Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

OK-nyt: Kokke og skibsass. Esvagt - hovmestre Maersk

Via login på "Medlemsside" kan medlemmer af Metal Maritime nu læs ...

Tema om mænd på barsel i Metal Magasinet

Metal Magasinet sætter i sin nyeste udgave fokus på mænd på barse ...

Deltag i ITF-fotokonkurrence: Portrætter af søfarende

CO-Søfart - 09. april 2021

Illustration: ITF Seafarers Trust

Deltag i ITF-fotokonkurrence: Portrætter af søfarende

Med en ny fotokonkurrence retter ITF Seafareres Trust igen fokus mod de søfarende. 40 af de indsendte portrætter trykkes i en bog, og vinderne af konkurrencen offentliggøres på Seafarers Day, 25. juni.

Af Hanne Hansen

Frem til 1. maj modtager ITF billeder til dette års fotokonkurrence, der har titlen: “Out of sight, not out of mind”. Målet er at samle så mange portrætter af søfarende som muligt. Så foruden billederne, omfatter konkurrencen også en kortere beskrivende tekst om personen på portrættet.

Hovedideen er som sidste års ITF-fotokonkurrence at sætte fokus på dem, der holder verdenshandelen i gang og sørger for, at livsvigtige forsyninger transporteres jorden rundt - de søfarende. Konkurrencen sidste år, “Still at Sea”, fik deltagelse af knap 3.000 billeder, langt de fleste af høj kvalitet både fototeknisk og indholdsmæssigt.

Synlighed

Med containermastodonten ‘Ever Given’s blokering af Suez-kanalen forrige uge, fik verdenssamfundet for en kort stund øje på, hvor vigtig søtransporten er. Samme bevågenhed har de tusindvis af søfarende, der under hele pandemien ikke har kunnet komme hverken ud eller hjem opnået - desværre. De søfarendes forhold under Corona-krisen er for længst kaldt en humanitær katastrofe, uden der er sket synderligt ved det.
ITF, søfarendes faglige organisationer og rederiorganisationer har vedholdende presset på for global indsats.

Den manglende synlighed af såvel søfarende som pandemiens påvirkning af søfarendes arbejdsliv er en af udfordringerne og ITF har med titlen på fotokonkurrencen da også tilført det gamle mundheld om at være ude af øje et tvist med tilføjelsen “ikke” - “Out of sight, not out of mind.”

Med fotokonkurrencen retter ITF igen fokus mod de søfarende, og håbet er at de mange portrætter og historier vil give folk i land et indblik i tilværelsen til søs. 

 

1. præmie på 8.500 kr

Blandt de indsendte bidrag vil ITF udvælge 40 portrætter og historier, der samles og udgives i en trykt bog. For billeder udvalgt til bogen vil indsenderen modtage 100 GPD (ca. 850 kr). Vinderbilledet tildeles 1.000 GPD (ca. 8.500 kr) og vil foruden komme på forsiden af bogen.

Vinderne af konkurrencen og vinderportrætterne vil blive offentliggjort 25. juni som et led i markeringen af “Seafarers Day”.

 

Sådan deltager du

Billeder og tekst til foto-konkurrencen oploades via hjemmesiden hos ITF Seafarers Trust. Og materialet skal opfylde nogle ganske få krav:

- Personen på billedet skal have givet tilsagn om, at portrættet må anvendes i konkurrencen

- Billedet skal være i høj opløsning. (billeder fra Facebook, Instegram og andre sociale medier dur ikke, da de er komprimeret. Billeder taget med mobilen i “selfie-tilstand” dur heller ikke, da mobilens selfie-kamera tager billeder i lav opløsning.)

- Den ledsagende tekst om personen skal fylde maks. 200 ord

- Hver enkelt deltager må bidrage med i alt tre billeder/historier

Sidste frist for deltagelse er 1. maj.

 

Deltag her:

Materialet uploades på hjemmesiden hos ITF Seafarers Trust - klik her

 

Læs mere

om fotokonkurrencen på ITF Seafarers Trust her