Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

OK-nyt: Kokke og skibsass. Esvagt - hovmestre Maersk

Via login på "Medlemsside" kan medlemmer af Metal Maritime nu læs ...

Tema om mænd på barsel i Metal Magasinet

Metal Magasinet sætter i sin nyeste udgave fokus på mænd på barse ...

Efterlyser fleksibilitet for søfarende i vaccine-køen

Metal Maritime - 21. maj 2021

Link til det fælles brev fra de tre organisationer nederst her på siden. Foto i collage: Shutterstock

Efterlyser fleksibilitet for søfarende i vaccine-køen

Søfarende har problemer med at få vaccine-tider til at gå op med ude- og hjemmeperioder. 3F Sømændene, Maskinmestrenes Forening og Metal Maritime opfordrer regeringen til at indføre fleksibilitet i booking-systemet.

Af Hanne Hansen

3F Sømændene, Maskinmestrenes Forening og Metal Maritime opfordrer i et fælles brev regeringen til at kigge på programmet for Covid-19-vacciner, så søfarende på lige fod med den øvrige befolkning kan få den livsnødvendige vaccine.
I alle tre organisationer har medlemmer rettet henvendelse om problemer med at få booket vaccinetider, der matcher ude- og hjemmeperioderne.

Afvist af regionen, der samme dag havde haft flere henvendelser fra søfarende

I brevet, der er adresseret til Erhvervsminister Simon Kollerup og Sundhedsminister Magnus Heunicke, henvises til et konkret eksempel, hvor en maskinchef med bopæl i Region Sydjylland måtte opgive at booke tider og derefter, da han henvendte til sig regionen med problemet, blev afvist. Dog med den bemærkning, at han var den tredje søfarende, som regionen samme dag havde modtaget henvendelse fra.

De tre organisationer opfordrer ministrene til at indføre større fleksibilitet i vaccine-bookingen og/eller indføre mulighed for, at søfarende tildeles Moderna-vaccinen, som tillader op til 12 uger mellem de to vaccinationer.

Vaccinen er vital for søfarende

Brevet henviser til søfarendes centrale position i sikring af forsyningskæderne og tilføjer i den forbindelse, at netop søfarende gennem hele Corona-pandemien vedholdende har udført arbejdet under svære betingelser.
“Det er af vital betydning for de søfarende at blive vaccineret for at kunne rejse til og fra skibene verden over henset til både sikkerheds- og sundhedsmæssige forhold,” noterer de tre organisationer i brevet.

I Metal Maritime understreger formand Ole Philipsen, at organisationerne ikke efterlyser positiv særbehandling af søfarende:

“Vi beder ikke om at komme frem i køen eller få anden positiv særbehandling. Vi opfordrer ene og alene til, at vaccineprogrammet tilføjes fleksibilitet, så søfarende kan gøre brug af vaccinetilbudet på lige fod med alle andre danske statsborgere,” kommenterer Ole Philipsen.

 

Læs brevet fra de tre organisationer her...