Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
DAGEN
Tir 2/2-2010 10.00

CO-SØFART KALENDER

Ole Philipsen – ikke på kontoret
Ole Strandberg, John Ibsen – 13.30 møde med NFS

FRA MEDIER

Pirateri
Absalon i aktion mod pirater
Absalon er igen på piratjagt i farvandet ud for Somalia. I tre dage skyggede det danske kommandoskib en kapret indiske dhow der blev brugt som moderskib for piraterne. Derefter opgav piraterne at kapre et nyt skib, og vendte tilbage til Somalia.
Maritime Danmark, 2/2, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=7004

DR2-program om pirater i Somalia
I aften klokken 20.50 viser DR2 dokumentarprogrammet "På rejse med kamera og Kalashnikov - piraternes kyst". I programmet opsøger den danske eventyrer Rasmus Krath piraterne i den lovløse piratby Eyl i Somalia.
Maritime Danmark, 2/2, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=7002

Sømand druknet i Øresund
En dansk sømand omkom i går i Øresund. Manden nåede at ligge tre kvarter i de mørke bølger, før han blev fundet af redningsbåden fra Crown of Scandinavia. Ifølge Københavns Politi var manden på vej ud til en af ankerpladserne på Københavns Red for at påmønstre et skib. Han faldt i det iskolde vand, da han tilsyneladende gled på lejderen. En redningshelikopter og flere skibe blev sat ind i eftersøgningen. Da redningsbåden fra Crown of Scandinavia havde fundet sømanden, blev han med helikopter fløjet til Rigshospitalet, hvor lægerne måtte konstatere, at han ikke overlevede.
Politiken.dk, ½, http://politiken.dk/indland/article891796.ece

Isen skaber problemer for Bornholms Trafikken
Bornholmstrafikkens hurtigfærge Villum Clausen får stadig vanskeligere ved at komme både til og fra kaj. Mandag formiddag var Ystad Havn helt dækket af cirka 15 centimeter tyk grødis, hvilket betød, at færgen fik flager af is bl.a. på sine waterjets. Bliver det værre end nu, vil Villum Clausen ifølge nyhedsportalen bornholm.nu, ikke kunne sejle til Ystad, men rederiet håber på, at isen bliver blæst ud af havnen de næste par dage. Søndag aften blev Villum Clausen tre kvarter forsinket, fordi den havde problemer med at lægge til i Ystad, fordi grødisen og især Polens færgens skruestrøm generede.
Bornholm.nu, 1/2, http://www.bornholm.nu/?Id=27857

Color Viking sad fast i isen
Isen i de åbne farvande generer nu også de store færgeruter. Color Line-færge måtte søndag arbejde som isbryder for at komme fri af isen. Færgen "Color Viking" kom i vanskeligheder kort efter at den havde forladt færgehavnen i norske Sandefjord med kurs mod Strømstad i Sverige. I Color Line siger linjedirektør Øyvind Næss, at han aldrig har oplevet tilsvarende isproblemer i Skagerrak. Han tilføjer, at isdannelserne har fået konsekvenser for færgefarten.
JP.dk, 31/1, http://jp.dk/udland/europa/article1964788.ece

Nyt færgeleje i Kalundborg til ”Kyholm”
Samsøtrafikkens færge Kyholm har nu fået sig et nyt færgeleje i Kalundborg Havn. Det nye færgeleje ligger cirka 200 meter længere øst end det gamle leje. Indtil videre vil billetsalg og opmarchområde dog fortsat være ved det gamle leje. Den nye terminal i Kalundborg mangler endnu at få sat billetautomaterne op. Der mangler også hegn og noget asfaltarbejde. Samsøtrafikken regner med, at den nye terminal vil stå færdig omkring 1. marts.
Maritime Danmark, 1/2, http://www.maritimedanmark.dk/?Id=6996

Torm i kinesisk aftale
Torm har indgået en aftale med The Export-Import Bank of China om finansiering af seks MR-nybygninger på hver ca. 52.000 TDW. Aftalen, der er på 170 millioner dollar, løber i otte år. "Vi er meget tilfredse med, at Torm i løbet af de sidste to måneder har opnået finansiering af 12 MR-nybygninger for i alt 337 millioner dollar. Torm har altid haft tætte relationer til sine banker, og denne finansieringsaftale understøtter dette samt styrker Torms position i et fortsat udfordrende marked", siger Torms CFO Roland M. Andersen. Aftalen er et led i en hensigtserklæring, som Torm indgik i sommeren 2009 med The Export-Import Bank of China, om samlede finansieringsmuligheder på 500 millioner dollar.
EPN.dk, 1/2, http://epn.dk/brancher/transport/skib/article1965961.ece

EU dikterer lavere lønninger i Grækenland
Dansk fagbevægelse er stærkt utilfreds med, at EU kan diktere lønnedgang i Grækenland. For første gang i den fælles mønts historie er et euroland så tæt på statsbankerot, at EU på det nærmeste må sætte landets finanspolitik og offentlige budget under administration. Grækenland bliver i morgen præsenteret for en bindende økonomisk redningsplan, der stiller detaljerede krav til inddrivelsen af skatter og nedskæringer af lønningerne i landets offentlige sektor. Og der er ikke tale om en venlig henstilling: Hvis den græske regering ikke kan indfri kravene, risikerer den ifølge euroreglerne bøder i milliardklassen. Selv om Danmark ikke er med i euroen, skaber unionens indblanding i de offentligt ansattes lønninger både bekymring og protester i den danske fagbevægelse. ”At EU griber ind i løndannelsen er fuldstændig uacceptabelt”, siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA, der organiserer en stor del af de offentligt ansatte i Danmark.
Politiken.dk, 2/2, http://politiken.dk/udland/article891861.ece

BALTIC DRY INDEX
2745 (-103) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 1/2, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 548,52 DKK
100 Euro = 757,57 DKK
Danske Bank, 2/2, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx#

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 41,371 (+590)
APM B-aktie: 42.930 (+460)
D/S Norden: 233 (-5)
D/S Torm: 60 (+0,50)
DFDS: 394 (+3)
Mols-Linien: 57,50 (0)
Børsen, 2/2

(Christian P)

THORA LUND

Image28722__fieldImage© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1