Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Skibsassistenter spritter igen af på Molslinjens ruter

Den skærpede situation med stigende smittespredning har aktualise ...

Aftale om besætningsskift ophører og udfases

De akut opståede problemer for besætningsskift som følge af Covid ...

Højlydt hyldest af alle søfarende 1. maj

CO-Søfart - 01. maj 2020

I dag kl. 12 får alle søfarende en højlydt hyldest. Illustration: ITF

Højlydt hyldest af alle søfarende i dag 1. maj kl. 12

Danske Rederier står bag hyldest-arrangement i København i dag kl. 11.30. Metal Maritime deltager i markeringen, der også er et internationalt alarmsignal om de 150.000 søfarende, som er uden mulighed for at blive afløst på grund af Covid 19-pandemien.

Af Hanne Hansen

I dag 1. maj kl. 12 lokal tid hyldes alle søfarende med “salut” fra skibenes tågehorn. “Salute Seafarers - Sound your Horn”-initiativet begyndte som spredte opfordringer fra søfarendes organisationer og rederier globalt. Og over de seneste par uger har forslaget om i år at udvide Arbejdernes Internationale Kampdag 1. maj med en særlig hyldest af verdens søfarende fået tilslutning fra organisationer world wide.
Hyldesten gælder især de 150.000 søfarende som for tiden er om bord uden udsigt til afløsning på grund af corona-krisen.

ITF (International Transport Workers’ Federation) og ICS (International Chamber og Shipping) har i samarbejde løftet forslaget fra “græsrodsniveau” til en koordineret og fælles kampagne. Og med IMO’s formulerede tilsagn om moralsk opbakning for godt en uge siden er hashtagene som #HeroesAtSea og #HeroesAtSeaShoutout trendet på de sociale medier.

Tanken er at markere søfarendes centrale og især udsatte position under Covid 19-pandemien. Aktionen har fået flere fortolkninger. Det verdensomspændende lydhav af tågehorn kl. 12 i jordklodens skiftende tidszoner er blandt andet tolket som et højlydt alarmsignal fra en branche, der efterlyser international aktion for at få hårdknuden med de umulige besætningsskift løst.

 

Hyldest i København med ministerdeltagelse

Herhjemme har opfordringerne fra ITF og ICS inspireret Danske Rederier til et hyldest-arrangement i København kl. 11.30.

Metal Maritime deltager i Danske Rederiers inviterede arrangement på Esplanaden og ved Amaliekaj, hvor Uddannelses- og Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) repræsenterer regeringen. Lydsignalet vil komme fra 'Svitzer Hermod', hvor aktiveringen af hornet i dagens anledning er lagt ii hænderne på Uddannelses- og Forskningsministeren.

 

Del videoer eller send dem til ITF

ICS opfordrer alle til at dele videoer fra aktionerne på de sociale medier under hashtagget #HeroesAtSeaShoutout

ITF modtager gerne videoer fra “signal-aktionen” for at sammenklippe en kavalkade af “koncerten” med levende billeder af de søfarende, som det hele handler om.
Videoklip til ITF sendes via WhatsApp eller Viber til +44 7523 515097 eller de kan uploades på dette link https://bit.ly/2WcXOIz


Herunder opfordringen til at hylde de søfarende fra International Chamber of Shipping i videoformat.