Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
Maskinmestre
5/4-2011 09.50
Socialdemokratiet foreslår tillægsbevilling til uddannelse.

PRESSEMEDDELELSE fra
Maskinmestrenes Forening

Maskinmestrenes Forening og maskinmesterskolerne  glæder sig forslag fra Socialdemokratiet og opbakning fra Dansk Industri
    
En  tillægsbevilling på 10 mio. kr. skal forhindre op mod 200 nye studerende i  at blive afvist på uddannelsen som maskinmester til sommer.
  
Socialdemokratiet har fremsat et forslag i Folketinget om en  bevilling, der kan sikre oprettelsen af de ekstra studiepladser. Det  initiativ vækker glæde i Maskinmestrenes Forening og på landets  maskinmesterskoler og maritime uddannelsesinstitutioner, som uden ekstra  midler må afvise op mod 200 studerende med gymnasial baggrund til august.  
 
Årsagen  er, at regeringen i forbindelse med finanslovsaftalen for 2011 har indført  kvoter for optaget på uddannelsen på et tidspunkt, da interessen for at  blive maskinmester og erhvervslivets behov for maskinmestrenes kompetencer  aldrig har været større.
  
Hvis der ikke oprettes yderligere studiepladser, må  maskinmesterskolerne og de maritime uddannelsesinstitutioner afvise op til  200 unge, der allerede har søgt eller forventes at søge på baggrund af en  stor forhåndsinteresse. På den måde risikerer erhvervslivet at miste en  hel årgang af maskinmestre, samtidig med at uddannelsesinstitutionerne må skære ned og bremse de investeringer, der allerede er sat i gang,<<  siger det socialdemokratiske folketingsmedlem Bjarne Laustsen, der er en  af initiativtagerne til forslaget.
 
Socialdemokratiet henviser bl.a. til, at der er et stort behov for  at uddanne flere maskinmestre for at sikre Danmarks vækst og  internationale konkurrenceevne - et behov, der i de kommende år vil være  stærkt stigende på grund af bl.a. vækst i en række industrier som  offshore, skibsfart og udvikling af vedvarende energi. Samtidig er der i  dag praktisk talt ingen ledighed.
 
Bjarne  Laustsen har den opfattelse, at Økonomi- og erhvervsministeriet  udelukkende bygger behovet for maskinmestre på tal fra rederierne, som kun  tegner en femtedel af de brancher, der beskæftiger maskinmestre.  
 
Det  socialdemokratiske forslag kommer samtidig med, at en ny rapport fra  Klima- og Energiministeriet og Videnskabsministeriet konkluderer, at der  mangler tekniske specialister herhjemme, hvis danske virksomheder skal kunne fortsætte bl.a. miljøkapløbet.
 
Per  Jørgensen, formand for Maskinmestrenes Forening, er glad for meldingen fra  Dansk Industri om behovet for at tiltrække og skabe rum for flere  studerende på de naturvidenskabelige uddannelser, som  maskinmesteruddannelsen er en del af.
 
Forskningspolitisk chef i Dansk Industri, Charlotte Rønhoff, siger  til P3Nyheder, at også politikerne skal ind i kampen, hvis Danmark ikke  for alvor skal miste terræn inden for udviklingen af grøn teknologi. Hun  mener, at det bl.a. er politikernes ansvar, at der er pladser nok på de  tekniske universiteter.
 
I dag er  80 pct. af maskinmestrene beskæftiget på land, og med maskinmestre i  nøglepositioner i alle landets væsentligste funktioner er en massiv  satsning på opkvalificering af arbejdsstyrken afgørende for at styrke den  danske udvikling og konkurrenceevne. Faglige kompetencer og effektiv  ledelse skal være med til at øge produktivitet i samfundet.
 
Maskinmestre styrer og administrere de grundlæggende systemer, som  samfundet bygger på, såsom el, vand og varme. Desuden arbejder  maskinmestre med ledelse og effektiviseringer i mange forskellige  produktions- og industrivirksomheder, på kraftværker og rensningsanlæg og  i elforsyningsselskaber samt offshore med vind, olie- eller gasproduktion.
 
Maskinmestrenes Forening
Formand Per Jørfgensen
 © Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Slår et ekstra slag for skibsmekaniker-uddannelsen i høringssvar

Omlægningen af uddannelserne til sætteskipper- og skibsfører, hvo ...

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IM ...
bottom banner1