Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Nye overenskomster på hjemmesiden

Arbejdet med etableringen af den kommende Femern forbindelse er i ...

Rabat på billetter til historisk motorløb

Copenhagen Historic Grand Prix er et historisk og traditionelt mo ...

Operation "Flere kvinder til søs" i gang

CO-Søfart - 20. maj 2019

Tre kvindelige søfarende debatterede og besvarede spørgsmål om det at arbejde til søs og vælge en maritim karriere. Fra venstre skibsinspektør Bianca Louise Larsen, Sjøfartsdirektoratet Norge, Emma Karstensen, maskinmesterstuderende SIMAC / Maersk Line og Louise Windelboe, Marine Surveyor.

Operation "Flere kvinder til søs" i gang

Uddannelsesveje, karrieremuligheder, "lugten i bageriet" og meget mere var på agendaen, da "Taskforce - Flere kvinder til søs" i onsdags smøgede ærmerne op, lyttede, diskuterede og bragte emner op til videre forarbejdning.

Tekst og foto: Hanne Hansen

Fremtidig rekruttering til Det Blå Danmark er udfordret, og erhvervet arbejder nu målrettet mod at tiltrække flere kvinder.
Onsdag i sidste uge samledes den nedsatte "Taskforce" med 30 deltagere fra alle grene af Det Blå Danmark - herunder også Metal Maritime.

Og der er plads til forbedringer. Kun 6 pct. af arbejdsstyrken i danskflagede skibe er kvinder. Heraf er langt størstedelen beskæftiget i passager- og RoRo-skibe.
Samlet i erhvervet, når landjobs tælles med, er andelen af kvinder ifølge Danske Rederier på 14 pct.

Indspark fra Christiansborg

-Der skal mere kul på, konstaterede folketingsmedlem Mette Reissmann, Socialdemokratisk ordfører for Uddannelse og Forskning. Hun holdt som medlem af "Taskforcen" pause fra valgkampen denne onsdag og bidrog med både inspiration og politisk opbakning i form af et længere oplæg.

-I har god grund til at rose jer selv. Det er et flot og godt stykke arbejde, der nu er sat i gang, bemærkede Mette Reismann blandt andet.

 

Fagligheden i højsædet

Hvad skal der til, og hvordan er livet så derude for kvinderne?
Disse og mange flere spørgsmål gav tre kvindelige søfarende god besked om.
Fra SIMAC deltog Emma Karstensen, der er i gang med sit afsluttende semester som maskinmesterstuderende og kadet i Maersk Line. Louise Windelboe, der er skibsføreruddannet og pt. arbejder som Marine Surveyor, talte på baggrund af 24 års erfaring i erhvervet, mens Bianca Louise Larsen, der også er skibsføreruddannet, tilførte erfaringer fra 13 år i norsk shipping.
Såvel Louise Windelboe som Bianca Louise Larsen er uddannet via skibsassistentvejen. For Bianca Louise Larsen var det dog besværligt at finde job herhjemme som skibsassistent, hvorfor hun i stedet søgte mod Norge. Her har hun også taget sin navigatøruddannelse.

Fælles for alle tre er, at de brænder for jobbet, sætter fagligheden i centrum og ikke umiddelbart kan komme i tanke om et mere attraktivt erhverv. Og som Bianca Louise Larsen påpegede, så er børn ingen hindring. Hun har selv sejlet med små børn hjemme.

 

Gruppediskussioner

Paneldebatterne blev fulgt op af diskussioner i grupper, og dagen blev afrundet med fremlæggelse af arbejdsgruppernes resultater.
Og flere af arbejdsgrupperne konkluderede, at erhvervets mange mænd naturligvis ikke må hverken glemmes eller overskygges af en kvinde-kampagne. Tvært i mod. Mændene er centrale for, at kvindernes sølle andel af jobbene på 6 pct. kan øges. Gerne rigtig meget, men lidt har også ret - til en start.

Læs mere i Fagbladet CO-Søfart nr. 3, der udkommer 21. juni

01WS MWS 15may19 4327 1200pxlres

Fra Danske Rederier bød direktør Anne W. Trolle velkommen til dagen, og opsummerede status på diverse tiltag på rekrutteringsfronten - og kvindeprojektet.