Molestien 7, 2450 Kbh. SV, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Molestien 7
2450 København SV

Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

SENESTE NYT:

Links til ledige maritime stillinger uge 23

Hermed samlingen af links til maritime job-opslag, som vi har kun ...

Hjemmeside opdateret med overenskomster

Der løbes stadig meget stærkt i faglig afdeling, hvor der forhand ...

Medsejladser afsluttes på ’King Seaways’

Metal Maritime - 09. juni 2022

'King Seaways' på River Tyne. Foto: Metal Maritime

Medsejladser afsluttes på ’King Seaways’

Siden april har Metal Maritime været på farten med skibsbesøg og medsejladser. Forårets rejseprogram afsluttes i dag på ‘King Seaways’ på Nordsøen.

Forårets omfattende program for medsejladser og skibsbesøg i Metal Maritime rundes i denne uge af. ’King Seaways’, DFDS, er på vej fra Newcastle til Amsterdam. Om bord er rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime, der ankom til Newcastle i går onsdag om bord på ’Princess Seaways.’

Sidst på eftermiddagen her torsdag afgik ’King Seaways’ fra Newcastle med kaptajn Ingimar Thomsen på broen. Solen pyntede på både River Tyne og omgivelser, mens stemningen i messen var mere end forventningsfuld, da dagens menu i form af flæskesteg med sprød svær, rødkål og brun sovs var på vej ind på buffeten.

I nærkontakt med 500 medlemmer

Forårssæsonen med skibsbesøg, tilstedeværelse i Esbjerg Lufthavn for de offshore-ansatte samt medsejladser hos DFDS og Fjord Line har bragt Metal Maritime i direkte kontakt med ca. 500 medlemmer.

Den direkte kontakt betyder, at mange får svar på spørgsmål, som de måske syntes var for små at gøre sig til ærinde med i telefonen. Andre undlader at ringe, fordi de regner med, at Metal Maritimes repræsentant alligevel snart dukker op. Samtidig er rejseaktiviteten en effektiv vej for fagforeningen til løbende at holde sig orienteret om, hvad der rører sig i medlemmernes hverdag om bord.

“Det er en fornøjelse hver gang at blive taget imod om bord. En del har spørgsmål til medlemskab, overenskomster og ansættelsesforhold. Men langt de fleste vil bare lige hilse på og udveksle snak om tingenes tilstand,” fortæller Barno Jensen fra ‘King Seaways’, og tilføjer:

“Det er samtidig en vigtig del af servicen for medlemmerne, at de får tjekket op på, at de er registreret korrekt, så de også får fuld udnyttelse af fordelene.” 

Savner afløsere og ordentligt internet

Det generelle indtryk fra forårets medsejladser er, at to emner fylder meget i bevidstheden hos medlemmerne om bord.
Manglen på arbejdskraft, og dermed afløsere er for tiden den helt store bekymring.

“Der er heller ingen tvivl om, at især den unge generation kraftigt efterlyser brugbare internetforbindelser for at kunne opretholde kontakten til familien,” siger Barno Jensen.

Send forslag

Rejseaktiviteten genoptages i efteråret med skibsbesøg og medsejladser. Her kommer også Bornholmslinjen og Esvagt på listen over medsejladser og skibsbesøg. Barno Jensen modtager gerne opfordringer/forslag til medsejladser eller skibsbesøg. Send forslag til ham en mail på baje@danskmetal.dk

Foruden skibsbesøg og medsejladser er Metal Maritime også på besøg på maritime skoler og uddannelsescentre både forår og efterår. Flere af besøgene omfatter også oplæg om Den danske Model og det grundlæggende i overenskomster og ansættelsesvilkår.

 

Klik på billederne for at se dem i større gengivelse.