Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Særoverenskomster: Forhandlinger i gang for menige

Forhandlinger om udestående særoverenskomster for menige i både c ...

Aftale med DFDS om kompensation for rederipålagt Covid19-test

Efter konstruktive forhandlinger er Metal Maritime sammen med Mas ...

Ny kortfilm om den danske indsats under D-dag 1944

CO-Søfart - 09. april 2015

Ny kortfilm om den danske indsats under D-dag 1944 - premiere i dag på Youtube

I dag - 75-året for den danske besættelse - er der premiere på dokumentarfilmen "D-dag med danske øjne" - i alt 26 minutter. Filmen, der har fokus på de danske krigssejlere, ligger offentligt tilgængeligt på Youtube.

”D-dag med danske øjne” handler om den danske indsats under invasionen i Normandiet 1944. Filmen har fokus på krigssejlerne og deres betydning for de allieredes anerkendelse af Danmark. 6.300 danske søfolk sejlede for de allierede under krigen. Omkring 800 af dem deltog i ”Operation Overlord”. Udover søfolkene medvirkede også et mindre antal danske faldskærmssoldater, infanterisoldater og kamppiloter. Danske betoneksperter og ingeniørfirmaer med base i London var med til at designe og producere de kunstige havne – de såkaldte mulberries. Havnene gjorde det muligt for de allierede at landsætte massive mængder tropper og materiel på strande, hvor tyskerne ikke forventede en landgang.

Se filmen nederst her på siden

 

I filmen medvirker krigssejlerne Erik Egebak, Erik Albertsen, J. P. Sørensen og den unge kulturformidler Jakob Kjærsgaard, der har sat en udstilling om de danske krigssejlere op på ”Utah Beach Museum” / ”Musée du Débarquement Utah Beach”. Afdøde krigssejlere og kamppiloter citeres, og filmen følger krigskorrespondent Emil Blytgen-Petersen, der dækkede invasionen for det engelske ”Frit Danmark”. Fortællingen er baseret på historisk arkivmateriale fra danske og udenlandske arkiver.

Filmen henvender sig også til et ungt publikum. Speaken er indtalt af Malene Tabart, og underlægningsmusikken er skrevet af Victor Bøje.

”D-dag med danske øjne” har en varighed på 26 minutter. Den er tilrettelagt af Anette Eggert Frydenberg, Cicerone ApS og produceres i samarbejde med Ebbe Kyrø, Nexus Kommunikation A/S. AEF og EK har tidligere produceret dokumentarprogrammer om historiske emner for DR.

 

Filmen har følgende sponsorer:

15. Juni fonden, 3F’s Medie- og Kulturfond, Iver C. Weilbach, Søfartens Ledere, Maskinmestrenes Forening, Jens og Margrethe Withs Fond samt Søfolkenes Mindefond.