Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Fagbladet CO-Søfart nr. 5 er udkommet

Bladet kan nu læses online her på hjemmesiden. Den trykte version ...

Besætningsskift genoptaget i DFDS efter afklaring

DFDS meddelte i går aftes, at rederiet efter afklaring igen genne ...

DFDS-opsigelser reduceret i antal efter forhandlinger

Metal Maritime - 29. juni 2020

Nederst på siden link til dokumenter om “Rettigheder” og “Betingelser” vedrørende opsigelserne i DFDS.

DFDS-opsigelser reduceret i antal efter forhandlinger

Efter intense og til tider højlydte forhandlinger er det lykkedes Metal Maritime at begrænse opsigelser i DFDS. Corona-konsekvenserne rammer hårdt på passagerruterne, og det er dybt beklageligt, at opsigelser i større omfang er en realitet.

Af Ole Philipsen, formand Metal Maritime

Forudsigelsen om, at genopstarten af samfundet efter Corona-nedlukningen bliver mere smertefuld end nedlukningen, har desværre vist sig at være rigtig.
Mange virksomheder er begyndt at opsige medarbejdere i større omfang, og nu er det beklageligvis også kommet til søfarten.

DFDS oplyste os for ca. 3 uger siden om, at rederiet i lyset af de forventede passagertal for resten af 2020 og langt ind i 2021 måtte indskrænke serviceudbuddet om bord på passagerskibene og derfor beklageligvis også antallet af ansatte.

Efter DFDS’ henvendelse, har Metal Maritime de sidste par uger været i tæt dialog med rederiet om dets foreslåede indskrænkninger.

Torsdag den 25. juni blev vi formelt indkaldt til forhandlinger om opsigelser i større omfang efter lovens bestemmelser. 3F PSHR har også været indkaldt til sådanne forhandlinger.

Omfanget af opsigelser var i DFDS’ oprindelige plan 220. Dette antal er i skrivende stund reduceret til under 190, og der forhandles fortsat om alternative løsninger for yderligere reduktion af antallet.
Det ændrer dog ikke ved, at antallet er overvældende og dagen i dag er en rigtig trist dag for ansatte i rederiet.

Inden for Metal Maritimes område har DFDS A/S fremlagt lister med stillinger, som ønskes nedlagt. Heraf var der på mange stillinger navne på de personer, som rederiet ville opsige.

Indledningsvis havde DFDS også planlagt reduktioner indenfor dæk/maskine. Her lykkedes det i den indledende dialog at få disse reduktioner taget af bordet.

Intense forhandlinger siden i torsdags

Siden i torsdags har der været intense og hårde forhandlinger mellem DFDS A/S og Metal Maritime for at få reduceret antallet af opsigelser af cateringofficerer og ansatte inden for cateringområdet, samt få taget medlemmer af opsigelseslisten pga. af særlige forhold, alder og anciennitet osv.
Det er desværre ikke lykkedes for alle, men mange er kommet af listen, og for andre er der indgået særlige aftaler.

Desværre betyder det store antal opsigelser, at det er svært at få alle, man ønsker, af listen, da det jo samtidig vil medføre, at man sætter andre på listen.
Det er dog lykkedes at få det totale antal af opsigelser nedbragt, og der er en del medlemmer, som er kommet af listen.

I forbindelse med de omfattende forhandlinger, er der samtidig indgået aftaler om betingelserne for opsigelserne. (se link nederst på siden til pdf-filer med rettigheder og betingelser).

Tung byrde for tillidsrepræsentanter

Der skal lyde en kæmpe ros til tillidsfolkene for Business Leader, Floor Manager og menigt cateringpersonale, som har deltaget i dette arbejde. De har ydet en stor indsats for at begrænse antallet af opsagte, samt henvist til forhold, som har ført til andre løsninger for mange, der ellers skulle opsiges.

Samtidig har de gennem længere tid gået med en viden, som de ikke har kunnet dele med andre. En viden som er tung at bære, når man omgås berørte personer på skibene. Det har været en næsten umenneskelig opgave.

Håber på hurtig og positiv udvikling i passagerantal

Det er både DFDS A/S og Metal Maritimes håb, at udviklingen i passagerantal og den generelle rejselyst hurtig vender tilbage, således at mange af opsigelserne kan annulleres i de kommende måneder og de ansatte kan vende tilbage til arbejdet ombord.

Som beskrevet har det været intense forhandlinger og indimellem har der været hævede stemmer i dialogen. Men DFDS’ forhandlere skal roses for at have været åbne for argumenter.

 

Berørte medlemmer: Ring eller skriv

Vi sidder klar ved telefoner og mail i Metal Maritime. Berørte medlemmer med spørgsmål skal bare ringe eller skrive. Der kan dog - på grund af det store antal af opsigelser - opstå kø ved telefonerne.

Ring på hovednummeret: 36 36 55 85

eller skriv på mail: maritime@danskmetal.dk

 

Læs dokumenterne "Rettigheder" og "Betingelser"

 

Rettigheder i forbindelse med opsigelse (pdf) 

Betingelser aftalt med DFDS (pdf) Opdateret version lagt på 30. juni kl. 15