Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Fre 24/9-2010 10.06

Dagens navn er Teklas dag - efter en kvinde, som forlod sin mand for at følge apostlen Paulus.
Guinea-Bissau har nationaldag - og fejrer løsrivelsen fra Portugal i 1973.
2006: En demonstration på Nørrebro til fordel for Ungdomshuset ender i en voldelig konfrontation mellem demonstranter og politi. 268 deltagere i demonstrationen bliver anholdt. 
2003: Svensk politi anholder en 24-årig mand for knivdrabet på udenrigsminister Anna Lindh tidligere på måneden.
1998: Iran trækker officielt sin dødsdom over forfatteren Salman Rushdie tilbage. 
1996: Verdens betydeligste atomvåbenmagter underskriver en traktat om stop for afprøvning og videreudvikling af atomvåben. 
1977: Den nye S-togslinie til Farum bliver indviet. 
Solopgang: 07:04 Solnedgang: 19:09

CO-SØFART KALENDER

Ole Phillipsen - Møde

FRA MEDIER

Coaster grundstødt ved Nykøbing
Et cypriotisk handelsskib gik torsdag eftermiddag på grund i Limfjorden ud for indsejlingen til havnen i Nykøbing. Det drejer sig om den 83 meter lange coaster Peikko, som nu er rutinemæssigt tilbageholdt. Ifølge havnefogeden i Nykøbing er der ingen fare for olieudslip og coasteren forventes trukket fri i dag fredag.
TV/MIDT-VEST, 23/9 15:14, http://www.tvmidtvest.dk/indhold/coaster-grundstoedt-ved-nykoebing

Ny jagt på olie i Nordsøen
Fra selskaberne Noreco, Elko Energy og Nordsøfonden, som har retten til at søge efter olie i tilladelse i området benævnt 2/05, har Energistyrelsen modtaget en ansøgning om tilladelse til at efterforske i en naboblok. Klima- og energiminister, Lykke Friis (V) har ifølge Jyllands Posten allerede besluttet at indlede en naboblokprocedure med henblik på tilladelse.
Jyllands Posten, 23/9 13:39, http://epn.dk/investor/olie/article2192949.ece

Mærsk får kassekredit på 40 milliarder kroner
A.P. Møller-Mærsk har sikret sig en midlertidig kreditfacilitet på 6,75 milliarder dollar, som skal rentefinansiere et lån på 6,5 milliarder dollar, der udløber i 2012 hos en gruppe på 20 banker.
Berlingske Tidende, Business.dk, 23/9 14:37, http://www.business.dk/transport/maersk-faar-kassekredit-paa-40-milliarder-kr

Sikkerheden ved arbejde i lukkede rum skal øges
Under det 15. møde i IMOs underkomite for Farligt Godt, Faste Laster og Containere (DSC) blev der sat fokus på risikoen ved at arbejde i lukkede rum, som nu skal identificeres i det enkelte skib og efterfølgende skal der udarbejdes evakueringsplaner og procedurer i lighed med dem der i dag foretages med henblik på at slukke brande og evakuere skibet.
Søfartsstyrelsen, 23/9, http://www.soefartsstyrelsen.dk/Nyheder/Sider/lukkederum.aspx

Flere skibe til DIS
Adm. direktør i det svenske tankskibsrederi Broström mener ikke at rederiets 11 produkttankere er konkurrencedygtige under svensk flag og har derfor indledt forhandlinger om udflagning med relevante fagforeninger sidst på året. Skibene udflages til Det Internationale Danske Skibsregister, DIS.
Maskinmestrenes Forening, mmf.dk, 23/9 10:19, http://www.mmf.dk/nyheder/Sider/FlereskibetilDIS.aspx

Krise koster tankskibsrederier livet
Spotraterne for de store supertankere er nu så lave at det forudses, at nogle af rederierne bag vil bukke under, hvis ikke raterne retter sig snarest.
Maritime Danmark, 23/9 11:24, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8873

Den blå lagune – i Salling
I forbindelse med et stort geotermisk projekt overvejer Skive Kommune at etablere en dansk udgave af den islandske Blå Lagune på en mark i Salling. Kommunen vil kunne spare 30 – 70 mio. kroner om året på varmeregningen, hvis det lykkes at udnytte det 70 grader varme vand, som befinder sig to kilometer under jordoverfladen. Der skulle efter sigende være gode muligheder for at projektet kan blive en realitet.
TV/MIDT-VEST, 23/9 19:05, http://www.tvmidtvest.dk/indhold/blaa-lagune-til-skive

Søfart – uge 38
Indhold: 
Grunden lagt til ØK-samling
Kulturminister Per Stig Møller tog i fredags første spadestik til det nye Handels- og Søfartsmuseum i Helsingør, hvor de museale effekter får visionære rammer. I mere privat regi har Willy Brorson i Randers gjort sit til, at det nye museum vil kunne vise en særskilt og omfattende ØK-samling. Det er han ikke kommet sovende til, selv om mange af de frivillige timer, der er lagt i det, er afviklet om natten. Læs om ØK-sejlernes skattekiste.

Besigtelses Kontoret pejler globalt
Det gode danske navn Besigtelses Kontoret skal nu globaliseres - under navnet SurveyAssociation. Og det skal hele forretningen også. De kompetencer og dyder, der gennem mere end 95 år har virket i og for den maritime assurancebranche herhjemme, skal nu bringes i spil internationalt. Singapore-kontoret suppleres nu med kontorer i London og Dubai og flere er på vej.

Hundested-Rørvig får nybygning fra Bangladesh
For første gang i mere end 25 år kan man se frem til en færgefornyelse hos Hundested - Rørvig Færgefart. Og tilmed en nybygning. Det lille private færgerederi har således fundet luft til at bestille en afløser for den mindste af de to nuværende færger på Bangladesh-værftet Western Marine Shipyard i Chittagong. Nybygningen, der er designet af A/S Jørgen Petersen i Horsens, forventes klar til højsæsonen i 2012.

Unifeeder bedst på bundlinjen
Blandt verdens 50 største linjerederier er det den danske feederoperatør Unifeeder, der har klaret sig allerbedst rent finansielt i 2009. Det fastslår analysevirksomheden AXS Alphaliner, som har gennemgået og sammenlignet regnskaber for verdens 50 største linjerederier, hvor regnskabstallene har været offentligt tilgængelige. Unifeeder har også placeret sig på 10. pladsen på en liste over de linjeoperatører, som er vokset mest, siden krisen startede for to år siden.

LNG skal være fremtidens fuel
De markante miljøkrav til rederibranchen under ECA- og Tier-reglerne betyder nu, at LNG nærmest ophøjes til det officielle bud på fremtidens brændstof til skibe allerede fra 2015. I hvert fald for så vidt angår sejladsen i området fra Lands End via Skagen / Norge og op i Østersøen. LNG skal således i løbet af den korte tidshorisont gøres konkurrencedygtigt som alternativ til fuelolie hurtigst muligt.

Marnav åbnet og i gang i Singapore
Marstal Navigationsskoles nyeste skud på stammen, selskabet Marnav pte. ltd. i Singapore, blev officielt etableret og åbnet ved en reception i sidste uge i Singapore. Og allerede i oktober afholdes de første kurser, forlyder det fra Marstal, hvor rektor Søren Vestergaard er hjemme igen efter turen til Fjernøsten. Danmarks ambassadør i Singapore, Ole Lisborg, holdt selve åbningstalen, hvorefter de inviterede gæster blev præsenteret for vareudbuddet fra Marstal Navigationsskoles kursusafdeling.

Nordane fik sin niende
En af de absolut større inve­steringsporteføljer inden for den mindre skibsfart rundedes i forgange uge af med afleveringen af slæbebåden »Stevns Battler« til Nordane Shipping fra Irving Shipbuilding-gruppens East Isle-værft. Skibet er den niende og sidste enhed i serien, der ganske vist har varieret en del i form og størrelse samt med hensyn til byggeværfter undervejs. Nordane har i alt investeret over 400 mio. kr. i det canadiske nybygningsprogram.

Coaster på rundtur
På trods af godt 35 år på bagen fortsætter coasteren »Carolyn« sin rundtur mellem rederier på Fyn og omegn. Skibet er således netop solgt til nyetablerede K/S Merkur med adresse hos Hermann C. Boye & Co. i Marstal. Her skal »Carolyn« fremover drives kommercielt sammen med bl.a. søsterskibet »Vega«. K/S Merkur ejes bl.a. af Boye og Lars Kromann fra Hermann C. Boye & Co / Rederiet Erik B. Kromann, og de har mod på flere investeringer.

Færge på biodiesel
Hardeshøj - Ballebro Færgefart har sat trenden for flere andre miljø-interes­serede færgefarter ved at gøre alvor af planerne om at sejle på biodiesel. I første omgang vil færgen »Bitten Clausen« overgå til at benytte en såkaldt B25-blanding af biofuel og diesel frem til foråret, hvorefter hele projektet skal grundigt evalueres - både mekanisk og økonomisk. Potentialet er bl.a. et minus på Sønderborg Kommunes CO2-kvote på 133 ton.

BALTIC DRY INDEX
2.461 (- 25) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 23/09, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 546,29 DKK
100 Euro = 734,91 DKK
Danske Bank, 24/09, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 45.670 (-440)
APM B-aktie: 46.900 (-720)
D/S Norden: 220,20 (-1.80)
Torm: 40,18 (-1,50)
DFDS: 362,50 (-1,50)
Mols-Linien: 41,10 (-0,20)
Børsen, 24/09, http://borsen.dk/kurslister/danske_aktier.html

(Anja)

THORA LUND

097-brugt© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1