Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Desværre - også farvel til Henrik Holck, DFDS

Metal Maritime - 06. marts 2019

Henrik Holck, Executive Vice President People and Ships, forlader DFDS. Det meddeler rederiet her to dage efter meddelelsen om CEO Niels Smedegaards fratræden. Foto: Tri Nguyen Dinh / frifagbevegelse.no

Desværre - også farvel til Henrik Holck, DFDS

Henrik Holck bragte personalepolitikken i DFDS fra minus-position til erhvervets førsteplads med nytænkning og nyskabende tiltag.

Af Ole Philipsen, formand Metal Maritime

Endnu en rigtig træls nyhed fra DFDS. Henrik Holck, Executive Vice President People and Ships, stopper også. Meddelelsen fra DFDS kommer to dage efter, at rederiet varslede CEO Niels Smedegaards fratræden.

Som samarbejdspartner sidder vi nu med ikke bare én, men to både beklagelige og ærgerlige nyheder for vores medlemmer, der er ansat i rederiet.

Da Henrik Holck og hans tilgang til HR ankom til DFDS og erhvervet i 2007, var vi mange, der rystede på hovedet.
Vi lagde ikke skjul på vores tvivl og sagde rent ud til ham: ”Du holder maksimalt tre måneder”.
Nu 12 år senere må vi erkende, at de tre måneder blev til en del mere. Heldigvis.
Vi kan se tilbage på en kreativ tid med de op- og nedture, som alting har. Men især opturene har været bemærkelsesværdige.

Personalepolitik i toppen

I 2007 var personalepolitikken ikke-eksisterende i DFDS. Den blev primært drevet af bemærkningen: ”Der er 20 på kajen, som gerne vil have dit job.” Fra den gang og til nu er der sket kæmpe forandringer. DFDS har i dag en god og solid personalepolitik, der placerer sig i toppen af søfartserhvervet og er samtidig på mange måder langt foran andre arbejdspladser i Danmark.
Henrik Holck er idemanden bag Den Sociale Arbejdsmarkedsfond, som rederiet etablerede sammen med os i Metal Maritime. Fonden yder hjælp til ansatte i rederiet i socialt udsatte situationer.

Henrik Holck har vist søfartserhvervet, at CSR ikke bare er noget man skal tale om for at lyde smart og være ajour med tidsånden, men noget man skal praktisere. Han har også vist, hvordan det gøres.
Jeg skal være den første til at indrømme, at det har krævet sit at være bare nogenlunde på omgangshøjde med hans mange ideer. "Plejer" har ikke lang levetid hos ham.
Nytænkende og begavede mennesker deler altid vandene, men ingen, der har oplevet Henrik som mod- og medspiller, kan betvivle, at han altid er retskaffen, tager ansvar, tænker ud af boksen og er 100 pct. loyal i indgåede aftaler.

Det er trist, at Henrik ikke indgår som en del af rederiets fremtid. Han efterlader store fodaftryk, der bliver svære at udfylde.

Beskederne om både Niels Smedegaards og Henrik Holcks exit fra DFDS har gjort denne uge til en rigtig træls start på marts måned.