Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

OK-nyt: Kokke og skibsass. Esvagt - hovmestre Maersk

Via login på "Medlemsside" kan medlemmer af Metal Maritime nu læs ...

Tema om mænd på barsel i Metal Magasinet

Metal Magasinet sætter i sin nyeste udgave fokus på mænd på barse ...

ITF: Intet at fejre på “Seafarers Day”

Metal Maritime - 25. juni 2021

Pandemien har om noget udstillet verdens ligegyldighed overfor søfarende. Og det værste er hykleriet. Foto i collage: Shutterstock

ITF: Intet at fejre på “Seafarers Day”

Uden vacciner og reetablering af søfarendes rettigheder, er “Seafarers Day” meningsløs, pointerer International Transport Workers’ Federation og konkluderer, at dagen ikke er til fejring men til at sige: “Ikke mere”.

Af Hanne Hansen

Globalt er 25. juni dagen, hvor søfarende hyldes. Markeringerne gennem årene har spændt bredt, og ITF har troligt bidraget til markeringen med diverse aktiviteter.

I år benytter organisationen lejligheden til at sende en bredside af sted mod havne, myndigheder, stater og styrer af enhver art. Afsender er formanden for ITF Seafarers Section, David W. Heindel.

Pandemien har om noget udstillet verdens ligegyldighed overfor søfarende. Og det værste er hykleriet.

ITF tager i bredsiden udgangspunkt i årets tema for “Seafarers Day”, som er “fair future for seafarers”, - en fair fremtid for søfarende.

“Men det giver stort set ingen mening at overveje, hvordan en fair fremtid ser ud for verdens søfarende, når nutidens uretfærdigheder i den grad kræver vores opmærksomhed - og handling,” påpeger ITF i indlægget.

Frataget basale rettigheder

Søfarendes basale rettigheder som landgang, afløsning, tryg og sikker tilværelse om bord er for tusindevis af søfarende blevet knægtet.

Der er aldrig oplevet større, global krise for ansatte i et bestemt erhverv.

Søfarende er kriminaliseret i ikke tidligere set omfang. Manglende afløsninger, umulige ud- og hjemrejser, uvillighed til at sikre vaccinering af disse centrale arbejdere og ligegyldighed overfor i hundredvis af strandede søfarende på skibe, som kyniske redere bare har efterladt. Ja, listen er lang, når ITF gør status på det seneste år.

Betegnelsen er kort for tilstanden: Moderne slaveri.

Svært at udpege de største hyklere

ITF konkluderer, at det er vanskeligt at udpege årets største hyklere. Er det havnestaterne, der gladeligt har taget mod mad, brændstof, medicin og elektronik leveret af søfarende, og højstemt har æret de søfarende som helte og i samme åndedrag har frataget dem deres basale rettigheder. Eller er det flagstaterne, som har tjent penge og bare stiltiende kigget på, mens søfarendes elendigheder bare voksede, uden at gøre noget.

“Dette års “Day of the Seafarer” er ikke en dag til fejring. Men det er dagen at sige: “Ikke mere”, pointerer ITF.

 

Læs hele David W. Heindels indlæg på ITF Seafarers Section her