Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Fagbladet CO-Søfart nr. 4 er udkommet

Bladet kan nu læses online her på hjemmesiden. Den trykte version ...

Udflugt: Roskilde - vikinger og frokostsejlads

Vi prøver igen og håber, at 3. gang er lykkens gang, så vi endeli ...

Dansk Metal nu til lands, til vands og i luften

Metal Maritime - 13. november 2021

Den kommende formand for Metal Luftfart og bestyrelsesmedlemmer fra Metal afd. 16, var først i november på besøg hos Metal Maritime. Fra venstre Carsten Nielsen afd. 16., kasserer Jens Sandahl afd. 16., den kommende formand for Metal Luftfart Henrik Nipper, Ole Philipsen, formand for Metal Maritime og Susanne Holmblad fra Maritim afdelings A-kasse. Foto: Metal Maritime

Dansk Metal nu til lands, til vands og i luften

Piloter og kabinepersonale i SAS fusionerer ind i Dansk Metal i en ny forbundsafdeling, Metal Luftfart. Metal Maritime skal varetage A-kasse opgaverne for Metal Luftfart, hvor ansattes udfordringer har flere lighedspunkter med de danske søfarendes.

Af Hanne Hansen

Dansk Metal har fået en ny forbundsafdeling, Metal Luftfart. 
I torsdags besluttede SAS kabinepersonale, Cabin Attendants Union, at slå følgeskab med Dansk Pilotforening ind i Dansk Metal og den nye forbundsafdeling, Metal Luftfart.
Den nye afdeling kommer foruden til rumme flymekanikerne fra Metals afdeling 16.
Dansk Pilotforening, der består af piloter i SAS, besluttede enstemmigt på foreningens generalforsamling først i oktober at fusionere med Dansk Metal.

Hos Dansk Pilotforening satte formand Henrik Thyregod ord på forventningerne, da afstemningsresultatet på piloternes generalforsamling lå klar.
”Vi ser frem til at blive en del af et stærkt samarbejde i en indflydelsesrig organisation som Dansk Metal, og vi sætter nu ekstra fokus på luftfartsbranchen for at fastholde og sikre luftfarten i Danmark.”

Erfaringer hentet fra etableringen af Metal Maritime

Fra Metal Maritime har formand Ole Philipsen været varm fortaler for såvel fusionen som konstruktionen i form af oprettelsen af den nye forbundsafdeling, Metal Luftfart. Der er trukket på erfaringerne fra etableringen af Metal Maritime, der i 2011 blev skabt ved fusion mellem Dansk Metal og Dansk Sø-Restaurations Forening og blev til den hidtil eneste forbundsafdeling i Dansk Metal.

”Såvel Dansk Pilotforening som kabinepersonalets forening er stærke organisationer, som i mange år har været i kamplinjen i et flymarked, der på mange måder ligner skibsfarten. Flypersonalets problemer har mange ligheder med de problemer, som danske søfarende har. De oplever at blive udskiftet af billigere personale fra Østeuropa, deres fly bliver registreret i billige lande, hvor de ikke kan kræve overenskomster osv.,” pointerer Ole Philipsen.


Størst politisk indflydelse

”Det er glædeligt, at dygtige bestyrelser i disse foreninger har set, hvor de opnår størst politisk indflydelse og finder de bedste ressourcer til at kæmpe for medlemmerne og bevarelsen af disses arbejdspladser og valgt at fusionere med den,” siger Ole Philipsen.
Den kommende formand for Metal Luftfart og bestyrelsesmedlemmer fra Metal afd. 16, var først i november på besøg hos Metal Maritime for at høre nærmere om det at være en forbundsafdeling i Dansk Metal. Fra beslutning til effektuering ligger en række lavpraktiske opgaver, der skal løses.

Det er aftalt at Metal Maritime fremover skal varetage A-Kasse-opgaverne for Metal Luftfart.
”Jeg ser frem til det fremtidige tætte samarbejde med Metal Luftfart og glæder mig over, at Metal Maritime ikke længere er den eneste forbundsafdeling i Dansk Metal,” bemærker Metal Maritimes formand Ole Philipsen.