Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

DAGEN
Tor 4/2-2010 10.00

CO-SØFART KALENDER

Ole Strandberg – arbejder hjemme
John Ibsen – 13.30 møde
Bjarne M. Olsen – feriedag

FRA MEDIER

Rigmand vil købe Mols-Linien
Finansmand Karsten Ree, der blev milliardær efter salget af Den Blå Avis, er interesseret i at overtage kontrollen med Mols-Linien. En egentlig aftale kræver dog, at Ree kan få rederiet for en slik, hvilket de banker, der holder hånden under rederiets pressede storaktionærer, indtil videre ikke har vist interesse for. Karsten Ree bekræfter overfor dagbladet Børsen, at han har været i dialog om Mols-Linien med Amagerbanken, der sammen med Nykredit har store udlån til den eksisterende aktionærkreds. "Jeg har spurgt Amagerbanken, hvordan den er stemt omkring Mols-Linien, og der har jeg fået det svar, at de tager det stille og roligt. Jeg siger vist ikke for meget, hvis jeg bekræfter, at jeg lurepasser", siger Karsten Ree, der er storaktionær i Amagerbanken. Rees plan går ifølge Børsen ud på at få genetableret Grenaas position som det centrale knudepunkt, der binder Jylland sammen med Sjælland. De fire økonomisk pressede storaktionærer i Mols-Linien - advokat Olav Damkiær-Classen, Carsten Berger, eksbokser Hans-Henrik Palm og ejendomsinvestoren Henrik Ørbekker - forsøgte for mere end et år siden forgæves at skaffe en køber til deres aktiepost på omkring 60 pct. af Mols-Linien. Foruden de fire er rederiet Clipper storaktionær i Mols-Linien med en ejerandel på 30 pct. Mols-Liniens børsværdi var i foråret 2008 på mere end 3 mia. kr. I dag ligger den på lidt over 800 mio.
Børsen Online, 4/2, http://borsen.dk/investor/nyhed/175815/

FN konvention om ballastvand skal gennemføres i Danmark
Ballastvand fra store skibe har gennem mange år været et problem for havmiljøet. Ballastvandet opbevares i store tanke, der tidligere er blevet tømt ubehandlet i de farvande, hvor skibet har passeret igennem. Uden behandling af vandet kan forskellige levende organismer i ballastvandet sprede sig til økosystemer, hvor de ikke hører hjemme. I særligt uheldige tilfælde kan de udgøre et miljøproblem. Konventionen om ballastvand har til formål at mindske udbredelsen af disse invasive arter, som bl.a. kan forårsage sygdomme samt påvirke badevandet, mennesker, fisk og økosystemerne. For at sikre en hurtig og tilfredsstillende gennemførelse af konventionen har Søfartsstyrelsen indgået et partnerskab med By- og Landskabsstyrelsen og Rederiforeningen. Målet er ikke blot at få implementeret konventionen i Danmark, men også at sikre dens udbredelse i EU og resten af verden.
Søfartsstyrelsen, 4/2, http://www.sofartsstyrelsen.dk/Sider/Forside.aspx

Elektronisk afstemning om overenskomst
Hvis årets overenskomstforhandlinger på industriens område ender med en aftale, så bliver det for første gang muligt for Dansk Metals medlemmer at stemme digitalt. "Vi har undersøgt mulighederne, og har fundet frem til, at teknologien er så moden, at det godt kan lade sig gøre uden at det går ud over den sikkerhed og præcision, der naturligvis skal være omkring en så vigtig urafstemning," siger Carl Mahler, der er souschef i Metals organisationssekretariat. Medlemmerne får mulighed for at stemme på Metals hjemmeside, over SMS eller via fastnet-telefon: ”Vi håber, at de nye muligheder vil få endnu flere medlemmer til at stemme, når det ikke længere kræver en tur til postkassen, men kan klares med et par klik med musen eller på telefonen. Når urafstemningen bliver sat i gang, så får alle medlemmer grundig information om mulighederne, men det er naturligvis op til en selv, hvordan man vil stemme. Og hvis man foretrækker den gammeldags metode med papir og post, så er det selvfølgelig også en mulighed,” forklarer Carl Mahler.
Dansk Metal, 3/2, http://www.danskmetal.dk/Nyheder%20og%20presse.aspx

BALTIC DRY INDEX
2673 (-18) (rekord: 20/5-2008 11.793)
Dryships.com, 3/2, http://www.dryships.com/pages/report.asp

BANKENS - SALGSKURSER
100 USD = 545,70 DKK
100 Euro = 757,53 DKK
Danske Bank, 4/2, http://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Daglig-oekonomi/Valuta/Pages/Se-valutakurser.aspx#

AKTIEKURSER - KØBSKURSER
APM A-aktie: 41,910 (+90)
APM B-aktie: 43.650 (+110)
D/S Norden: 241,60 (+3,50)
D/S Torm: 61 (+1)
DFDS: 396 (-0,50)
Mols-Linien: 57,50 (+1,50)
Børsen, 4/2

(Christian P)

THORA LUND

Image28581__fieldImage© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Hovmester om ækvatordåb i TV2-artikel

Da Hans Sønderborg i 1962 på sin første udmønstring var messelærl ...

Pirateri: Dansk indsats i Guineabugten

Regeringen har i dag offentliggjort sit "Prioritetspapir for Danm ...
bottom banner1