Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Nyhedsmail

Få tilsendt vores nyheds-
mail med oversigt over
de seneste nyheder.
Officerers fremtid
Fre 11/3-2011 11.17
Vand ud af ørerne - fortsat.

DET ER DET DER MENES MED AT HÆLDE VAND UD AF ØRERNE

tiden læger alle sår

I Business.dk fra i dag 11/3 forsikrer vicepresident i Maersk Line, Søren Andersen, at rederiet elsker de danske officerer og at disse har en stor fremtid i rederiet.

Forsikringen kommer efter topchefen Nils Smedegaard Andersen d. 3. marts i samme avis kunne citeres for, at de ”danske officerer er meget dyre”, hvilket gav anledning til overskrifterne:

Danske søfolk på broen vil blive en sjældenhed i fremtiden.
De er for dyre.
Ny lov vil føre til masseafskedigelser, frygter søfolkene.

Skal man nu tro på Søren Andersens lyserøde forsikringer om de danske officerers uundværlighed og store fremtid i Mærsk, eller skal man tro og fortolke topchefens skeptiske udtalelser derhen at fremtiden er dyster?

 


DER VAR ENGANG

Vi kan minde om en lille historie fra en ikke særlig fjern fortid, som måske kan belyse troværdighedsdybden i her og nu udsagn fra rederiet.

I juni 2007 rundsendte rederiet en mail med overskriften ”Kære kaptajner og hovmester”, hvori en længere beskrivelse omkring uddannelse af filippinske kokke, med anvisninger til hvordan praktiktid på skibene skulle håndteres, blev afsluttet på følgende måde:

”Ovennævnte, skal forhåbentlig på ingen måde belaste Deres hverdag men tværtimod anses som en udfordring til forhåbentlig stor glæde for alle involverede parter.”

”Sluttelig skal det for god ordens skyld bemærkes, at dette tiltag ikke vil gøre danske kokke og hovmestre arbejdsløse. Vi ansætter til stadighed både danske og ikke danske kokke og hovmestre i forbindelse med naturlig fragang og for at kunne bemande tilgang af skibe ifm. nybygninger."

Syv måneder senere, 5. februar 2008, blev Dansk Sø-Restaurations Forenings formand indkaldt til et tidligt morgen-møde på Esplanaden, og samme dag udsendte rederiet en pressemeddelelse hvoraf det fremgik:

”Der er truffet beslutning om at omlægge de danske hovmesterstillinger (seniorofficerer) og danske menige til udenlandsk besætning. Omlægningen vil betyde at danske hovmestre, der er tjenestegørende i container- og tankskibe, vil blive opsagt over en periode, der forventes at strække sig ind i 2009. Omlægningen af menige omfatter alle skibsassistenter, skibsmekanikere og stewardesser omfattet af overenskomst indgået med en dansk organisation.”

Man kommer næsten til at tænke på Poul Nyrup Rasmussens berømte efterlønsgaranti før årtusindskiftet.

CO-Søfart

 

 

 

 

 © Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

DIS-Offshore på vej – endda med grønt lys fra Enhedslisten

-Lovforlaget er et rigtig godt eksempel på, hvad der kan lykkes, ...

Medsejlads hos DFDS og Fjord Line denne uge

Rejsesekretær Barno Jensen fra Metal Maritime indleder i dag sønd ...
bottom banner1