Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
ITF-kongres 1
Man 9/8-2010 11.06
"Mexico City-politikken" vedtaget

(jævnfør indlæg i fagbladet som netop er oplagt på hjemmesiden, side 12-15)

”Mexico City-politikken” vedtaget.

På fællesmøde for havnearbejder og søfartssektionerne ved ITF's verdenskongres i Mexico City, blev den nye ”Mexico City-politik” vedtaget, søndag den 8. August.”Mexico City-politikken” fastlægger nye regler for overenskomstindgåelsen med skibe under bekvemmeligheds-flag (FoC) og internationale registre (2. registre).

Den nye politik slår som en grundregel fast, at overenskomstretten for et skib under FoC-flag, eller i et 2. register (f.eks. DIS), ligger hos fagforeningerne i ejerlandet, og at intet andet fagforbund må indgå overenskomst for disse skibe. Samtidig opfordres fagforeningerne i ejerlandet til at inddrage fagforeningerne i de søfarendes hjemlande i overenskomsterne, hvor dette måtte være muligt/ønskeligt.

Det erkendes at det kan være vanskeligt at inddrage fagforeninger i de søfarendes hjemlande, hvis der er mange forskellige nationaliteter som arbejder på samme skib.

Vedtagelsen skete ikke uden forbehold fra flere  fagforeninger, her især asiatiske fagforeninger, som nu kan se deres muligheder for at indgå overenskomster på skibe under FoC flag, eller skibe i internationale registre - uden hensyn til eller aftaler med fagforeningerne i ejerlandet - kraftigt begrænset.

Men som formanden for Singapore Sømands Forbund sagde på vegne af alle de singaporeanske søfartsorganisationer, støttede de op om vedtagelsen i solidaritet med de søfarende fra både I- og U-landene, på trods af forbehold overfor dele af politikken.

Der er også mange fagforeninger fra de løn-billige lande, som er glade for ”Mexico-politikken”, p.g.a. dens bestemmelser om, når muligt, at inddrage fagforeningerne i de søfarendes hjemlande i overenskomstforhandlingerne. Dette især fordi de i dag tit oplever, at de ikke bliver hørt, og at det er enkelte store fagforening's-aktieselskaber i Asien, der indgår aftaler for alle, uanset nationalitet.

CO-Søfart
© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1