Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Opsigelser i Fjord Line i stort omfang

Metal Maritime har til det sidste forsøgt at finde forhandlingslø ...

Metal Maritime afværger 50 opsigelser i DFDS

Corona-situationen har ramt DFDS A/S passagerskibe hårdt og ikke ...

Forberedelserne til OK2020 godt i gang

Metal Maritime - 15. januar 2020

Se direkte link til "Medlemsside" nederst her på siden.

Forberedelserne til OK2020 godt i gang

På det maritime område afventer vi, at Transportforliget falder på plads, hvorefter vi kan komme i gang med forhandlingerne, der i første omgang omfatter 80 overenskomster. At der venter os svære forhandlinger, er der ingen tvivl om. Medlemmer kan på ”Medlemssiden” læse mere.

Af Christian H. Petersen, faglig leder Metal Maritime

Forhandlingerne om den nye overenskomst på industriens område startede forleden med Metal-formand Claus Jensen som forhandlingsleder for lønmodtagerne. Det bliver spændende at følge forhandlingerne på dette centrale område i den kommende tid.

Når Industriforliget foreligger, går transportens forhandlere i gang med Transportforliget, som er det forlig vi grundlæggende følger i søfarten. Derfor følger vi særligt forhandlingerne på transportområdet, hvor parterne i går mødtes til de indledende forhandlinger. Når Transportforliget ligger klart, så lyder startskuddet til forhandlingerne af vores egne overenskomster.

Og så får vi travlt! Sammenlagt har vi omkring 80 aftaler med udløb 1. marts 2020, som skal forhandles umiddelbart efter indgåelsen af Transportforliget. Disse forhandlinger bliver i første omgang med arbejdsgiverorganisationerne, Danske Rederier, Færgerederierne og Horesta, og dernæst med de enkelte rederier. Der vil blive forhandlet under et ganske stort tidspres, da man risikerer indgriben fra Forligsinstitutionen, hvis der ikke foreligger resultater inden for en relativt kort frist.

Når vi på et tidspunkt er færdige med marts-overenskomsterne, så skal vi i gang med april-overenskomsterne, som primært gælder officersgrupperne. Her hviler der dog ikke det samme pres fra Forligsmanden, så her bliver det knapt så hektisk. Til gengæld forventer vi særligt på officersområdet nogle ganske hårde forhandlinger i år.

 

Ferielov – særligt tema

Et særligt tema ved årets forhandlinger på søfartsområdet bliver den nye ferielov. Her har vi inden for søfarten fået en særlig ordning, hvor vi kan undgå hensættelse af feriepenge under overgangsfasen til den nye ferielov, som andre faggrupper bliver omfattet af. Under de kommende OK-forhandlinger vil det blive drøftet, hvilken ordning der præcist kommer til at gælde for de søfarende.

 

Vi er forberedte og godt rustet

I faglig afdeling er vi forberedte og føler os godt rustede til OK2020. Vi har løbende kontakt til vores tillidsfolk og har modtaget mange forslag til forhandlingerne. Hvis I på de enkelte skibe og rigge kommer på flere forslag, så er der stadig tid til at sende dem ind til os.

På ”Medlemssiden” informerer vi løbende om forhandlingerne og resultaterne efterhånden som de kommer ind.

”Medlemssiden" kræver login – find siden her

 

Medlemssiden er opdateret med følgende interne nyheder:

 

Generelt - Indledende møde med Danske Rederier planlagt til 24. januar

Generelt – Overenskomster opsagt – april-overenskomster

TORM-finte stoppet - hovedoverenskomst med Danske Rederier (DRO1)

Generelt - Overenskomster opsagt – marts-overenskomster

ESVAGT - Forhandlinger går først i gang efter transportforliget er på plads

ESVAGT - Information om kommende OK-forløb fælles med 3F Sømændene