 24/9 06.00, http://forsiden.3f.dk/article/20100924/NYHEDER/100929925/2140/NYHEDER

Færre arbejdspladser i private virksomheder
Tilbage i juni var der i det private erhvervsliv forventninger om skabelsen af op mod 20.000 nye arbejdspladser over de kommende 6 måneder. Det skøn er nu nedsat ganske gevaldigt til 7.400 arbejdspladser. Tallene fremgår af Ofir.dk's Jobbarometer, der er udarbejdet af IFO - Instituttet for Opinionsanalyse. ”Den kæmpe optimisme vi så i juni, er dæmpet. Virksomhederne skærer ikke job væk, men de ansætter ikke så meget, som de havde regnet med,” siger adm. direktør i IFO, Palle Klinke Hansen.

De forværrede forventninger kommer ikke bag på LO. ”Vi har et lille opsving i verdensøkonomien, og det smitter af på Danmark, men det opsving, der tegner sig, er ikke stærkt nok til, at der kan forventes nye job,” siger cheføkonom i LO Jan Kæraa Rasmussen.

Derimod er DI's arbejdsmarkedspolitiske chef Steen Nielsen noget overrasket over de forværrede udsigter blandt de private virksomheder i barometeret. ”Vi nåede den laveste beskæftigelse på det private arbejdsmarked i februar, og siden er det stille og roligt gået frem. Vi har ikke mærket nogen afkølet optimisme blandt vores medlemsvirksomheder, så derfor kommer de forværrede udsigterne noget bag på mig,” siger Steen Nielsen, der forventer ca. 10-15.000 flere private arbejdspladser om seks måneder.
EPN.dk, 26/9, http://epn.dk/samfund/arbmarked/article2195694.ece

 Uambitiøs plan for arbejdsmiljøet
Regeringens netop fremlagte strategi ’Nye veje til et bedre arbejdsmiljø’ som gælder frem til 2020, kritiseres af Dansk Metal. Metal efterlyser en plan der kan skabe vedvarende forbedringer i arbejdsmiljøet på danske virksomheder og mener, det kræver en anden indsats, end hvad regeringen lægger for dagen.
Dansk Metal 27/9, http://www.danskmetal.dk/Nyheder%20og%20presse/Nyheder/2010/Uambitioes%20plan%20for%20arbejdsmiljoeet.aspx

Ugebrevet A4 - nr. 32
Indhold:
* EU vil pille ved skatten
* Jobcentre er igen dømt flopcentre
* Lene Espersen skræmmer vælgerne væk
* Dansk Folkeparti vil have flere ghettoer
* Løkke har ingen holdbarhed som oppositionsleder
* Fuld skrue på det indre marked
* Staten køber konsulenter i blinde
* Ny brasiliansk præsident skal løfte en tung arv
* Kun én selskabsskat i EU
* Kvinder stemmer ud fra følelser
LO, 27/9, http://www.ugebreveta4.dk/

BALTIC DRY INDEX
2444 (-17) (rekord 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 24 /9, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS SALGSKURSER
100 USD = 569,40 DKK
100 Euro = 758,09 DKK
Danske Bank, 27/9, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

Lidt sammenflikket/sygdom

Thora Lund

098-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1