Mose Allé 13, 2610 Rødovre, telefon: +45 36 36 55 85, e-mail: cosea@co-sea.dk

KONTAKT:


CO-SEA

Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring kontoret og de ansatte her: 

Gå til kontor CO-Sea

Promillegrænser
10/5-2006 14:20 Ændring i lovforslaget fra 0,2 til 0,5.
Lovforslag om promillegrænser til søs ændres.

Det er nu blevet oplyst at Økonomi- og Erhvervsminister Bendt Bendtsen har besluttet at ændre i lovforslaget om faste promillegrænser til søs, på et væsentligt punkt. Der kommer ikke til at stå 0,2 promille, men derimod 0,5 promille, som undergrænse for et eventuelt strafretsligt ansvar i forbindelse med alkohol og søfart.

Ændringen i lovforslaget er oplyst efter et møde i folketingets erhvervsudvalg, som var indkaldt på foranledning af Søfartens Ledere. I mødet deltog endvidere repræsentanter for Maskinmestrenes Forening, Sømændenes Forbund og CO-Søfart. Foreningerne har tidligere indsendt høringssvar hver især, hvori det gennemgående tema har været at en promillegrænse som foreslået, var urimelig lav til sammenligning med tilsvarende regler for transportområdet på landjorden, og ville medføre en egentlig kriminalisering af næsten enhver alkoholindtagelse for en søfarende. Skibet er ikke bare en arbejdsplads, men også et hjem i lange perioder. Organisationerne har endvidere argumenteret med, at der i de fleste farter allerede eksisterer strenge og restriktive regler med ansættelsesretslige konsekvenser i forbindelse med alkoholindtagelse.

Rederiforeningen af 1895 har gennem forløbet støttet søfartsorganisationernes holdning, medens de øvrige rederiforeninger foretrak en grænse på 0,0 promille.

Vi har haft positiv støtte og opbakning fra Socialdemokratiets søfartspolitiske ordfører Niels Sindal.

Med den nu foreslåede ændring i udkastet kan der forventes en problemfri vedtagelse i Folketinget. De herefter skærpede bestemmelser for danske søfarende, har ikke indflydelse på fremmedflagede skibe i danske farvande, fordi disse skibe fortsat vil være omfattet af IMO's anbefalinger og hjemstedslovgivning.

Uanset hvad vi mener om baggrund og nødvendighed for lovforslaget, taget eksisterende regelsæt i betragtning, glæder det os at ministeren har været lydhør for argumenter.© Copyright CO-SEA
All rights reserved

Cookie- og privatlivspolitik

CO-SEA
Mose Allé 13
2610 Rødovre
Telefon: +45 36 36 55 85
Email: cosea@co-sea.dk

Åbningstider og kontaktpersoner
Du kan finde mere info omkring
kontoret og de ansatte her

Hovmester om ækvatordåb i TV2-artikel

Da Hans Sønderborg i 1962 på sin første udmønstring var messelærl ...

Pirateri: Dansk indsats i Guineabugten

Regeringen har i dag offentliggjort sit "Prioritetspapir for Danm ...
bottom banner1