Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Fagbladet CO-Søfart nr. 3 er udkommet

Bladet kan nu læses online her på hjemmesiden. Den trykte version ...

OK-status: Nye aftaler indgået og flere møder aftalt

DFDS og Metal Maritime er nu nået til enighed om fornyelse af sær ...

Krav om overenskomst på Femern-projektet

Metal Maritime - 10. juni 2021

Fartøjer indchartret på Femern-byggeriet ved Rødbyhavn er en del af danske arbejdsmarked. 3F Sømændene og Metal Maritime har nu rejst krav om overenskomst for de ansatte på fartøjerne. Foto: PR Femern A/S

Krav om overenskomst på Femern-projektet

Metal Maritime og 3F Sømændene har i fællesskab rejst krav om overenskomst på skibe beskæftiget med byggeriet på Femern Bælt.

Af Hanne Hansen

I tæt samarbejde har 3F Sømændene og Metal Maritime nu rejst krav om overenskomst på de fartøjer, som det hollandske entreprenørkonsortium Fehmarn Belt Contractors har indchartret i forbindelse med byggeriet af Femernforbindelsen.

Overenskomstkravet gælder alle søfarende personalekategorier på fartøjerne.

Arbejdsforhold flere gange i fokus

Arbejdsforholdene på Femern Bælt har flere gange været i fokus med start sidste år, hvor det hollandske konsortium først efter stor mediebevågenhed og trusler om strejke indgik overenskomster med bl.a. flere byggeforbund.

I januar i år fulgte overenskomster med bl.a. Dansk El-Forbund.

Kort efter kom byggeprojektet igen i fokus med myndighedernes aktion imod 28 russiske søfolk på to indchartrede, russiske slæbebåde. Søfolkene blev anholdt og siden udvist for ikke at have opholds- og arbejdstilladelse.

Der er siden rejst juridisk tvivl om, hvorvidt myndighederne reagerede korrekt i situationen, og byggekonsortiet har rejst sag mod den danske stat med henvisning til, at der i den givne sammenhæng er tale om international arbejdskraft.

En del af det danske arbejdsmarked

Hos 3F Sømændene og Metal Maritime er konklusionen, at maritim aktivitet på den danske kontinentalsokkel og med base i dansk havn er en del af det danske arbejdsmarked, uanset hvor fartøjet er registreret og uanset de søfarendes nationalitet.