Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

-Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

CO-Søfart - 06. juli 2018

Birgit Sølling Olsen, fhv. vicedirektør i Søfartsstyrelsen, er udpeget som modtager af IMO-pris. Ved hendes fratrædelse i Søfartsstyrelsen sidste år bragte vi i Fagbladet CO-Søfart en interview-artikel, hvor hun bl.a. fortalte om det internationale engagement.

CO-Søfart: -Velfortjent IMO-pris til Birgit Sølling Olsen

Fhv. vicedirektør i Søfartsstyrelsen, Birgit Sølling Olsen, er af IMO udpeget som modtager af den prestigefyldte pris, “International Maritime Prize”.

Af Hanne Hansen

-Det er mere end velfortjent, at Birgit Sølling Olsen modtager IMO’s prestigefyldte pris, “International Maritime Prize”, siger Ole Philipsen, formand for CO-Søfart og Metal Maritime.

IMO’s Council, FN-organisationens styrende organ, er i disse dage samlet til møde i London, hvor rådet har vedtaget at udpege Birgit Sølling Olsen som dette års modtager. Overrækkelsen af prisen vil ske i november.
IMO, International Maritime Organization, indførte prisen i 1980, og den tildeles en person eller organisation, “der har ydet et væsentligt bidrag til IMO's arbejde og formål”.

Kæmpe indsats med de søfarendes tarv i centrum

-Birgit Sølling Olsen har gennem sit mangeårige arbejde som dansk repræsentant i IMO ydet en kæmpe indsats, og det har altid været med de søfarendes tarv for øje. Altid. Også selv om der var udstrakt, international modstand, så har hun altid formået via sit engagement, sin benhårde arbejdsmoral og med politisk indsigt og forståelse i globalt tilsnit at have de søfarende i fokus i IMO’s tiltag og arbejde. Også når det var sværest, siger Ole Philipsen og tilføjer:
-Og som embedsmand har hun uden at kny taget tæskene, når offentligheden kritiserede systemet. Når bølgerne gik højt og kritikken er haglet ned i udiplomatiske gloser, så har Birgit Sølling Olsens skuldre været meget brede - også selv om kritikken var helt uberettiget, har hun stået på mål.

At det over tid i 1990’erne lykkedes at få det internationale samfund til at tage konkrete skridt til bekæmpelse af pirateri er et af Birgit Sølling Olsens store resultater. Anerkendelsen i IMO-regi kom i første omgang mere uformelt i form af tilnavnet “Pirate Mamma”. Men fra Asien til Sydamerika - og senere Somalia og mellemøsten er “Pirate Mamma” velkendt - og anerkendt.

Fortsat i IMO efter pensionering

Birgit Sølling Olsen forlod for et år siden Søfartsstyrelsen for at gå på pension. Dog er hun på opfordring fra IMO fortsat som konsulent i det internationale arbejde.

-IMO har udmærket vidst, at organisationen stod overfor at miste en uerstattelig kapacitet. Og det er naturligvis helt i Birgit Sølling Olsens stil at fortsætte det uselviske arbejde, også selv om hun reelt er fratrådt for pensionering. Det kan vi som søfarende kun være taknemlige for, siger Ole Philipsen.

Ved Birgit Sølling Olsens fratrædelse i Søfartsstyrelsen ved udgangen af maj sidste år bragte vi i Fagbladet CO-Søfart nr. 3, 2017 et længere interview, hvor hun kiggede tilbage på sit arbejdsliv og fortalte om sine grundprincipper. Og som artiklens overskrift antydede, har samtalen og udvekslingen af synspunkter altid stået i centrum: -Hellere tale  sig til rette end skrive lange formfuldendte breve.

Læs artiklen i Fagbladet CO-Søfart nr. 3, 2017 her…

Artiklen fortæller også, hvordan det maritime ved en tilfældighed blev Birgit Sølling Olsens arbejdsområde, da hun stod som ung og nyuddannet jurist.

Bag indstillingen af Birgit Sølling Olsen som modtager af IMO-prisen stod foruden Danmark de to organisationer International Chamber of Shipping og International Group of P & I Clubs.