Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Pirateri: Dansk indsats i Guineabugten

CO-Søfart - 30. november 2018

Link til rapporten på Udenrigsministeriets hjemmeside nederst her på siden.

Pirateri: Dansk indsats i Guineabugten

Guineabugten får fornyet fokus i regeringens nye strategi for bekæmpelse af pirateri. Området har i 2018 været hyppig genganger i indrapporteringer af overfald og angreb og står således for 40 pct. af samtlige rapporteringer.

Af Hanne Hansen

Regeringen har i dag offentliggjort sit "Prioritetspapir for Danmarks indsats mod pirateri og anden maritime kriminalitet 2019-2020".
Bag den noget lange titel gemmer sig flere nyheder. Herunder blandt andet en opprioritering af indsatsen i Guineabugten, der alene i år står for 40 pct. af samtlige indrapporterede overfald og angreb. Det bekymrende er, at de kriminelle handlinger i området også i mange tilfælde er særdeles voldelige og brutale.

Pirateri og kriminalitet ved Afrikas Horn holdes fortsat stangen med en massiv international indsats. Men regeringen opfordrer til fortsat at holde et vågent øje med regionen, hvor krigen i Yemen blandt andet hurtigt kan ændre situationen fra at være "under kontrol" til at være "ude af kontrol".


Beskyttelse af danske interesse og danske søfarende

I strategipapiret defineres formålet med de danske indsatserrundt omkring i verden således:
Den overordnede målsætning for Danmarks indsats er at beskytte danske interesser og søfarende såvel som international skibsfart ved at begrænse truslen fra pirateri og anden maritim kriminalitet.
Fra CO-Søfart og Metal Maritime deltog formand Ole Philipsen i en forudgående briefing om regeringens tiltag under et møde i sidste uge.

Udenrigsministeriet har i dag offentliggjort såvel strategien på sin hjemmeside sammen med pressemeddelelse og udtalelser fra hhv. udenrigsminister Andreas Samuelsen, forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen samt erhvervsminister Rasmus Jarlov.


Læs strategipapiret

Link til pressemeddelelse og strategipapir - klik her...